REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ministerul Culturii va reanaliza proiectul de restaurare a Cetăţii Capidava

Ministerul Culturii va reanaliza proiectul de restaurare a Cetăţii Capidava

Replica API 13 octombrie 2016 | 12:14 218

Luând în considerare reacţiile şi dezbaterile publice generate de recentele declaraţii ale Comisiei Naţionale LIMES, care au ca subiect aducerea în atenţia opiniei publice şi a specialiştilor a situaţiei restaurării unor fortificaţii antice, Ministerul Culturii a adus mai multe precizări, între care şi cu privire la Cetatea Capidava, de pe urma reabilitării sale au profitat mai multe persoane, ce ulterior au intrat în atenţia DNA.

În cazul cetăţii Capidava, Ministerul Culturii anunţat că va proceda la reanalizarea documentaţiilor pe baza cărora a fost avizat proiectul de restaurare în cadrul comisiilor de specialitate, precum şi modul în care au fost respectate şi îndeplinite de către proiectant şi de către constructor condiţiile cuprinse în avizele de specialitate. “Ministerul Culturii va urmări cu atenţie orice semnalări publice a unor situaţii similare. Ministerul Culturii va iniţia sub egida sa un dialog între diversele categorii de specialişti privind principiile restaurării siturilor arheologice şi modul în care acestea sunt materializate de către specialişti, două subiecte care au fost trecute cu vederea în ultimii ani. Detalii privitoare la asumarea tuturor acestor demersuri ale Ministerului Culturii vor fi prezentate într-o declaraţie privind starea restaurării siturilor arheologice şi principiile care trebuie respectate în acest sens. Sperăm că toate aceste demersuri vor duce la o mai bună practică de restaurare a monumentelor antice”, potrivit unui anunţ al Ministerului Culturii, publicat pe site la data de 11 octombrie anul curent. Amintim că, în perioada 19.09.2011 — 10.09.2015, în contextul atribuirii şi executării a două contracte de lucrări privind ‘Reabilitarea Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani’ şi ‘Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava’, inculpatul Dima Constantin, în calitate de administrator al SC Mara Construct SRL, a falsificat şi depus mai multe documente în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, de la bugetul de stat şi din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, în valoare totală de 37.434.195 lei”, se arată într-un comunicat DNA.

Citeşte şi: http://www.replicaonline.ro/administratorii-firmelor-desemnate-de-cjc-sa-se-ocupe-de-reabilitarea-tropaeum-traiani-si-a-cetatii-capidava-trimisi-in-judecata-271664/

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272