REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ministerul Finanţelor vrea să schimbe legislaţia

Ministerul Finanţelor vrea să schimbe legislaţia

Replica API 12 mai 2016 | 00:00 172

Programul Prima Casă

Programul Prima Casă

sursa foto wall-street

Programul Prima Casă ar putea suferi mai multe modificări. Anunţul a fost făcut de către Ministerul Finanţelor în contextul în care băncile au epuizat garanţiile alocape pentru Prima Casă pentru întregul an, iar mii de clienţi au dosare depuse pentru a primi credite, conform News.ro. Ministerul Finanţelor doreşte ca băncile care participă în program să nu mai poată să-i încurajeze pe clienţi să semneze antecontracte de vânzare-cumpărare pentru locuinţe în cazul în care nu mai dispun de garanţii.

"Ministerul Finanţelor Publice propune includerea unor prevederi legislative aferente Programului Prima Casă, pentru a responsabiliza instituţiile finanţatoare participante în sensul evitării situaţiilor de asumare a angajamentelor de creditare în lipsa resurselor de garantare disponibile", a precizat ministerul, într-un comunicat.

"Acest fapt conduce la încurajarea clienţilor să semneze antecontracte de vânzare-cumpărare, fără a avea o certitudine în privinţa sursei de finanţare şi garantare", a completat instituţia.

Tot marţi, Ministerul Finanţelor a anunţat că va propune alocarea de garanţii suplimentare de 500 milioane lei pentru programul Prima Casă, în condiţiile în care plafonul pentru acest an a fost epuizat. Noile garanţii permit acordarea de credite suplimentare de 1 miliard de lei prin programul guvernamental. Însă ministerul anunţă că va propune o nouă strategie pe termen mediu privind programul Prima Casă, pentru ca acesta să nu distorsioneze piaţă.

"La elaborarea acestei strategii se vor avea în vedere factori precum creşterea venitului real disponibil al populaţiei, urmare a măsurilor fiscale şi de majorare a salariilor din ultimii ani, precum şi evoluţia pieţei ipotecare în raport cu cea a Programului Prima Casă. Scopul este că, pe termen mediu, acest Program să nu producă distorsiuni asupra pieţei", menţionează ministerul, potrivit wall-street.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212