REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România

A.F. 7 decembrie 2023 | 00:00 2109

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România, în urma creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri.

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola in Romaniafoto cu rol ilustrativ

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, a transmis Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național.

Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare. Rujeola este o boală infecțioasă care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar uneori evoluția este gravă și pot apărea complicații, avertizează oficialii din Ministerul Sănătății.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parinti analfabeti functional, parinti care nu sunt analfabeti functional dar au creierii pietrificati, ambele categorii de parinti neintelegand ce e vaccinul si ce vrea el, medici incapabili, un stat impotent, iata reteta romaneasca a dezastrului din sanatate.
1
0
Cum au disparut totul ca in povesti cand a fost COVIDUL .....nu s-a mai auzit doi ani de rujeola ...s-o fi speriat de covid
3
0
Prafila gooo home
0
0
Vaccinare obligatorie toata lumea!!! Sa zica arafat si gheorghita daca nu e asa. Cica vom fi opriti in trafic si pe strada sa aratam codul chiuar la zi, cu toate vaccinarile ever...ha !!
2
0
Că așa ne învață balena Sosoaca
2
4
Noi eram vaccinati si nu se intampla nimic, aveam incredere in sistemul sanitar acum cu covidu cand s a scos vaccinul fara perioada de testare nu mai au oamenii incredere
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468