REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ministerul Sănătăţii a demarat procedura de digitalizare a sistemului de raportare al stocurilor de medicamente

Ministerul Sănătăţii a demarat procedura de digitalizare a sistemului de raportare al stocurilor de medicamente

A.F. 4 noiembrie 2023 | 00:00 202

A fost demarată procedura pentru digitalizarea sistemului de raportare al stocurilor de medicamente, o investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, finanţată prin PNRR, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sanatatii a demarat procedura de digitalizare a sistemului de raportare al stocurilor de medicamente

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de instituţie, implementarea proiectului presupune crearea unei baze de date care va cuprinde toate informaţiile referitoare la medicamentele comercializate în România, de la autorizarea acestora, până la eliberarea către pacienţi.

Tot în cadrul proiectului va fi dezvoltat un sistem integrat de management al medicamentelor autorizate de punere pe piaţa din România, care implică interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice de la nivel naţional într-o soluţie unică e-Sănătate, informează sursa citată.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără: identificarea nevoii reale de medicamente pentru pacienţii din România; elaborarea de politici şi strategii sustenabile în domeniul farmaceutic; interoperabilitatea bazelor de date privind medicamentele; digitalizarea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătăţii a unităţilor farmaceutice.

Investiţia se realizează în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468