REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ministerul Tineretului și Sportului are în Eforie o clădire care mai are puțin și se dărâmă. Video

Ministerul Tineretului și Sportului are în Eforie o clădire care mai are puțin și se dărâmă. Video

Andreea Vlaicu 22 februarie 2024 | 00:00 3195

Aspectul falezei noi amenajate și noua plajă lărgită cu finanțări europene și inaugurată miercuri, 21 februarie a.c., sunt în contrast cu ce se află dincolo de șosea. Mai exact, o clădire aflată, puțin spus, în paragină, situată chiar pe strada Faleza din Eforie Sud, ține umbră promenadei pe care, în acest sezon estival, turiștii se vor plimba, admirând pe o parte plaja și faleza reabilitate, cu pistă pentru biciclete și băncuțe cochete iar pe cealaltă parte... o clădire fantomă fără geamuri și demnă de poveștile de groază.

Ministerul Tineretului si Sportului are in Eforie o cladire care mai are putin si se darama. Videoclădirea fantomă

Miercuri, 21 februarie a.c., Ministrul Mediului, Mircea Fechet, întâmpinat de Silviu Coșa, prefectul județului Constanța și șeful ABADL, Hristu Uzun, a participat la recepțiile de terminare a lucrărilor de lărgire a plajelor pentru Lotul 4-Agigea și Lotul 5-Eforie. 
Cu siguranță, în sezonul estival care se apropie, turiștii vor roi pe faleza din Eforie, mai ales că în ultimii ani, românii din restul țării au început să prezinte un interes mai mare pentru stațiunile din sudul litoralului, poate încercând să evite aglomerația și zgomotul din Mamaia. Însă, liniștea din stațiunea Eforie Sud vine la pachet cu priveliștea pe care clădirea aflată într-un stadiu avansat de degradare o oferă turiștilor veniți să se relaxeze.

Ministerul Tineretului si Sportului are in Eforie o cladire care mai are putin si se darama. Videoclădirea fantomă

Cine este proprietarul?

Clădirea, care a funcționat în trecut ca și Club al Tineretului și Sportului, se află în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului. Potrivit informațiilor noastre, clădirea a fost, sau încă este, nu se știe exact, a Comitetului Olimpic Român. Arhitectul șef al orașului nu a putut însă să ne confirme dacă această clădire încă se află în patrimoniul acestuia. 

Ministerul Tineretului si Sportului are in Eforie o cladire care mai are putin si se darama. Videopriveliștea

Cât mai au de gând să o lase în paragină?

Clădirea, care prezintă clar dovezi ale trecerii timpului, este într-o stare deplorabilă de ignoranță și nepăsare. Latura nordică a construcției are o mare bucată din perete lipsă, prin care se poate vedea cu ușurință în interior. În luna iunie a anului trecut, acoperișul era aproape intact. Astăzi, acoperișul are goluri, arătând clar cum vremea și timpul care trece peste clădire afectează infrastructura unui posibil hotel cu potențial, având în vedere locația și priveliștea pe care o oferă marea, desigur dacă se gândește cineva să îl transforme în complex hotelier. La capitolul ferestre, niciun geam nu a scăpat nespart.

Ministerul Tineretului si Sportului are in Eforie o cladire care mai are putin si se darama. Videoclădirea fantomă

Nu putem decât să sperăm că cei care îl au în administrare vor vedea potențialul clădirii și vor reuși să găsească „câțiva bănuți” și îl vor reabilita.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Clădirea a fost reabilitată în totalitate de partidul roșu. Rizea a fost cel ce s a ocupat de reabilitare, după câteva mil € cheltuite au lasat o intenționat sa se piardă urma banilor.
0
0
Vine Aur la Eforie si schimba totul in bine! Vom ajuta fiecare familie! Votati aur!
0
3
unor tzantzari. Aia stiu cum se fac banii.
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436