REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministerul Tineretului şi Sportului va primi 0,5% din valoarea accizelor la acool şi tutun

Ministerul Tineretului şi Sportului va primi 0,5% din valoarea accizelor la acool şi tutun

Replica API 20 decembrie 2019 | 00:00 254

Ministerul Tineretului şi Sportului va primi 0,5% din valoarea accizei pentru alcool şi băuturi alcoolice, ţigarete, ţigări şi ţigări de foi, pentru susţinerea activităţii sportive, în urma adoptării în şedinţa de Guvern de miercuri a proiectului de lege privind unele măsuri fiscal bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care a corectat ceea ce fusese luat la începutul acestui an prin OUG 114.

De asemenea, o altă prevedere importantă a acestui act normativ adoptat o reprezintă crearea posibilităţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român de a utiliza excedentul bugetului propriu de venituri şi cheltuieli pe anul 2019. Astfel, COSR are la dispoziţie fonduri, încă de la începutului anului 2020, pentru finanţarea activităţii sportive, precizează comunicatul MTS.

''Banii revin la sport! Am reuşit să reparăm şi să corectăm ceea ce fusese luat prin OUG 114 la începutul acestui an. Guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, a aprobat proiectul de Lege pentru abrogarea şi modificarea celor mai nocive prevederi adoptate fix cu an în urmă în guvernarea PSD prin OUG 114. Proiectul va fi promovat prin angajarea răspunderii în faţa Parlamentului! Este un mare câştig pentru noi, pentru sportul românesc, pentru că avem nevoie de aceste resurse financiare. În plus, este o mare satisfacţie personală şi faptul că amendamentul pe care l-am propus legat de COSR şi utilizarea excedentului a fost aprobat, astfel într-un an atât de important, anul Jocurilor Olimpice, sportivii pot avea continuitate în pregătire, pot avea liniştea necesară pentru a se concentra exclusiv pe o pregătire care să le asigure o evoluţie cât mai bună'', a declarat ministrul Ionuţ Stroe.

Cota de 0,5% se virează în conturile colectoare deschise în structura clasificaţiei bugetare la Trezoreria Statului. Sumele prevăzute se transferă de unităţile Trezoreriei Statului la datele 1 şi 15 ale fiecărui luni în conturile de venituri proprii ale Ministerului Tineretului şi Sportului. O pătrime din sumele realizate prin transferul cotei de 0,5% în bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului merge la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, fiind susţinută astfel şi mişcarea olimpică.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212