rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CU UTILAJUL PE PLAJĂ, ÎN PLIN SEZON ESTIVAL!

Ministerul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ

Plajele litoralului românesc sunt, în sezonul estival 2019, sub semnul "golănelii". Indivizi care au câştigat sectoare de plajă la licitaţia organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral insistă să nu respecte legea ori să profite de lacunele legislative. A fost nevoie de o revoltă a cetăţenilor pentru ca autorităţile să se trezească şi să pună la punct debandada instalată pe plajă. Ne referim aici la situaţia şezlongurilor montate până în buza mării, unii lângă altele, în deplin dispreţ faţă de cetăţenii care vin la plajă cu cearşaf.

O altă practică nelalocul ei: construcţiile care au continuat să se deruleze chiar şi în plin sezon estival, deşi, din nou, legea spune că ele trebuie să fie stopate pe parcursurii verii, pentru a nu deranja turiştii sau constănţenii care merg la plajă. Din nou, autorităţile par depăşite de situaţie: fie închid ochii cu bună ştiinţă, fie sunt slab pregătite să facă faţă tupeului anumitor "investitori". Sunt zeci de cazuri semnalate în Mamaia Sat, din acest punct de vedere. La polul opus al litoralului, adică în sud, staţiunea Vama Veche pare în continuare chic, dar şi aici sesizăm încălcări flagrante ale legii. În plin sezon estival, reporterii "Replica" de Constanţa au descoperit utilaje intrate pe plajă, pentru edificarea unei construcţii, în perimetrul subsectorului 14. Analizând lista societăţilor care au licitat plajele, vedem că subsectorul 14, Vama Veche, a fost adjudecat de SC Cados Bucureşti SRL. Firma se ocupă de acest sector de plajă de mai mulţi ani, iar, din câte relatează cetăţenii din Vama Veche, "an de an a fost ridicată o construcţie pe plajă, iar la încheierea sezonului a fost demontată pentru că se încheie activitatea". Este vorba despre un bar - Koliba Beach Bar.

De ce este atât de special subsectorul de plajă 14 din Vama Veche?

Subsectorul 14 de plajă este extrem de interesant. Din datele Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, această porţiune de plajă nu a putut fi introdusă în programul de înnisipare, motivul fiind acela că este o arie protejată, unde există căluţi de mare. Cu alte cuvinte, o zonă specială, ca şi Vama Veche de altfel.

Construcţie ILEGALĂ, dar cu certificat de clasificare de la Ministerul Turismului!

La fel de interesantă este şi următoarea descoperire, pe lângă faptul că în plin sezon estival sunt interzise lucrările pe plajă: Ministerul Turismului condus de Bogdan Trif a eliberat certificat de clasificare pentru Koliba Beach Bar din perimetrul subsectorului 14, Vama Veche! Interesante decizii ale ministerului şi... rupte de realitatea din teren, de vreme ce, din verificările noastre, rezultă că zona în cauză nu are Plan Urbanistic Zonal! Cu alte cuvinte, ministerul lui Trif pare să favorizeze încălcarea legii, pentru că, în absenţa unui PUZ... ce construcţii pot fi amplasate sau nu pe plajă?! Cum pot fi ele autorizate de administraţiile locale? Sunt întrebări la care aşteptăm răspunsuri de la ministrul Trif, de la Primăria Limanu şi de la Apele Române!

Până când vom avea toate clarificările de la instituţiile amintite, mai precizăm că pe portalul instanţelor de judecată figurează mai multe procese între administraţia locală şi SC Cados Bucureşti SRL. Societatea contestă amenzile primite anii anteriori tocmai pentru construcţia ilegală pe care o vedem, şi în 2019, răsărind pe plajă! Contactat de "Replica" de Constanţa, primarul comunei Limanu (de care aparţine Vama Veche), Dan Gheorghe Georgescu a confirmat că barul care este amenajat în plin sezon estival este ILEGAL şi că va exista, din nou, o amendă!

Vom reveni cu detalii!

Alexandra CUCU

vineri, 5 iulie 20193798
Comentarii

01drona,(8 aug 21:23)
aud tot mai des ca iti este foarte draga, si utila in plan personal sintagma jumi-juma . Concluzie: tic, tac...., tic tac...
01Koliba cu Ketamina(3 aug 15:14)
La koliba beach se vinde Ketamina Vetaset la petrecerile cu muzica dinaceea micohouse
01spagutzu(24 iul 20:09)
Siiii... cum a ramas? Cainii latra ursu trece.
02roman(19 iul 11:23)
ce cunostinte urbanistice are aceasta curvistina, amanta a numai stiu cui, sa decida?
10Miu(10 iul 19:56)
20.000lei, mama ce de bani, trebuie sa fii jmecher tare sa ai atatia bani, investitor
03Dinu(6 iul 07:02)
De barul lui Horia Constantinescu, mare sef politic OPC, amplasat ilegal direct pe plaja la Costinesti nu ziceti nimic?...aaa, acolo e protectia lui Nastase..
11OPC ptr 11.38(6 iul 00:35)
Ma sarcule, ai dat 20.000 lei ca prostu si ai ramas sarac lipit? Vrei sa scoti profit ilegal? Fara autorizatii? Prietene spune-mi despre ce terasa e vorba sa te caut si sa imi spui personal in fata ce ai afirmat mai jos, scrie aici numele tau si promit ca ne intalnim face to face
15Valentin Matei(5 iul 23:21)
Cat e georgescu in floare nici in p...a nu ma doare,il am pe Baronu patron si pe Bran director,apropo Brane,incasezi de la wc dar ai uitat sa dai si bonuri fiscale,asa v-a invatat Ciordescu?Dincolo bar Ilegal,Acolo bar Ilegal Frontiera Ilegal stiati ca aceste locatii care apartin lui Ciordescu sunt ilegale?dece va mirati cand mai apre ceva ilegal prin Vama?el adopta midelul Iorgus,se asociaza unde poate.
01Chiar asa(5 iul 22:08)
Sunt cluburi pe litoral care vand pastile pt dureri de cap , nu au case de marcat la bar, sau dc au acestea s prafuite, platesc facturile, la distribuitorii de licori, cash, chiar dc s mai mari de 5000 lei, prin depuneri la caseriile bancilor. Culmea, e plin de politie in preasma acestor cluburi, dar nu vad nimic. E minunat la noi, si e pe fata
31Smekerul(5 iul 20:50)
Hai ma lasati gargara ca am multe locatii in Vama si nu am personal am construit tot ilegal si la Mangalia peste muzeu ca smecheru treceti la munca ca va dau salariu baban.
15Si la Navodari(5 iul 19:02)
Sunt constructii ilegal amplasate fara autorizatie si puz. Mirela Matichescu a construit pe plaja o monstruozitate oribila si total ilegala. Luati masuri de demolare. Legea este egala pentru toti.
07Shadow,(5 iul 15:41)
primare, georgescu, ori suntem golani, ori nu suntem. Nu tu ai petrecut cu ministrul turismului de 1Mai? Pai.. se poate azi petrecem si maine ne dam in gat ? Las-o balta de primarie. Palaria este prea mare pentru tine, un orgolios, un tafnos, un talpau. Lasa-l pe domnul vice la conducere. Se pricepe de zece ori mai bine dacat tine. La revedere!
54Pt OPC(5 iul 11:38)
Sub anonimat esti tare in gura,cum poti sa faci un beach bar in 10 m2?!Cand o sa platesti si tu 20000 roni pentru un asa bar atunci sa vb,pana atunci du gunoiul in casa,fa de mancare in casa,scoate catelusul si cumpara-i sotiei haine ca sa ti-o calareasca altcineva!Esti un parazit al societatii!
013papu(5 iul 11:08)
apele aromane si un primar jegos pesede care crede ca toata vama e a lui si numai el trebuie sa aiba circiumi si gata .o sa platiti jegurilor pt tot ce ati facut
15simplu(5 iul 11:00)
legile trebuiesc respectate . de fraieri nu de cei la putere
19Abc..z(5 iul 09:59)
Da interesant nume are aceasta sandrama.Ori e coliba ori e bici, pe romaneste. Vama a fost locul unic si special de la mare.A fost.Acum a devenit locul dezmatului, desfraului, consumului de" detoate "si de cativa ani si cu evenimente duse pana la extrem.Farmecul a apus.
15Bebeloiu(5 iul 09:48)
Bine ca vi se rupe de mine.Mare smecherie.Fac si eu un bar pe plaja.Ce daca e ilegal.Bine ca e frumos.Da la Dincolo nu se uita nimeni?Unde Ninel protejatu lui primaru vinde bombonele la copii si ii face zombii?
08bebeto(5 iul 09:35)
spaga la primar la secretar si la aia de la politia locala cat cuprinde .si gata.construiesc si n apa dca vreau
110Smekerul(5 iul 08:54)
Se pare ca nu ati inteles. Cine e smecher construieste unde vrea iar cine e pulime nu. E simplu. Nu ati inteles asta nici dupa 30 de ani e grav. Stim o sa votati voi pe cineva sa faca ordine. Dar nu va face. Vedeti ca acum v am pregatit un nou partid cu abureala tot ceva cu salvati ca in 89. Cainii latra ursul merge. Spor la latrat dar mai bine hai la munca ca am locuri libere la beach bar.
112De la Dan(5 iul 08:44)
Sincer vama veche trebuie demolata si dat foc la tot , este infectie acolo
27Escu(5 iul 08:36)
Dar ce este legal in Vama? acolo este zona libera.
012MIMI(5 iul 07:56)
Plajele demult nu mai sunt plaje. S-au umplut de hoteluri, de restaurante, de baruri, de baraci. Degeaba avem sosea de promenada daca ne plimbam si nu vedem marea.
24Bebe(5 iul 07:27)
Mi se rupe!Construiesc tot inainte!Daca vreau ii fac si etaj!Va astept la un mojito la deschidere!
011Salvamaru(5 iul 07:08)
Directoru de la Apele Romane impreuna cu Bogasiu Carmen au nenorocit Vama Veche!Bogasiu incaseaza toate spagile pt director iar alde Koliba,Cados,,Yolo,,Amfora,Acolo fac ce vor!Fara autorizatii fara nimic!Banii la Bogasiu!
32Barbat Corsarul(5 iul 07:03)
Bebe,eu nu am stiut ca tu esti pe naspa cu constructia.Eu nu iti mai dau curent,ca patesc ca la Azuma!
013Gigi(5 iul 06:41)
Nu uitati plaja Saturn Venus,intesata de constructii ilegale.Colibele Nu dispar nici iarna,ba mai mult,in fiecare an mai aparecite una Pe plaja. Ce ziceti de parcarea intrare Venus,construita din fonduri europene,goala,interzisa parcarea,iar plaja este intesata de masini? Dar despre defrisarea copacilor din acea sona,naspaturistii si localnicii bucurindu.se de asfalt,betoane,ciment,prelate mirlanesti?
020OPC(5 iul 06:31)
Ce se instaleaza pe plaja nu sunt beach bar ci cluburi de noapte. Beach barul nu ar trebui sa aiba mai mult de 4-5 mp pe cand astea au 40-60 mp. Noaptea la aceste beach baruri bubuie muzica pana la 7 dimineata. E plina plaja din vama de ele. Sa se interzica orice tip de constructie pe plaja, nu au toalete, nimic. Acolo, dincolo, expirat, amfora si multe altele au autorizatie de functionare dar nu au toalete. Patronii au pus toaleta tip container langa respectivele baruri dar contra cost si integistrata sub o alta firma. Nu e normal sa iti ia banii de 2 ori. Cine le-a dat aut de functionare?
mai mult...Anchete
27 aug 00:53AncheteA ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!

Cumpărătorii de bună credință în cazul terenurilor aflate sub incidența deciziei Înaltei Curți de Casație și...5596

30 iul 01:31AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!9318
10 iul 19:21AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!9373
2 iul 01:14AncheteDETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Acțiune de amploare a oamenilor legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe...9405

21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO4590
13 iun 02:07AncheteCAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!8456
1 iun 00:29AncheteDECIZIA magistraţilor: ‘EXCES DE PUTERE’ cu privire la SPAŢIUL VERDE din TOMIS NORD, cedat de Mazăre unui veteran de război MORT!

Locuitorii din Tomis Nord au scăpat, pentru moment, de corvoada că spaţiul verde ar putea fi betonat. Odată cu...6947

11 apr 20:00AncheteŞi-au bătut joc de 3 milioane de euro, bani europeni! DOCUMENTE: cum au murit toţi calcanii din crescătoria de la Corbu9689
5 apr 00:06AncheteProsperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă12669
1 apr 23:20AncheteSexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Guvernanţii au mai reuşit o numire de senzaţie şi au pus o sexy-consilieră de la Ministerul Sănătăţii...13133

25 mar 23:35AncheteTUN de 19 hectare. Expertiză judiciară care a 'mutat' un teren din Kogălniceanu la Constanţa, ANULATĂ de instanță!7004
21 mar 00:18AnchetePREMIERĂ! Judecătorii au obligat Ministerul Sănătății să-i asigure tratamentul GRATUIT unui bolnav de cancer4267
Vremea
22.2°22.2° - 23.7° luni, 16 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 42%
Vânt: 5.73 m/s
Presiune: 1013.25 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 sep 01:53SportFCSB, victorie URIAȘĂ cu U. Craiova: derby extrem de încins în Bănie

Formaţia FCSB a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Universitatea Craiova,...495

16 sep 00:00SportAdrian Mutu și prima dublă acceptată de Roman Abramovich. Episod incredibil din vestiarul „albaștrilor”

Wayne Bridge, 39 de ani, fost jucător al „albaștrilor”, povestește în The Sun cum a reacționat „Briliantul”...589

16 sep 00:00SportGenoa- Atalanta 1-2. Ionuț Radu a primit un gol spectaculos în ultimele secunde

Portarul român de 22 e ani a fost titular la Genoa și a avut două interveniții salvatoare, una în prima repriză...225

16 sep 00:00SportGică Hagi, revoltat de ceea ce se întâmplă la „națională”: „Mai mult respect față de numărul 10”

Gheorghe Hagi (54 de ani), cel mai mare număr 10 din istoria României, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă...382

Local
16 sep 00:00LocalCum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

Există situaţii când înregistrarea naşterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de situaţii,...246

16 sep 01:21LocalACCIDENT rutier în PIAŢA OVIDIU din CONSTANŢA!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină în oraşul Constanţa, duminica, 15 septembrie,...1527

16 sep 01:25LocalAcțiuni pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul comerțului cu țigarete și produse din tutun!

În urma acțiunilor derulate de polițiștii români, în primele 8 luni ale acestui an, pentru combaterea contrabandei...423

16 sep 02:07LocalPolițiștii constănțeni continuă activitățile de preventive la unitățile de învățământ din Constanța

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au stat de vorbă cu...366

16 sep 02:06LocalAccident rutier în județul Constanța!

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 14 septembrie a.c., în jurul orei 18:00 în Năvodari. Șoferul...2151

16 sep 00:02LocalUn pacient a MURIT la Spitalul Județean! A fost găsit plin de sânge, în parcare!

Un nefericit eveniment s-a înregistrat la Spitalul Clinic Județean Constanța. Sâmbătă, 14 septembrie, în jurul...7491

16 sep 02:06LocalAccident feroviar la Costinești: autoturism lovit de tren!

Un accident feroviar a avut loc sâmbătă seara, 14 septembrie, pe ruta Mangalia- Constanța, la intrare în...2062

16 sep 02:27LocalProgram de educație digitală la Școala Gimnazială „George Coșbuc“ din comuna 23 August

Profesorii și școlile sunt promotori ai schimbării. Cu acest gând pășesc în programul Digitaliada cadrele...454

16 sep 02:27LocalTulcea: Şase gospodării distruse de un incendiu

Şase gospodării din municipiul Tulcea au fost distruse într-un incendiu care a izbucnit vineri după-amiază, după...514

16 sep 02:16LocalFeerie de parfum și culoare în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, la Târgul Constanța cu Flori

Simfonia florilor îi va încânta pe constănțeni, la sfârșitul lui septembrie, la cel mai colorat târg din...1002

Politică
16 sep 00:08PoliticăTeodorovici, proiect de lege controversat: Pedeapsă cu închisoare pentru cei care nu-și plătesc taxele

Ministrul Finanţelor cere măsuri drastice pentru cei care nu îşi plătesc impozitele. Mai exact, pedeapsa cu...1207

16 sep 02:08PoliticăAdrian Năstase, acuzații la adresa lui Iohannis: „A preluat tema mea principala de campanie din 2004“

Fostul premier Adrian Năstase spune că președintele Klaus Iohannis i-a preluat tema de campanie, folosită la...550

16 sep 02:07PoliticăEugen Tomac îi torpilează pe adversarii lui Paleologu: 'I-a cuprins pe toţi frica. Ce a aia democraţie fără dezbatere?'

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă că jocurile pentru alegerile prezidenţiale nu sunt făcute, iar...357

16 sep 02:04PoliticăBaie de mulțime! Președintele Klaus Iohannis, prezent la Constanța

Președintele României, Klaus Iohannis, a sosit sâmbătă, 14 septembrie a.c., la Constanța pentru a participa la...2474

16 sep 01:20PoliticăPronosticuri spectaculoase în PMP la prezidențiale: în marile centre urbane, electoratul de la europarlamentare migrează

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, va smulge voturi de la USR în marile centre urbane, a...1222

16 sep 02:05PoliticăFifor: Pe fondul tragediei de la Caracal, Iohannis găseşte de cuviinţă să lase MAI fără ministru

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis "găseşte de cuviinţă" să lase...721

16 sep 02:05PoliticăCongresul USR l-a validat pe Dan Barna drept președinte al partidului

Dan Barna a fost validat pentru funcția de președinte USR, la cel de-al cincilea Congres Național al USR, care are...520

16 sep 02:03PoliticăPonta: Am primit Pactul naţional pentru bunăstarea românilor; voi propune colegilor mei să-l semnăm

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, anunţă că a primit de la premierul Viorica Dăncilă Pactul naţional...577

16 sep 02:02PoliticăCălin Popescu Tăriceanu e dezamăgit de trădările celor 4 lideri și anunță CONGRES: 'Au acceptat această mită politică'

Liderul ALDE a declarat, vineri seară, la Digi24 că cei patru fugari trădat partidul și ”s-au vândut pentru un...681

16 sep 02:02PoliticăReacția PNL, la pactul propus de Viorica Dăncilă: Ei au făcut pact pentru bunăstarea pilelor și beizadelelor

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a propus tuturor partidelor un pact pentru bunăstarea partidelor politice....854

Monden
16 sep 00:00MondenMario Iorgulescu a încins ringul de dans înainte de accident. Imagini cu el de la botezul nepotului lui Romică Ţociu

Mario Iorgulescu se află de o săptămână în spital, unde se zbate între viaţă şi moarte. Fiul lui Gino...386

16 sep 00:00MondenOvi este din nou jurat în Elveţia pentru Eurovision

Solistul are multe planuri legate de Eurovision. Ovidiu Cernăuţeanu (45 de ani), alias Ovi Jacobsen, a fost invitat...185

16 sep 02:16MondenReacţia Elenei Ionescu după ce fostul ei soţ a apărut cu altă femeie la două zile după divorţ

Viaţa merge mai departe şi după divorţ, iar cel mai recent exemplu că separarea de parteneră nu este un capăt de...331

16 sep 00:00Monden„Vocea României“, în topul preferințelor

Cu 3 momente care au întors toate cele 4 scaune și cu dorința de a atrage cele mai bune voci de partea lor, cei patru...180

16 sep 00:00MondenLarisa Drăgulescu a pierdut sarcina și a rupt logodna cu iubitul tinerel

Larisa Drăgulescu (35 de ani) trece prin momente grele după ce a pierdut o sarcină și pus capăt logodnei cu...307

16 sep 00:00MondenActrița Selma Blair, transformată la un an după diagnosticul de scleroză în plăci. Cum arată acum

Selma Blair (47 de ani) a trecut printr-o transformare radicală, la un an după ce a dezvăluit că suferă de...260

16 sep 00:00MondenTop modelul Naomi Campbell a revenit la Londra pentru o gală caritabilă

Top modelul Naomi Campbell s-a întors la Londra, oraşul său natal, pentru o gală de caritate organizată sâmbătă...175

16 sep 00:00MondenLiam Gallagher a dezvăluit că-l va invita la nuntă pe fratele său, Noel, cu care se află în conflict

Liam Gallagher a declarat că îl va invita pe fratele său, Noel, cu care se află de mai mulţi ani în conflict, la...185

16 sep 15:16MondenActriţa Felicity Huffman, condamnată la 2 săptămâni de închisoare în scandalul admiterii frauduloase în universităţi

Actriţa americană Felicity Huffman a fost condamnată vineri la două săptămâni de închisoare pentru că a plătit...206

16 sep 15:11MondenPăpuşa Barbie celebrează Día de Muertos

Păpuşa Barbie a întruchipat de-a lungul timpului mai multe personaje, de la femeia de afaceri, la astronaut sau...188

Mapamond
16 sep 00:00MapamondMarea Britanie: O nouă demisie în rândul deputaţilor conservatori care se opun Brexitului

Premierul britanic conservator, Boris Johnson, a suferit un nou eşec sâmbătă, odată cu demisia altui deputat din...187

16 sep 00:00MapamondHong Kong: Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor

Poliţia din Hong Kong a recurs duminică la grenade lacrimogene şi la un tun cu apă împotriva unor manifestanţi...176

16 sep 00:00MapamondGermania, Italia şi Franţa îi vor prelua pe majoritatea migranţilor de pe nava umanitară Ocean Viking

Germania va prelua 24 de migranţi salvaţi pe Marea Mediterană şi aflaţi pe nava umanitară Ocean Viking,...171

16 sep 00:00MapamondBrexit: Boris Johnson vorbeşte despre ''progrese enorme'' spre un acord şi aminteşte de supereroul Hulk

Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat sâmbătă că "progrese enorme" sunt în curs între Uniunea Europeană...194

16 sep 00:00MapamondConvorbire telefonică între Trump şi Netanyahu, cu câteva zile înainte de alegerile din Israel

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că a vorbit sâmbătă cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre...189

16 sep 00:00MapamondCasa Albă confirmă moartea fiului preferat al lui Osama bin Laden

Casa Albă a confirmat sâmbătă lichidarea lui Hamza bin Laden, fiul preferat al lui Osama bin Laden, prezentat drept...231

16 sep 00:00MapamondAlbania vrea să-şi intensifice eforturile pentru a deveni membră a Uniunii Europene

Premierul Albaniei, Edi Rama, vrea să extindă cooperarea ţării sale cu Uniunea Europeană (UE), ca parte a...174

16 sep 00:00MapamondTurcia: Autorităţile ordonă arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen

Autorităţile turce au ordonat arestarea a 223 de membri ai personalului militar servind în toată ţara şi în...189

16 sep 00:00MapamondTrei persoane în arest la domiciliu, în urma anchetei asupra prăbuşirii unui pod la Genova soldată cu 43 de morţi

Trei persoane care au legături cu compania italiană de autostrăzi care a operat podul din Genova care s-a prăbuşit...176

16 sep 00:00MapamondMigranţi: Italia autorizează nava Ocean Viking să debarce la Lampedusa

Nava Ocean Viking, care aştepta un port sigur pentru a debarca 82 de migranţi salvaţi pe mare, a fost autorizată de...178

Sănătate
12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...744

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...719

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1001

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...820

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1221

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...950

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1008

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1194

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1468

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...1384