rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CU UTILAJUL PE PLAJĂ, ÎN PLIN SEZON ESTIVAL!

Ministerul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ

Plajele litoralului românesc sunt, în sezonul estival 2019, sub semnul "golănelii". Indivizi care au câştigat sectoare de plajă la licitaţia organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral insistă să nu respecte legea ori să profite de lacunele legislative. A fost nevoie de o revoltă a cetăţenilor pentru ca autorităţile să se trezească şi să pună la punct debandada instalată pe plajă. Ne referim aici la situaţia şezlongurilor montate până în buza mării, unii lângă altele, în deplin dispreţ faţă de cetăţenii care vin la plajă cu cearşaf.

O altă practică nelalocul ei: construcţiile care au continuat să se deruleze chiar şi în plin sezon estival, deşi, din nou, legea spune că ele trebuie să fie stopate pe parcursurii verii, pentru a nu deranja turiştii sau constănţenii care merg la plajă. Din nou, autorităţile par depăşite de situaţie: fie închid ochii cu bună ştiinţă, fie sunt slab pregătite să facă faţă tupeului anumitor "investitori". Sunt zeci de cazuri semnalate în Mamaia Sat, din acest punct de vedere. La polul opus al litoralului, adică în sud, staţiunea Vama Veche pare în continuare chic, dar şi aici sesizăm încălcări flagrante ale legii. În plin sezon estival, reporterii "Replica" de Constanţa au descoperit utilaje intrate pe plajă, pentru edificarea unei construcţii, în perimetrul subsectorului 14. Analizând lista societăţilor care au licitat plajele, vedem că subsectorul 14, Vama Veche, a fost adjudecat de SC Cados Bucureşti SRL. Firma se ocupă de acest sector de plajă de mai mulţi ani, iar, din câte relatează cetăţenii din Vama Veche, "an de an a fost ridicată o construcţie pe plajă, iar la încheierea sezonului a fost demontată pentru că se încheie activitatea". Este vorba despre un bar - Koliba Beach Bar.

De ce este atât de special subsectorul de plajă 14 din Vama Veche?

Subsectorul 14 de plajă este extrem de interesant. Din datele Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, această porţiune de plajă nu a putut fi introdusă în programul de înnisipare, motivul fiind acela că este o arie protejată, unde există căluţi de mare. Cu alte cuvinte, o zonă specială, ca şi Vama Veche de altfel.

Construcţie ILEGALĂ, dar cu certificat de clasificare de la Ministerul Turismului!

La fel de interesantă este şi următoarea descoperire, pe lângă faptul că în plin sezon estival sunt interzise lucrările pe plajă: Ministerul Turismului condus de Bogdan Trif a eliberat certificat de clasificare pentru Koliba Beach Bar din perimetrul subsectorului 14, Vama Veche! Interesante decizii ale ministerului şi... rupte de realitatea din teren, de vreme ce, din verificările noastre, rezultă că zona în cauză nu are Plan Urbanistic Zonal! Cu alte cuvinte, ministerul lui Trif pare să favorizeze încălcarea legii, pentru că, în absenţa unui PUZ... ce construcţii pot fi amplasate sau nu pe plajă?! Cum pot fi ele autorizate de administraţiile locale? Sunt întrebări la care aşteptăm răspunsuri de la ministrul Trif, de la Primăria Limanu şi de la Apele Române!

Până când vom avea toate clarificările de la instituţiile amintite, mai precizăm că pe portalul instanţelor de judecată figurează mai multe procese între administraţia locală şi SC Cados Bucureşti SRL. Societatea contestă amenzile primite anii anteriori tocmai pentru construcţia ilegală pe care o vedem, şi în 2019, răsărind pe plajă! Contactat de "Replica" de Constanţa, primarul comunei Limanu (de care aparţine Vama Veche), Dan Gheorghe Georgescu a confirmat că barul care este amenajat în plin sezon estival este ILEGAL şi că va exista, din nou, o amendă!

Vom reveni cu detalii!

Alexandra CUCU

vineri, 5 iulie 20194389
Comentarii

01drona,(8 aug 21:23)
aud tot mai des ca iti este foarte draga, si utila in plan personal sintagma jumi-juma . Concluzie: tic, tac...., tic tac...
01Koliba cu Ketamina(3 aug 15:14)
La koliba beach se vinde Ketamina Vetaset la petrecerile cu muzica dinaceea micohouse
01spagutzu(24 iul 20:09)
Siiii... cum a ramas? Cainii latra ursu trece.
02roman(19 iul 11:23)
ce cunostinte urbanistice are aceasta curvistina, amanta a numai stiu cui, sa decida?
10Miu(10 iul 19:56)
20.000lei, mama ce de bani, trebuie sa fii jmecher tare sa ai atatia bani, investitor
03Dinu(6 iul 07:02)
De barul lui Horia Constantinescu, mare sef politic OPC, amplasat ilegal direct pe plaja la Costinesti nu ziceti nimic?...aaa, acolo e protectia lui Nastase..
11OPC ptr 11.38(6 iul 00:35)
Ma sarcule, ai dat 20.000 lei ca prostu si ai ramas sarac lipit? Vrei sa scoti profit ilegal? Fara autorizatii? Prietene spune-mi despre ce terasa e vorba sa te caut si sa imi spui personal in fata ce ai afirmat mai jos, scrie aici numele tau si promit ca ne intalnim face to face
15Valentin Matei(5 iul 23:21)
Cat e georgescu in floare nici in p...a nu ma doare,il am pe Baronu patron si pe Bran director,apropo Brane,incasezi de la wc dar ai uitat sa dai si bonuri fiscale,asa v-a invatat Ciordescu?Dincolo bar Ilegal,Acolo bar Ilegal Frontiera Ilegal stiati ca aceste locatii care apartin lui Ciordescu sunt ilegale?dece va mirati cand mai apre ceva ilegal prin Vama?el adopta midelul Iorgus,se asociaza unde poate.
01Chiar asa(5 iul 22:08)
Sunt cluburi pe litoral care vand pastile pt dureri de cap , nu au case de marcat la bar, sau dc au acestea s prafuite, platesc facturile, la distribuitorii de licori, cash, chiar dc s mai mari de 5000 lei, prin depuneri la caseriile bancilor. Culmea, e plin de politie in preasma acestor cluburi, dar nu vad nimic. E minunat la noi, si e pe fata
31Smekerul(5 iul 20:50)
Hai ma lasati gargara ca am multe locatii in Vama si nu am personal am construit tot ilegal si la Mangalia peste muzeu ca smecheru treceti la munca ca va dau salariu baban.
15Si la Navodari(5 iul 19:02)
Sunt constructii ilegal amplasate fara autorizatie si puz. Mirela Matichescu a construit pe plaja o monstruozitate oribila si total ilegala. Luati masuri de demolare. Legea este egala pentru toti.
07Shadow,(5 iul 15:41)
primare, georgescu, ori suntem golani, ori nu suntem. Nu tu ai petrecut cu ministrul turismului de 1Mai? Pai.. se poate azi petrecem si maine ne dam in gat ? Las-o balta de primarie. Palaria este prea mare pentru tine, un orgolios, un tafnos, un talpau. Lasa-l pe domnul vice la conducere. Se pricepe de zece ori mai bine dacat tine. La revedere!
54Pt OPC(5 iul 11:38)
Sub anonimat esti tare in gura,cum poti sa faci un beach bar in 10 m2?!Cand o sa platesti si tu 20000 roni pentru un asa bar atunci sa vb,pana atunci du gunoiul in casa,fa de mancare in casa,scoate catelusul si cumpara-i sotiei haine ca sa ti-o calareasca altcineva!Esti un parazit al societatii!
013papu(5 iul 11:08)
apele aromane si un primar jegos pesede care crede ca toata vama e a lui si numai el trebuie sa aiba circiumi si gata .o sa platiti jegurilor pt tot ce ati facut
15simplu(5 iul 11:00)
legile trebuiesc respectate . de fraieri nu de cei la putere
19Abc..z(5 iul 09:59)
Da interesant nume are aceasta sandrama.Ori e coliba ori e bici, pe romaneste. Vama a fost locul unic si special de la mare.A fost.Acum a devenit locul dezmatului, desfraului, consumului de" detoate "si de cativa ani si cu evenimente duse pana la extrem.Farmecul a apus.
15Bebeloiu(5 iul 09:48)
Bine ca vi se rupe de mine.Mare smecherie.Fac si eu un bar pe plaja.Ce daca e ilegal.Bine ca e frumos.Da la Dincolo nu se uita nimeni?Unde Ninel protejatu lui primaru vinde bombonele la copii si ii face zombii?
08bebeto(5 iul 09:35)
spaga la primar la secretar si la aia de la politia locala cat cuprinde .si gata.construiesc si n apa dca vreau
110Smekerul(5 iul 08:54)
Se pare ca nu ati inteles. Cine e smecher construieste unde vrea iar cine e pulime nu. E simplu. Nu ati inteles asta nici dupa 30 de ani e grav. Stim o sa votati voi pe cineva sa faca ordine. Dar nu va face. Vedeti ca acum v am pregatit un nou partid cu abureala tot ceva cu salvati ca in 89. Cainii latra ursul merge. Spor la latrat dar mai bine hai la munca ca am locuri libere la beach bar.
112De la Dan(5 iul 08:44)
Sincer vama veche trebuie demolata si dat foc la tot , este infectie acolo
27Escu(5 iul 08:36)
Dar ce este legal in Vama? acolo este zona libera.
012MIMI(5 iul 07:56)
Plajele demult nu mai sunt plaje. S-au umplut de hoteluri, de restaurante, de baruri, de baraci. Degeaba avem sosea de promenada daca ne plimbam si nu vedem marea.
24Bebe(5 iul 07:27)
Mi se rupe!Construiesc tot inainte!Daca vreau ii fac si etaj!Va astept la un mojito la deschidere!
011Salvamaru(5 iul 07:08)
Directoru de la Apele Romane impreuna cu Bogasiu Carmen au nenorocit Vama Veche!Bogasiu incaseaza toate spagile pt director iar alde Koliba,Cados,,Yolo,,Amfora,Acolo fac ce vor!Fara autorizatii fara nimic!Banii la Bogasiu!
32Barbat Corsarul(5 iul 07:03)
Bebe,eu nu am stiut ca tu esti pe naspa cu constructia.Eu nu iti mai dau curent,ca patesc ca la Azuma!
013Gigi(5 iul 06:41)
Nu uitati plaja Saturn Venus,intesata de constructii ilegale.Colibele Nu dispar nici iarna,ba mai mult,in fiecare an mai aparecite una Pe plaja. Ce ziceti de parcarea intrare Venus,construita din fonduri europene,goala,interzisa parcarea,iar plaja este intesata de masini? Dar despre defrisarea copacilor din acea sona,naspaturistii si localnicii bucurindu.se de asfalt,betoane,ciment,prelate mirlanesti?
020OPC(5 iul 06:31)
Ce se instaleaza pe plaja nu sunt beach bar ci cluburi de noapte. Beach barul nu ar trebui sa aiba mai mult de 4-5 mp pe cand astea au 40-60 mp. Noaptea la aceste beach baruri bubuie muzica pana la 7 dimineata. E plina plaja din vama de ele. Sa se interzica orice tip de constructie pe plaja, nu au toalete, nimic. Acolo, dincolo, expirat, amfora si multe altele au autorizatie de functionare dar nu au toalete. Patronii au pus toaleta tip container langa respectivele baruri dar contra cost si integistrata sub o alta firma. Nu e normal sa iti ia banii de 2 ori. Cine le-a dat aut de functionare?
mai mult...Anchete
31 oct 00:38AncheteFirma din cauza căreia Cazinoul Constanța se va prăbuși în mare primește milioane de la stat

Eldiclau SRL din Craiova, firma care blochează cu rea voință lucrările de reabilitare a Cazinoului Constanța, își...6559

5 oct 00:40AncheteDarie și Pușcași, DOSAR GREU în instanţă: este vorba despre un teren retrocedat de Mazăre și revendicat de moștenitori5587
27 aug 00:53AncheteA ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!7884
30 iul 16:21AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!

Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Dolj, a ajuns după gratii și este anchetat. Dar câți ca el or mai exista,...10944

10 iul 19:21AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!10572
2 iul 01:14AncheteDETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!10357
21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO

În urma investigațiilor desfășurate de Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică, în cooperare cu...5300

13 iun 02:07AncheteCAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!9103
1 iun 00:29AncheteDECIZIA magistraţilor: ‘EXCES DE PUTERE’ cu privire la SPAŢIUL VERDE din TOMIS NORD, cedat de Mazăre unui veteran de război MORT!7545
11 apr 20:00AncheteŞi-au bătut joc de 3 milioane de euro, bani europeni! DOCUMENTE: cum au murit toţi calcanii din crescătoria de la Corbu

Inaugurată cu mare fast, aşa cum se cuvenea unui proiect realizat cu o impresionantă sumă de bani europeni -...10382

5 apr 00:06AncheteProsperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă13502
1 apr 23:20AncheteSexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia13909
Vremea
17.2°16.8° - 17.2° joi, 14 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 77%
Vânt: 6.29 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/49101223283646
5/4011024263320
joker131631414312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 noi 00:00SportGigi Becali îl face praf pe Contra: „Băi, Cosmine, ești nebun, cum să nu-l iei pe Panțîru?! Habar n-ai de fotbal!”

Gigi Becali s-a enervat teribil pe Cosmin Contra și pe șefii FRF pentru că Florin Tănase (24 de ani, mijlocaș) și...683

13 noi 00:00SportMoment șocant la Rapid! Daniel Pancu și Florin Manea s-au bătut: „Tata e în mormânt și tu mă înjuri de morți?!”

Daniel Pancu (42 de ani), antrenorul Rapidului, și Florin Manea (43 de ani), managerul sportiv al giuleștenilor, nu se...1199

13 noi 00:00SportBurleanu (FRF): Meciul cu Suedia este capital pentru naţionala României

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la sediul Ministerului Tineretului...414

13 noi 00:00SportGheorghe Popescu va rămâne consilierul onorific al premierului

Fostul internaţional Gheorghe Popescu va păstra funcţia de consilier onorific al premierului Ludovic Orban pe...704

Local
14 noi 01:09LocalEVACUAŢI! S-A DECLANŞAT ALARMA DE INCENDIU ÎN URGENŢA SPITALULUI! VIDEO

Conform primelor informaţii, alarma s-ar fi declanşat dintr-o eroare, fiind verificaţi senzorii alarmei şi fiecare...1548

14 noi 02:42LocalConstănțeni, iată ce trebuie să faceți să nu deveniți ținta hoților!

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 4, au...544

14 noi 02:37LocalMinor depistat la volanul unei mașini pe drumurile din județul Constanța!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 15.50, au depistat...788

14 noi 02:45LocalBărbat din Constanța, condamnat pentru evaziune fiscală

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Poarta Albă au depistat un bărbat, de 33 de ani, pe numele căruia...805

14 noi 02:44LocalSpectacole inedite la Pavilionul Expozițional din Mamaia

Cu ocazia zilei Dobrogei, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” le-a pregătit constănțenilor...1478

14 noi 02:21LocalȘcoală în FLĂCĂRI! 200 de persoane EVACUATE!

Salvatorii Stației de pompieri Babadag, miercuri, 13 noiembrie, în jurul orei 13.00, au fost solicitați să...1400

14 noi 02:31LocalAccident rutier soldat cu 5 victime în localitatea Mihail Kogălniceanu

Evenimentul s-a produs în data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, când un autoturism a părărăsit partea...780

14 noi 02:31LocalMuzeul de Artă Populară Constanța sărbătorește Ziua Dobrogei

Muzeul de Artă Populară Constanța sărbătorește cei 141 de ani de la revenirea Dobrogei în granițele statului...335

14 noi 02:30LocalDosar penal în cazul unui bărbat care și-a agresat soția!

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 12 noiembrie a.c., au fost...312

14 noi 02:29LocalSe lansează Turneul Național „Maria - Inima României" la Constanţa

Proiecţia documentarului va avea loc pe 20 noiembrie, ora 19:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret...313

Politică
14 noi 02:46PoliticăGuvern: A fost adoptată OUG privind regimul cetăţenilor britanici în cazul ieşirii din UE fără acord

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă privind regimul cetăţenilor din Marea Britanie...282

14 noi 02:46PoliticăDancă: Guvernul a adoptat OUG pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care vor fi disponibilizaţi

Guvernul a adoptat miercuri ordonanţa de urgenţă pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care...254

14 noi 02:42PoliticăHossu - Cartel ALFA: Vor fi acţiuni de stradă dacă Guvernul nu creşte salariul minim

O decizie a Guvernului de a nu creşte salariul minim cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2020 ar da impresia că actualul...357

14 noi 02:33PoliticăAsociația Elevilor din Constanța cheamă în judecată 12 consilii locale pentru că nu acordă burse elevilor!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a acționat săptămâna aceasta 12 consilii locale din județul Constanța...555

14 noi 02:22PoliticăS-a DECIS! Vârsta de pensionare va fi modificată

...2967

14 noi 02:28PoliticăA fost scos la concurs un post vacant în Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bulevardul Tomis nr. 51 pentru ocuparea unei...668

14 noi 02:32PoliticăPrimăria Năvodari derulează lucrări pentru modernizarea sistemului de distribuție a agentului termic în oraș

Primăria Năvodari, prin SC Termica Distribuție, derulează în aceste zile lucrări pentru modernizarea sistemului de...296

14 noi 02:27PoliticăCozmin Gușă își anunță revenirea în PSD, după excludere: Vreau să o schimb pe Dăncilă

Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, a fost exclus din PSD la ședința Comitetului Executiv, dar susține că aceasta...939

14 noi 02:47PoliticăReacția Olguței Vasilescu atunci când Dăncilă a fost întrebată dacă Manda e 'bărbat'

Claudiu Manda a ținut să precizeze, la finalul ședinței CEx PSD, că nu a jignit-o pe Viorica Dăncilă făcând-o...819

14 noi 02:27PoliticăSingurul om din echipa Vioricăi Dăncilă pe care Ludovic Orban îl ține în funcție: A fost consilier onorific al premierului şi mi-a explicat cu ce se ocupă

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că va continua colaborarea Guvernului cu fostul internaţional Gheorghe...1032

Monden
14 noi 00:00MondenCe cadou special a primit Gina Pistol de la Smiley

Gina Pistol se află în Asia, loc unde filmează noul sezon din Asia Express, și a simțit să le împărtășească...287

14 noi 00:00MondenCe s-a întâmplat cu afacerile lui Pepe: „Fetele mele îmi vor mulțumi mai târziu“

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Pepe intenționa să-și vândă clubul deschis în urmă cu 3...256

14 noi 00:00MondenCum s-au împăcat Prigoană și Bahmuțeanu: „Am avut 80 de procese și plângeri penale“

Nici mai mult, nici mai puțin de 80 de procese și plângeri penale! Atât a ”împărțit” cel mai controversat...276

14 noi 00:00MondenCompetiţia «Survivor România», noua emisiune Kanal D. S-a dat startul castingului

Kanal D le aduce milioanelor de telespectatori un format revoluționar, un reality show de intensitate maximă:...157

14 noi 00:00MondenCântăreţul american John Legend, desemnat cel mai sexy bărbat în viaţă de revista People

Cântăreţul american John Legend, în vârstă de 40 de ani, a fost desemnat "cel mai sexy bărbat în viaţă" de...148

14 noi 00:00MondenSir Rod Stewart speră să strângă 1 milion de lire sterline pentru lupta împotriva cancerului

Sir Rod Stewart speră să strângă 1 milion de lire sterline pentru lupta împotriva cancerului cu ajutorul unui...145

14 noi 00:00MondenFondatorul Cirque du Soleil, canadianul Guy Laliberté, reţinut pentru cultivare de canabis

Fondatorul Cirque du Soleil, canadianul Guy Laliberté, a fost reţinut marţi de poliţie pentru cultivarea de canabis...154

14 noi 00:00MondenFilmul propus de Austria la Oscar, descalificat întrucât conţine prea multe dialoguri în limba engleză

Filmul ''Joy'', în regia lui Sudabeh Mortezai, propunerea Austriei pentru o nominalizare la categoria ''cel mai bun...145

14 noi 00:00MondenRobert De Niro, impresionat de tehnologia folosită pentru a-l întineri în filmul "The Irishman"

Noile tehnologii de modificare facială îl ajută pe Robert De Niro să arate cu zeci de ani mai tânăr în noul film...183

14 noi 00:00MondenOlanda caută voluntari pentru a munci gratis la organizarea festivalului Eurovision 2020

Organizatorii festivalului Eurovision, care va avea loc anul viitor în oraşul olandez Rotterdam, au publicat miercuri...149

Mapamond
14 noi 00:00MapamondDestituirea lui Trump: Au început audierile publice istorice în Congres; democraţii spun că vor să acţioneze „fără ranchiună“

Democraţii vor să desfăşoare ancheta privind destituirea preşedintelui Donald Trump "fără ranchiună" şi "fără...146

14 noi 00:00MapamondRepublica Moldova: Blocul ACUM insistă ca premier să fie Maia Sandu şi îl consideră pe Igor Dodon "factor destabilizator"

Reprezentanţii Blocului ACUM insistă ca premier al Republicii Moldova să fie numită tot Maia Sandu, iar din viitorul...177

14 noi 00:00MapamondRegatul Unit: "Mr Stop Brexit", protestatar devenit candidat al liberal-democraţilor în alegerile legislative

După ce şi-a strigat neobosit, vreme de doi ani, opoziţia faţă de Brexit în faţa clădirii Parlamentului...187

14 noi 00:00MapamondRusia părăseşte comisia de anchetă stabilită de Convenţiile de la Geneva privind victimele conflictelor internaţionale

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat o lege privind retragerea din comisia de anchetă stabilită de...162

14 noi 00:00MapamondGermania: Armata refuză achiziţia a două avioane A400M din cauza unor probleme de securitate

Armata germană a refuzat recepţia a două avioane A400M invocând probleme de securitate, în special la sistemul de...192

14 noi 00:00MapamondSlovacia: Cel puţin 13 morţi şi 20 de răniţi într-un accident rutier în vestul ţării

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi 20 au fost rănite miercuri în vestul Slovaciei în urma coliziunii...152

14 noi 00:00MapamondOMS doreşte să lărgească accesul la tratamentele pentru diabet

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va analiza pentru prima dată posibilitatea includerii insulinei umane,...148

14 noi 00:00MapamondFinanţarea UE nu a redus suficient presiunea asupra centrelor de primire a migranţilor în Grecia şi Italia

Susţinerea financiară acordată de Uniunea Europeană centrelor de primire şi înregistrare a migranţilor,...150

14 noi 00:00MapamondIndonezia: O persoană a murit într-un presupus atac sinucigaş comis în faţa unei secţii de poliţie în Sumatra

Un presupus atac sinucigaş produs în faţa unei clădiri a poliţiei din oraşul indonezian Medan (nordul insulei...143

14 noi 00:00MapamondAviaţia israeliană a bombardat un obiectiv al Jihadului Islamic după noi tiruri din Fâşia Gaza

Aviaţia israeliană a bombardat miercuri dimineaţa un obiectiv al Jihadului Islamic, după noi tiruri cu rachete din...183

Sănătate
13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...468

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...510

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...4104

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...830

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...968

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1169

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9486

23 oct 00:00SănătateSpitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează un program de tratament chirurgical pentru malformațiile cardiace

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, organizează un program de...1022

12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...3608

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...4528