REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministerul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ

Ministerul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ

Replica API 5 iulie 2019 | 00:51 1533

CU UTILAJUL PE PLAJĂ, ÎN PLIN SEZON ESTIVAL!

CU UTILAJUL PE PLAJĂ, ÎN PLIN SEZON ESTIVAL!

Plajele litoralului românesc sunt, în sezonul estival 2019, sub semnul "golănelii". Indivizi care au câştigat sectoare de plajă la licitaţia organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral insistă să nu respecte legea ori să profite de lacunele legislative. A fost nevoie de o revoltă a cetăţenilor pentru ca autorităţile să se trezească şi să pună la punct debandada instalată pe plajă. Ne referim aici la situaţia şezlongurilor montate până în buza mării, unii lângă altele, în deplin dispreţ faţă de cetăţenii care vin la plajă cu cearşaf.

O altă practică nelalocul ei: construcţiile care au continuat să se deruleze chiar şi în plin sezon estival, deşi, din nou, legea spune că ele trebuie să fie stopate pe parcursurii verii, pentru a nu deranja turiştii sau constănţenii care merg la plajă. Din nou, autorităţile par depăşite de situaţie: fie închid ochii cu bună ştiinţă, fie sunt slab pregătite să facă faţă tupeului anumitor "investitori". Sunt zeci de cazuri semnalate în Mamaia Sat, din acest punct de vedere. La polul opus al litoralului, adică în sud, staţiunea Vama Veche pare în continuare chic, dar şi aici sesizăm încălcări flagrante ale legii. În plin sezon estival, reporterii "Replica" de Constanţa au descoperit utilaje intrate pe plajă, pentru edificarea unei construcţii, în perimetrul subsectorului 14. Analizând lista societăţilor care au licitat plajele, vedem că subsectorul 14, Vama Veche, a fost adjudecat de SC Cados Bucureşti SRL. Firma se ocupă de acest sector de plajă de mai mulţi ani, iar, din câte relatează cetăţenii din Vama Veche, "an de an a fost ridicată o construcţie pe plajă, iar la încheierea sezonului a fost demontată pentru că se încheie activitatea". Este vorba despre un bar - Koliba Beach Bar.

De ce este atât de special subsectorul de plajă 14 din Vama Veche?

Subsectorul 14 de plajă este extrem de interesant. Din datele Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, această porţiune de plajă nu a putut fi introdusă în programul de înnisipare, motivul fiind acela că este o arie protejată, unde există căluţi de mare. Cu alte cuvinte, o zonă specială, ca şi Vama Veche de altfel.

Construcţie ILEGALĂ, dar cu certificat de clasificare de la Ministerul Turismului!

La fel de interesantă este şi următoarea descoperire, pe lângă faptul că în plin sezon estival sunt interzise lucrările pe plajă: Ministerul Turismului condus de Bogdan Trif a eliberat certificat de clasificare pentru Koliba Beach Bar din perimetrul subsectorului 14, Vama Veche! Interesante decizii ale ministerului şi... rupte de realitatea din teren, de vreme ce, din verificările noastre, rezultă că zona în cauză nu are Plan Urbanistic Zonal! Cu alte cuvinte, ministerul lui Trif pare să favorizeze încălcarea legii, pentru că, în absenţa unui PUZ... ce construcţii pot fi amplasate sau nu pe plajă?! Cum pot fi ele autorizate de administraţiile locale? Sunt întrebări la care aşteptăm răspunsuri de la ministrul Trif, de la Primăria Limanu şi de la Apele Române!

Până când vom avea toate clarificările de la instituţiile amintite, mai precizăm că pe portalul instanţelor de judecată figurează mai multe procese între administraţia locală şi SC Cados Bucureşti SRL. Societatea contestă amenzile primite anii anteriori tocmai pentru construcţia ilegală pe care o vedem, şi în 2019, răsărind pe plajă! Contactat de "Replica" de Constanţa, primarul comunei Limanu (de care aparţine Vama Veche), Dan Gheorghe Georgescu a confirmat că barul care este amenajat în plin sezon estival este ILEGAL şi că va exista, din nou, o amendă!

Vom reveni cu detalii!

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aud tot mai des ca iti este foarte draga, si utila in plan personal sintagma jumi-juma . Concluzie: tic, tac...., tic tac...
1
0
La koliba beach se vinde Ketamina Vetaset la petrecerile cu muzica dinaceea micohouse
1
0
Siiii... cum a ramas? Cainii latra ursu trece.
1
0
ce cunostinte urbanistice are aceasta curvistina, amanta a numai stiu cui, sa decida?
2
0
20.000lei, mama ce de bani, trebuie sa fii jmecher tare sa ai atatia bani, investitor
0
1
De barul lui Horia Constantinescu, mare sef politic OPC, amplasat ilegal direct pe plaja la Costinesti nu ziceti nimic?...aaa, acolo e protectia lui Nastase..
3
0
Ma sarcule, ai dat 20.000 lei ca prostu si ai ramas sarac lipit? Vrei sa scoti profit ilegal? Fara autorizatii? Prietene spune-mi despre ce terasa e vorba sa te caut si sa imi spui personal in fata ce ai afirmat mai jos, scrie aici numele tau si promit ca ne intalnim face to face
1
1
Cat e georgescu in floare nici in p...a nu ma doare,il am pe Baronu patron si pe Bran director,apropo Brane,incasezi de la wc dar ai uitat sa dai si bonuri fiscale,asa v-a invatat Ciordescu?Dincolo bar Ilegal,Acolo bar Ilegal Frontiera Ilegal stiati ca aceste locatii care apartin lui Ciordescu sunt ilegale?dece va mirati cand mai apre ceva ilegal prin Vama?el adopta midelul Iorgus,se asociaza unde poate.
5
1
Sunt cluburi pe litoral care vand pastile pt dureri de cap , nu au case de marcat la bar, sau dc au acestea s prafuite, platesc facturile, la distribuitorii de licori, cash, chiar dc s mai mari de 5000 lei, prin depuneri la caseriile bancilor. Culmea, e plin de politie in preasma acestor cluburi, dar nu vad nimic. E minunat la noi, si e pe fata
1
0
Hai ma lasati gargara ca am multe locatii in Vama si nu am personal am construit tot ilegal si la Mangalia peste muzeu ca smecheru treceti la munca ca va dau salariu baban.
1
3
Sunt constructii ilegal amplasate fara autorizatie si puz. Mirela Matichescu a construit pe plaja o monstruozitate oribila si total ilegala. Luati masuri de demolare. Legea este egala pentru toti.
5
1
primare, georgescu, ori suntem golani, ori nu suntem. Nu tu ai petrecut cu ministrul turismului de 1Mai? Pai.. se poate azi petrecem si maine ne dam in gat ? Las-o balta de primarie. Palaria este prea mare pentru tine, un orgolios, un tafnos, un talpau. Lasa-l pe domnul vice la conducere. Se pricepe de zece ori mai bine dacat tine. La revedere!
7
0
Sub anonimat esti tare in gura,cum poti sa faci un beach bar in 10 m2?!Cand o sa platesti si tu 20000 roni pentru un asa bar atunci sa vb,pana atunci du gunoiul in casa,fa de mancare in casa,scoate catelusul si cumpara-i sotiei haine ca sa ti-o calareasca altcineva!Esti un parazit al societatii!
4
5
apele aromane si un primar jegos pesede care crede ca toata vama e a lui si numai el trebuie sa aiba circiumi si gata .o sa platiti jegurilor pt tot ce ati facut
13
0
legile trebuiesc respectate . de fraieri nu de cei la putere
5
1
Da interesant nume are aceasta sandrama.Ori e coliba ori e bici, pe romaneste. Vama a fost locul unic si special de la mare.A fost.Acum a devenit locul dezmatului, desfraului, consumului de" detoate "si de cativa ani si cu evenimente duse pana la extrem.Farmecul a apus.
9
1
Bine ca vi se rupe de mine.Mare smecherie.Fac si eu un bar pe plaja.Ce daca e ilegal.Bine ca e frumos.Da la Dincolo nu se uita nimeni?Unde Ninel protejatu lui primaru vinde bombonele la copii si ii face zombii?
5
1
spaga la primar la secretar si la aia de la politia locala cat cuprinde .si gata.construiesc si n apa dca vreau
8
0
Se pare ca nu ati inteles. Cine e smecher construieste unde vrea iar cine e pulime nu. E simplu. Nu ati inteles asta nici dupa 30 de ani e grav. Stim o sa votati voi pe cineva sa faca ordine. Dar nu va face. Vedeti ca acum v am pregatit un nou partid cu abureala tot ceva cu salvati ca in 89. Cainii latra ursul merge. Spor la latrat dar mai bine hai la munca ca am locuri libere la beach bar.
10
1
Sincer vama veche trebuie demolata si dat foc la tot , este infectie acolo
12
1
Dar ce este legal in Vama? acolo este zona libera.
7
2
Plajele demult nu mai sunt plaje. S-au umplut de hoteluri, de restaurante, de baruri, de baraci. Degeaba avem sosea de promenada daca ne plimbam si nu vedem marea.
12
0
Mi se rupe!Construiesc tot inainte!Daca vreau ii fac si etaj!Va astept la un mojito la deschidere!
4
2
Directoru de la Apele Romane impreuna cu Bogasiu Carmen au nenorocit Vama Veche!Bogasiu incaseaza toate spagile pt director iar alde Koliba,Cados,,Yolo,,Amfora,Acolo fac ce vor!Fara autorizatii fara nimic!Banii la Bogasiu!
11
0
Bebe,eu nu am stiut ca tu esti pe naspa cu constructia.Eu nu iti mai dau curent,ca patesc ca la Azuma!
2
3
Nu uitati plaja Saturn Venus,intesata de constructii ilegale.Colibele Nu dispar nici iarna,ba mai mult,in fiecare an mai aparecite una Pe plaja. Ce ziceti de parcarea intrare Venus,construita din fonduri europene,goala,interzisa parcarea,iar plaja este intesata de masini? Dar despre defrisarea copacilor din acea sona,naspaturistii si localnicii bucurindu.se de asfalt,betoane,ciment,prelate mirlanesti?
13
0
Ce se instaleaza pe plaja nu sunt beach bar ci cluburi de noapte. Beach barul nu ar trebui sa aiba mai mult de 4-5 mp pe cand astea au 40-60 mp. Noaptea la aceste beach baruri bubuie muzica pana la 7 dimineata. E plina plaja din vama de ele. Sa se interzica orice tip de constructie pe plaja, nu au toalete, nimic. Acolo, dincolo, expirat, amfora si multe altele au autorizatie de functionare dar nu au toalete. Patronii au pus toaleta tip container langa respectivele baruri dar contra cost si integistrata sub o alta firma. Nu e normal sa iti ia banii de 2 ori. Cine le-a dat aut de functionare?
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108