rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 10 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CU UTILAJUL PE PLAJĂ, ÎN PLIN SEZON ESTIVAL!

Ministerul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ

Plajele litoralului românesc sunt, în sezonul estival 2019, sub semnul "golănelii". Indivizi care au câştigat sectoare de plajă la licitaţia organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral insistă să nu respecte legea ori să profite de lacunele legislative. A fost nevoie de o revoltă a cetăţenilor pentru ca autorităţile să se trezească şi să pună la punct debandada instalată pe plajă. Ne referim aici la situaţia şezlongurilor montate până în buza mării, unii lângă altele, în deplin dispreţ faţă de cetăţenii care vin la plajă cu cearşaf.

O altă practică nelalocul ei: construcţiile care au continuat să se deruleze chiar şi în plin sezon estival, deşi, din nou, legea spune că ele trebuie să fie stopate pe parcursurii verii, pentru a nu deranja turiştii sau constănţenii care merg la plajă. Din nou, autorităţile par depăşite de situaţie: fie închid ochii cu bună ştiinţă, fie sunt slab pregătite să facă faţă tupeului anumitor "investitori". Sunt zeci de cazuri semnalate în Mamaia Sat, din acest punct de vedere. La polul opus al litoralului, adică în sud, staţiunea Vama Veche pare în continuare chic, dar şi aici sesizăm încălcări flagrante ale legii. În plin sezon estival, reporterii "Replica" de Constanţa au descoperit utilaje intrate pe plajă, pentru edificarea unei construcţii, în perimetrul subsectorului 14. Analizând lista societăţilor care au licitat plajele, vedem că subsectorul 14, Vama Veche, a fost adjudecat de SC Cados Bucureşti SRL. Firma se ocupă de acest sector de plajă de mai mulţi ani, iar, din câte relatează cetăţenii din Vama Veche, "an de an a fost ridicată o construcţie pe plajă, iar la încheierea sezonului a fost demontată pentru că se încheie activitatea". Este vorba despre un bar - Koliba Beach Bar.

De ce este atât de special subsectorul de plajă 14 din Vama Veche?

Subsectorul 14 de plajă este extrem de interesant. Din datele Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, această porţiune de plajă nu a putut fi introdusă în programul de înnisipare, motivul fiind acela că este o arie protejată, unde există căluţi de mare. Cu alte cuvinte, o zonă specială, ca şi Vama Veche de altfel.

Construcţie ILEGALĂ, dar cu certificat de clasificare de la Ministerul Turismului!

La fel de interesantă este şi următoarea descoperire, pe lângă faptul că în plin sezon estival sunt interzise lucrările pe plajă: Ministerul Turismului condus de Bogdan Trif a eliberat certificat de clasificare pentru Koliba Beach Bar din perimetrul subsectorului 14, Vama Veche! Interesante decizii ale ministerului şi... rupte de realitatea din teren, de vreme ce, din verificările noastre, rezultă că zona în cauză nu are Plan Urbanistic Zonal! Cu alte cuvinte, ministerul lui Trif pare să favorizeze încălcarea legii, pentru că, în absenţa unui PUZ... ce construcţii pot fi amplasate sau nu pe plajă?! Cum pot fi ele autorizate de administraţiile locale? Sunt întrebări la care aşteptăm răspunsuri de la ministrul Trif, de la Primăria Limanu şi de la Apele Române!

Până când vom avea toate clarificările de la instituţiile amintite, mai precizăm că pe portalul instanţelor de judecată figurează mai multe procese între administraţia locală şi SC Cados Bucureşti SRL. Societatea contestă amenzile primite anii anteriori tocmai pentru construcţia ilegală pe care o vedem, şi în 2019, răsărind pe plajă! Contactat de "Replica" de Constanţa, primarul comunei Limanu (de care aparţine Vama Veche), Dan Gheorghe Georgescu a confirmat că barul care este amenajat în plin sezon estival este ILEGAL şi că va exista, din nou, o amendă!

Vom reveni cu detalii!

Alexandra CUCU

vineri, 5 iulie 20195589
Comentarii

01drona,(8 aug 21:23)
aud tot mai des ca iti este foarte draga, si utila in plan personal sintagma jumi-juma . Concluzie: tic, tac...., tic tac...
01Koliba cu Ketamina(3 aug 15:14)
La koliba beach se vinde Ketamina Vetaset la petrecerile cu muzica dinaceea micohouse
01spagutzu(24 iul 20:09)
Siiii... cum a ramas? Cainii latra ursu trece.
02roman(19 iul 11:23)
ce cunostinte urbanistice are aceasta curvistina, amanta a numai stiu cui, sa decida?
10Miu(10 iul 19:56)
20.000lei, mama ce de bani, trebuie sa fii jmecher tare sa ai atatia bani, investitor
03Dinu(6 iul 07:02)
De barul lui Horia Constantinescu, mare sef politic OPC, amplasat ilegal direct pe plaja la Costinesti nu ziceti nimic?...aaa, acolo e protectia lui Nastase..
11OPC ptr 11.38(6 iul 00:35)
Ma sarcule, ai dat 20.000 lei ca prostu si ai ramas sarac lipit? Vrei sa scoti profit ilegal? Fara autorizatii? Prietene spune-mi despre ce terasa e vorba sa te caut si sa imi spui personal in fata ce ai afirmat mai jos, scrie aici numele tau si promit ca ne intalnim face to face
15Valentin Matei(5 iul 23:21)
Cat e georgescu in floare nici in p...a nu ma doare,il am pe Baronu patron si pe Bran director,apropo Brane,incasezi de la wc dar ai uitat sa dai si bonuri fiscale,asa v-a invatat Ciordescu?Dincolo bar Ilegal,Acolo bar Ilegal Frontiera Ilegal stiati ca aceste locatii care apartin lui Ciordescu sunt ilegale?dece va mirati cand mai apre ceva ilegal prin Vama?el adopta midelul Iorgus,se asociaza unde poate.
01Chiar asa(5 iul 22:08)
Sunt cluburi pe litoral care vand pastile pt dureri de cap , nu au case de marcat la bar, sau dc au acestea s prafuite, platesc facturile, la distribuitorii de licori, cash, chiar dc s mai mari de 5000 lei, prin depuneri la caseriile bancilor. Culmea, e plin de politie in preasma acestor cluburi, dar nu vad nimic. E minunat la noi, si e pe fata
31Smekerul(5 iul 20:50)
Hai ma lasati gargara ca am multe locatii in Vama si nu am personal am construit tot ilegal si la Mangalia peste muzeu ca smecheru treceti la munca ca va dau salariu baban.
15Si la Navodari(5 iul 19:02)
Sunt constructii ilegal amplasate fara autorizatie si puz. Mirela Matichescu a construit pe plaja o monstruozitate oribila si total ilegala. Luati masuri de demolare. Legea este egala pentru toti.
07Shadow,(5 iul 15:41)
primare, georgescu, ori suntem golani, ori nu suntem. Nu tu ai petrecut cu ministrul turismului de 1Mai? Pai.. se poate azi petrecem si maine ne dam in gat ? Las-o balta de primarie. Palaria este prea mare pentru tine, un orgolios, un tafnos, un talpau. Lasa-l pe domnul vice la conducere. Se pricepe de zece ori mai bine dacat tine. La revedere!
54Pt OPC(5 iul 11:38)
Sub anonimat esti tare in gura,cum poti sa faci un beach bar in 10 m2?!Cand o sa platesti si tu 20000 roni pentru un asa bar atunci sa vb,pana atunci du gunoiul in casa,fa de mancare in casa,scoate catelusul si cumpara-i sotiei haine ca sa ti-o calareasca altcineva!Esti un parazit al societatii!
013papu(5 iul 11:08)
apele aromane si un primar jegos pesede care crede ca toata vama e a lui si numai el trebuie sa aiba circiumi si gata .o sa platiti jegurilor pt tot ce ati facut
15simplu(5 iul 11:00)
legile trebuiesc respectate . de fraieri nu de cei la putere
19Abc..z(5 iul 09:59)
Da interesant nume are aceasta sandrama.Ori e coliba ori e bici, pe romaneste. Vama a fost locul unic si special de la mare.A fost.Acum a devenit locul dezmatului, desfraului, consumului de" detoate "si de cativa ani si cu evenimente duse pana la extrem.Farmecul a apus.
15Bebeloiu(5 iul 09:48)
Bine ca vi se rupe de mine.Mare smecherie.Fac si eu un bar pe plaja.Ce daca e ilegal.Bine ca e frumos.Da la Dincolo nu se uita nimeni?Unde Ninel protejatu lui primaru vinde bombonele la copii si ii face zombii?
08bebeto(5 iul 09:35)
spaga la primar la secretar si la aia de la politia locala cat cuprinde .si gata.construiesc si n apa dca vreau
110Smekerul(5 iul 08:54)
Se pare ca nu ati inteles. Cine e smecher construieste unde vrea iar cine e pulime nu. E simplu. Nu ati inteles asta nici dupa 30 de ani e grav. Stim o sa votati voi pe cineva sa faca ordine. Dar nu va face. Vedeti ca acum v am pregatit un nou partid cu abureala tot ceva cu salvati ca in 89. Cainii latra ursul merge. Spor la latrat dar mai bine hai la munca ca am locuri libere la beach bar.
112De la Dan(5 iul 08:44)
Sincer vama veche trebuie demolata si dat foc la tot , este infectie acolo
27Escu(5 iul 08:36)
Dar ce este legal in Vama? acolo este zona libera.
012MIMI(5 iul 07:56)
Plajele demult nu mai sunt plaje. S-au umplut de hoteluri, de restaurante, de baruri, de baraci. Degeaba avem sosea de promenada daca ne plimbam si nu vedem marea.
24Bebe(5 iul 07:27)
Mi se rupe!Construiesc tot inainte!Daca vreau ii fac si etaj!Va astept la un mojito la deschidere!
011Salvamaru(5 iul 07:08)
Directoru de la Apele Romane impreuna cu Bogasiu Carmen au nenorocit Vama Veche!Bogasiu incaseaza toate spagile pt director iar alde Koliba,Cados,,Yolo,,Amfora,Acolo fac ce vor!Fara autorizatii fara nimic!Banii la Bogasiu!
32Barbat Corsarul(5 iul 07:03)
Bebe,eu nu am stiut ca tu esti pe naspa cu constructia.Eu nu iti mai dau curent,ca patesc ca la Azuma!
013Gigi(5 iul 06:41)
Nu uitati plaja Saturn Venus,intesata de constructii ilegale.Colibele Nu dispar nici iarna,ba mai mult,in fiecare an mai aparecite una Pe plaja. Ce ziceti de parcarea intrare Venus,construita din fonduri europene,goala,interzisa parcarea,iar plaja este intesata de masini? Dar despre defrisarea copacilor din acea sona,naspaturistii si localnicii bucurindu.se de asfalt,betoane,ciment,prelate mirlanesti?
020OPC(5 iul 06:31)
Ce se instaleaza pe plaja nu sunt beach bar ci cluburi de noapte. Beach barul nu ar trebui sa aiba mai mult de 4-5 mp pe cand astea au 40-60 mp. Noaptea la aceste beach baruri bubuie muzica pana la 7 dimineata. E plina plaja din vama de ele. Sa se interzica orice tip de constructie pe plaja, nu au toalete, nimic. Acolo, dincolo, expirat, amfora si multe altele au autorizatie de functionare dar nu au toalete. Patronii au pus toaleta tip container langa respectivele baruri dar contra cost si integistrata sub o alta firma. Nu e normal sa iti ia banii de 2 ori. Cine le-a dat aut de functionare?
mai mult...Anchete
30 iul 00:31AncheteEXCLUSIV! SCANDAL IMENS între INTERLOPI, la MANGALIA: Îl TAI cu MÂNA MEA și mă duc la PUȘCĂRIE!

Mai multe scandaluri au izbucnit, în ultima perioadă, la Mangalia, la mijloc fiind vorba despre, potrivit...4950

30 iul 00:32AncheteCea mai CĂUTATĂ PROXENETĂ, PRINSĂ în Manchester de un POLIȚIST CONSTĂNȚEAN5099
21 iul 00:13AncheteUn AFACERIST din CONSTANȚA, IMPLICAT în SCANDALUL de pe PLAJA EGO! VIDEO39226
19 iul 00:09AncheteClubul LOFT AMENDAT de POLIȚIȘTII constănțeni, după un CONCERT susținut de PUYA! VIDEO

Răzvan Botezatu, fostul prezentator de la Antena Stars, a postat pe pagina sa de Facebook un clip video în direct, de...26777

3 aug 00:04AncheteDETALII de la FLAGRANTUL DNA Constanța: FALSUL PROCUROR, implicat în ACCIDENTE!4906
3 aug 00:03AncheteTÂNĂRUL care A MURIT la MANGALIA este un cunoscut INSTRUMENTIST!27336
16 iul 00:15AncheteUn investitor GIGANT a pus STĂPÂNIRE pe 10.000 mp de PLAJĂ, în MAMAIA

Se crede în Dubai! Un dezvoltator imobiliar gigant a pus stăpânire pe 10.000 metri pătrați de plajă din Mamaia,...9781

16 iul 00:15AncheteMai mulți CONSTĂNȚENI dau SPARGERI în GERMANIA, în BENZINĂRII și IAHTURI2234
15 iul 13:46AnchetePoliţist de la Transporturi ACUZAT că a „SIFONAT” o percheziţie, trimis în JUDECATĂ2674
15 iul 13:46AncheteDETALII EXCLUSIVE în CAZUL BANCOMATULUI ARUNCAT în AER

Cătălin Nedelcu este cunoscut cu antecedente penale, el fiind căutat de oamenii legii de ani buni. Potrivit...2975

15 iul 12:00AncheteNEMULȚUMIT de LUCRAREA PRESTATĂ, beneficiarul l-a BĂTUT cu RANGA pe PATRON44993
15 iul 00:16AnchetePOLIŢIA LOCALĂ era să AMENDEZE o FEMEIE care făcea CURAT!6687
Vremea
26.8°26.8° - 27.1° luni, 10 august 2020
ConstanțaUmiditate: 48%
Vânt: 5.31 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
10 aug 00:00SportChindia Târgovişte a învins CS Mioveni, scor 2-0

Formaţia Chindia Târgovişte a învins, duminică seară, la Ploieşti, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa CS Mioveni, în...276

10 aug 00:00SportDinamo Kiev a anunţat că doi dintre jucătorii săi, Nazari Rusin şi Roman Vantukh, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus

Clubul Dinamo Kiev, la care antrenor este Mircea Lucescu, a anunţat că doi dintre jucătorii săi, Nazari Rusin şi...234

10 aug 00:00SportSimona Halep: 'Cu siguranţă voi decide după Praga dacă voi merge la US Open'

Jucătoarea Simona Halep, care se află în Cehia pentru turneul de la Praga, a declarat pentru Reuters că va hotărî...262

10 aug 00:00SportGabriela Ruse a eliminat-o pe favorita 6 şi este în ultimul tur al calificărilor la Praga

Jucătorarea Elena-Gabriela Ruse, locul 177 WTA, a acces, duminică, în ultimul tur al calificărilor la turneul de la...254

Local
10 aug 21:19LocalSute de persoane, în control pe litoral. Ce nereguli au găsit oamenii legii

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...733

10 aug 21:25LocalCOVID-19: 1145 de cazuri noi de infectare, 30 la Constanța

Pe teritoriul României, până astăzi, 9 august, au fost confirmate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul...809

10 aug 21:19LocalFilmele în aer liber au REVENIT în parcul Tăbăcărie. VIDEO!

632

10 aug 21:27LocalTabloul crizei pe piața muncii. Mișcarea care ar putea duce la scăderea salariilor în mediul privat

Piața muncii este un adevărat furnicar după pandemie, iar schimbarea pare să fie cuvântul de ordine. Multe firme...832

10 aug 21:18LocalPersoană aflată în pericol de înec, în Olimp

Potrivit primelor informații, o persoană inconștientă a fost scoasă din apă pe plaja Delfinul din stațiunea...613

10 aug 21:18LocalACOPERIȘUL unui BAR a luat FOC în NĂVODARI!

756

Politică
10 aug 00:00PoliticăSorin Grindeanu se reîntoarce în PSD: Ce funcție va primi, dacă Marcel Ciolacu este ales președinte

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu a anunţat că va candiala congres pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, alături...273

10 aug 00:00PoliticăHotărâre BEC: „Candidatul, soţul, soţia, rudele până la gradul 2 nu pot fi membri ai Biroului Electoral Central“

Candidatul, soţul, soţia, rudele sau afinii până la gradul al doilea inclusiv nu pot fi membri ai Biroului Electoral...219

10 aug 00:00PoliticăTraian Băsescu anunță că va rupe și Stânga, și Dreapta: Iau de la amândoi

253

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2245

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3786

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

3861

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2289

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9123

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4610

Monden
10 aug 00:00MondenDe ce nu are riduri Gwyneth Paltrow! Are un truc învăţat de la mama ei

Incredibil! Deşi mai are doar trei ani şi împlineşte o jumătate de veac de viaţă, Gwyneth Paltrow arată...321

10 aug 00:00MondenFilmul animat „Trollhunters: Rise of the Titans“, produs de Guillermo del Toro, va fi lansat de Netflix în 2021

Un nou proiect dezvoltat de cineastul mexican Guillermo del Toro va fi ecranizat de platforma de streaming Netflix, care...201

10 aug 00:00MondenLionsgate pregăteşte un nou film „Dirty Dancing“, cu Jennifer Grey în distribuţie

215

Mapamond
10 aug 00:00MapamondCoronavirus: Singapore începe testele pe oameni pentru un vaccin anti-COVID-19

Singapore a început testele pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19 şi preconizează că acesta va fi...218

10 aug 00:00MapamondIndia: Cele două cutii negre, recuperate de la locul accidentului aviatic

Datele de zbor şi înregistratorul de voce din cabina de pilotaj au fost recuperate de pe aeroportul din Kozhikode, în...228

10 aug 18:54MapamondAmeninţări cu bombă la mai multe agenţii de sănătate publică din vestul Germaniei

220

10 aug 00:00MapamondAmerica Latină-Caraibe, cea mai afectată regiune din lume de COVID-19

America Latină şi Caraibe au devenit regiunea din lume cel mai grav afectată în ceea ce priveşte numărul de decese...225

10 aug 00:00MapamondCoronavirus: Ministrul francez al sănătăţii constată o creştere a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 în Franţa şi Europa

Ministrul francez al sănătăţii Jerome Salomon a lansat un nou apel la vigilenţă, atenţionând că se remarcă o...219

10 aug 00:00MapamondCoronavirus: Şcolile din statul american New York vor putea fi redeschise la toamnă

209

Sănătate
10 aug 00:00SănătateRiscurile la care căldura expune pacienții cu diabet

Persoanele diabetice sunt foarte sensibile la căldură însă, din păcate, cele mai multe dintre ele neglijează acest...237

10 aug 00:00SănătateAi diabet? Care sunt valorile normale ale colesterolului și ale lipidelor din sânge

Colesterolul este alcătuit în principal din grăsimi și lipoproteine. O lipoproteină include colesterol, proteine...284

10 aug 00:00Sănătate10 mituri despre celulită

214

10 aug 00:00SănătatePlantele de apartament care pun copiii în pericol

Plantele de apartament nu numai că schimbă aspectul casei tale, fiind unele dintre cele mai folosite decorațiuni, dar...234

10 aug 00:00SănătateCum să-ți ferești copilul de intoxicarea accidentală cu diverse substanțe

Copiii mici se confruntă cu un risc ridicat de intoxicații accidentale, prin urmare, părinții și cei care ii...214

10 aug 00:00SănătateMulți părinți subestimează riscurile de înec în rândul copiilor

Copiii au luat cu asalt piscinele dar e posibil ca mulți dintre aceștia să nu aibă aptitudinile necesare pentru a...208

10 aug 18:14SănătateCum combați dependența de cofeină

Cofeină are o mulțime de beneficii pentru minte și trup, însă excesele dăunează și dependență de cafea are o...217

10 aug 00:00SănătateDurerile de sâni la menopauză: cauze, simptome, remedii

Înainte de menopauză sau în timpul acesteia, este destul de obișnuit pentru femei să resimtă o senzație de durere...237

10 aug 00:00SănătateCastravetele amar, remediu în diabet și hipercolesterolemie

221

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT