rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CU UTILAJUL PE PLAJĂ, ÎN PLIN SEZON ESTIVAL!

Ministerul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ

Plajele litoralului românesc sunt, în sezonul estival 2019, sub semnul "golănelii". Indivizi care au câştigat sectoare de plajă la licitaţia organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral insistă să nu respecte legea ori să profite de lacunele legislative. A fost nevoie de o revoltă a cetăţenilor pentru ca autorităţile să se trezească şi să pună la punct debandada instalată pe plajă. Ne referim aici la situaţia şezlongurilor montate până în buza mării, unii lângă altele, în deplin dispreţ faţă de cetăţenii care vin la plajă cu cearşaf.

O altă practică nelalocul ei: construcţiile care au continuat să se deruleze chiar şi în plin sezon estival, deşi, din nou, legea spune că ele trebuie să fie stopate pe parcursurii verii, pentru a nu deranja turiştii sau constănţenii care merg la plajă. Din nou, autorităţile par depăşite de situaţie: fie închid ochii cu bună ştiinţă, fie sunt slab pregătite să facă faţă tupeului anumitor "investitori". Sunt zeci de cazuri semnalate în Mamaia Sat, din acest punct de vedere. La polul opus al litoralului, adică în sud, staţiunea Vama Veche pare în continuare chic, dar şi aici sesizăm încălcări flagrante ale legii. În plin sezon estival, reporterii "Replica" de Constanţa au descoperit utilaje intrate pe plajă, pentru edificarea unei construcţii, în perimetrul subsectorului 14. Analizând lista societăţilor care au licitat plajele, vedem că subsectorul 14, Vama Veche, a fost adjudecat de SC Cados Bucureşti SRL. Firma se ocupă de acest sector de plajă de mai mulţi ani, iar, din câte relatează cetăţenii din Vama Veche, "an de an a fost ridicată o construcţie pe plajă, iar la încheierea sezonului a fost demontată pentru că se încheie activitatea". Este vorba despre un bar - Koliba Beach Bar.

De ce este atât de special subsectorul de plajă 14 din Vama Veche?

Subsectorul 14 de plajă este extrem de interesant. Din datele Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, această porţiune de plajă nu a putut fi introdusă în programul de înnisipare, motivul fiind acela că este o arie protejată, unde există căluţi de mare. Cu alte cuvinte, o zonă specială, ca şi Vama Veche de altfel.

Construcţie ILEGALĂ, dar cu certificat de clasificare de la Ministerul Turismului!

La fel de interesantă este şi următoarea descoperire, pe lângă faptul că în plin sezon estival sunt interzise lucrările pe plajă: Ministerul Turismului condus de Bogdan Trif a eliberat certificat de clasificare pentru Koliba Beach Bar din perimetrul subsectorului 14, Vama Veche! Interesante decizii ale ministerului şi... rupte de realitatea din teren, de vreme ce, din verificările noastre, rezultă că zona în cauză nu are Plan Urbanistic Zonal! Cu alte cuvinte, ministerul lui Trif pare să favorizeze încălcarea legii, pentru că, în absenţa unui PUZ... ce construcţii pot fi amplasate sau nu pe plajă?! Cum pot fi ele autorizate de administraţiile locale? Sunt întrebări la care aşteptăm răspunsuri de la ministrul Trif, de la Primăria Limanu şi de la Apele Române!

Până când vom avea toate clarificările de la instituţiile amintite, mai precizăm că pe portalul instanţelor de judecată figurează mai multe procese între administraţia locală şi SC Cados Bucureşti SRL. Societatea contestă amenzile primite anii anteriori tocmai pentru construcţia ilegală pe care o vedem, şi în 2019, răsărind pe plajă! Contactat de "Replica" de Constanţa, primarul comunei Limanu (de care aparţine Vama Veche), Dan Gheorghe Georgescu a confirmat că barul care este amenajat în plin sezon estival este ILEGAL şi că va exista, din nou, o amendă!

Vom reveni cu detalii!

Alexandra CUCU

vineri, 5 iulie 20192658
Comentarii

10Miu(10 iul 19:56)
20.000lei, mama ce de bani, trebuie sa fii jmecher tare sa ai atatia bani, investitor
03Dinu(6 iul 07:02)
De barul lui Horia Constantinescu, mare sef politic OPC, amplasat ilegal direct pe plaja la Costinesti nu ziceti nimic?...aaa, acolo e protectia lui Nastase..
11OPC ptr 11.38(6 iul 00:35)
Ma sarcule, ai dat 20.000 lei ca prostu si ai ramas sarac lipit? Vrei sa scoti profit ilegal? Fara autorizatii? Prietene spune-mi despre ce terasa e vorba sa te caut si sa imi spui personal in fata ce ai afirmat mai jos, scrie aici numele tau si promit ca ne intalnim face to face
05Valentin Matei(5 iul 23:21)
Cat e georgescu in floare nici in p...a nu ma doare,il am pe Baronu patron si pe Bran director,apropo Brane,incasezi de la wc dar ai uitat sa dai si bonuri fiscale,asa v-a invatat Ciordescu?Dincolo bar Ilegal,Acolo bar Ilegal Frontiera Ilegal stiati ca aceste locatii care apartin lui Ciordescu sunt ilegale?dece va mirati cand mai apre ceva ilegal prin Vama?el adopta midelul Iorgus,se asociaza unde poate.
01Chiar asa(5 iul 22:08)
Sunt cluburi pe litoral care vand pastile pt dureri de cap , nu au case de marcat la bar, sau dc au acestea s prafuite, platesc facturile, la distribuitorii de licori, cash, chiar dc s mai mari de 5000 lei, prin depuneri la caseriile bancilor. Culmea, e plin de politie in preasma acestor cluburi, dar nu vad nimic. E minunat la noi, si e pe fata
31Smekerul(5 iul 20:50)
Hai ma lasati gargara ca am multe locatii in Vama si nu am personal am construit tot ilegal si la Mangalia peste muzeu ca smecheru treceti la munca ca va dau salariu baban.
14Si la Navodari(5 iul 19:02)
Sunt constructii ilegal amplasate fara autorizatie si puz. Mirela Matichescu a construit pe plaja o monstruozitate oribila si total ilegala. Luati masuri de demolare. Legea este egala pentru toti.
06Shadow,(5 iul 15:41)
primare, georgescu, ori suntem golani, ori nu suntem. Nu tu ai petrecut cu ministrul turismului de 1Mai? Pai.. se poate azi petrecem si maine ne dam in gat ? Las-o balta de primarie. Palaria este prea mare pentru tine, un orgolios, un tafnos, un talpau. Lasa-l pe domnul vice la conducere. Se pricepe de zece ori mai bine dacat tine. La revedere!
54Pt OPC(5 iul 11:38)
Sub anonimat esti tare in gura,cum poti sa faci un beach bar in 10 m2?!Cand o sa platesti si tu 20000 roni pentru un asa bar atunci sa vb,pana atunci du gunoiul in casa,fa de mancare in casa,scoate catelusul si cumpara-i sotiei haine ca sa ti-o calareasca altcineva!Esti un parazit al societatii!
012papu(5 iul 11:08)
apele aromane si un primar jegos pesede care crede ca toata vama e a lui si numai el trebuie sa aiba circiumi si gata .o sa platiti jegurilor pt tot ce ati facut
14simplu(5 iul 11:00)
legile trebuiesc respectate . de fraieri nu de cei la putere
19Abc..z(5 iul 09:59)
Da interesant nume are aceasta sandrama.Ori e coliba ori e bici, pe romaneste. Vama a fost locul unic si special de la mare.A fost.Acum a devenit locul dezmatului, desfraului, consumului de" detoate "si de cativa ani si cu evenimente duse pana la extrem.Farmecul a apus.
15Bebeloiu(5 iul 09:48)
Bine ca vi se rupe de mine.Mare smecherie.Fac si eu un bar pe plaja.Ce daca e ilegal.Bine ca e frumos.Da la Dincolo nu se uita nimeni?Unde Ninel protejatu lui primaru vinde bombonele la copii si ii face zombii?
07bebeto(5 iul 09:35)
spaga la primar la secretar si la aia de la politia locala cat cuprinde .si gata.construiesc si n apa dca vreau
010Smekerul(5 iul 08:54)
Se pare ca nu ati inteles. Cine e smecher construieste unde vrea iar cine e pulime nu. E simplu. Nu ati inteles asta nici dupa 30 de ani e grav. Stim o sa votati voi pe cineva sa faca ordine. Dar nu va face. Vedeti ca acum v am pregatit un nou partid cu abureala tot ceva cu salvati ca in 89. Cainii latra ursul merge. Spor la latrat dar mai bine hai la munca ca am locuri libere la beach bar.
110De la Dan(5 iul 08:44)
Sincer vama veche trebuie demolata si dat foc la tot , este infectie acolo
27Escu(5 iul 08:36)
Dar ce este legal in Vama? acolo este zona libera.
012MIMI(5 iul 07:56)
Plajele demult nu mai sunt plaje. S-au umplut de hoteluri, de restaurante, de baruri, de baraci. Degeaba avem sosea de promenada daca ne plimbam si nu vedem marea.
24Bebe(5 iul 07:27)
Mi se rupe!Construiesc tot inainte!Daca vreau ii fac si etaj!Va astept la un mojito la deschidere!
010Salvamaru(5 iul 07:08)
Directoru de la Apele Romane impreuna cu Bogasiu Carmen au nenorocit Vama Veche!Bogasiu incaseaza toate spagile pt director iar alde Koliba,Cados,,Yolo,,Amfora,Acolo fac ce vor!Fara autorizatii fara nimic!Banii la Bogasiu!
32Barbat Corsarul(5 iul 07:03)
Bebe,eu nu am stiut ca tu esti pe naspa cu constructia.Eu nu iti mai dau curent,ca patesc ca la Azuma!
012Gigi(5 iul 06:41)
Nu uitati plaja Saturn Venus,intesata de constructii ilegale.Colibele Nu dispar nici iarna,ba mai mult,in fiecare an mai aparecite una Pe plaja. Ce ziceti de parcarea intrare Venus,construita din fonduri europene,goala,interzisa parcarea,iar plaja este intesata de masini? Dar despre defrisarea copacilor din acea sona,naspaturistii si localnicii bucurindu.se de asfalt,betoane,ciment,prelate mirlanesti?
017OPC(5 iul 06:31)
Ce se instaleaza pe plaja nu sunt beach bar ci cluburi de noapte. Beach barul nu ar trebui sa aiba mai mult de 4-5 mp pe cand astea au 40-60 mp. Noaptea la aceste beach baruri bubuie muzica pana la 7 dimineata. E plina plaja din vama de ele. Sa se interzica orice tip de constructie pe plaja, nu au toalete, nimic. Acolo, dincolo, expirat, amfora si multe altele au autorizatie de functionare dar nu au toalete. Patronii au pus toaleta tip container langa respectivele baruri dar contra cost si integistrata sub o alta firma. Nu e normal sa iti ia banii de 2 ori. Cine le-a dat aut de functionare?
mai mult...Anchete
10 iul 19:21AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!

Haosul din staţiunea Mamaia nu se opreşte, ba chiar tinde să ia amploare. Construcţiile care zgârie retina şi au...6430

2 iul 01:14AncheteDETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!7592
21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO3791
13 iun 02:07AncheteCAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!

Un caz demn de film se derulează, în această perioadă, pe rolul instanţelor de judecată din Constanţa. O femeie...7784

1 iun 00:29AncheteDECIZIA magistraţilor: ‘EXCES DE PUTERE’ cu privire la SPAŢIUL VERDE din TOMIS NORD, cedat de Mazăre unui veteran de război MORT!6222
11 apr 20:00AncheteŞi-au bătut joc de 3 milioane de euro, bani europeni! DOCUMENTE: cum au murit toţi calcanii din crescătoria de la Corbu8879
5 apr 00:06AncheteProsperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă

Transparența este un cuvânt în continuare ignorat de multe instituții ale statului. Administraţia Naţională...11763

1 apr 23:20AncheteSexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia12236
25 mar 23:35AncheteTUN de 19 hectare. Expertiză judiciară care a 'mutat' un teren din Kogălniceanu la Constanţa, ANULATĂ de instanță!6220
21 mar 00:18AnchetePREMIERĂ! Judecătorii au obligat Ministerul Sănătății să-i asigure tratamentul GRATUIT unui bolnav de cancer

Situație revoltatoare în cazul unui bărbat din Constanța, bolnav de cancer în ultimul stadiu. Pentru a trăi, are...3618

16 feb 02:18AncheteIată lista cu terenurile pe care Primăria Constanța trebuie să le recupereze!10135
8 feb 00:08AncheteAutoritățile s-au îngrozit: în AZILUL ILEGAL de la Agigea bătrânii erau ținuți nemâncați și nespălați!8586
Vremea
16.5°16.5° - 16.5° marţi, 16 iulie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 69%
Vânt: 0.93 m/s din VSV
Presiune: 1010.58 milibari

Loto
6/49131521262838
5/40192730313435
joker101631354518
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 iul 00:00SportCornel Dinu, reacție ironică după scandalul dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa: „Doar ea o mai poate bate pe Halep. E promiscuitatea fotbalului”

Cornel Dinu (70 de ani) e ultimul personaj din fotbalul românesc care și-a exprimat opinia cu privire la scandalul...105

17 iul 00:00SportEnric Gallego, șoferul de tir catalan care a ajuns să valoreze 6 milioane de euro

Atacantul Enric Gallego, 32 de ani, a devenit profesionist în ianuarie 2018 și tocmai a fost transferat la Getafe,...95

17 iul 00:00SportIanis Hagi a ratat un transfer la Marseille! De ce a picat afacerea

Ianis Hagi, 20 de de ani, a fost aproape de un transfer la Olympique Marseille înainte să semneze cu Genk. Directorul...108

17 iul 00:00SportJaqueline Cristian, după succesul cu Sorana Cîrstea: E cea mai mare victorie a carierei mele

Jucătoarea Jaqueline Cristian, numărul 210 WTA, a declarat, marţi, după succesul înregistrat în primul tur al BRD...90

Local
17 iul 00:00LocalDoi tineri din Caracal au venit la furat, pe litoral

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai, la data de 15 iulie a.c., în jurul orei 18.00, au...131

17 iul 00:22LocalBărbat din municipiu, dat dispărut. L-ați văzut?

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Vasile Bacu, în vârstă de 71 de ani, din municipiul...363

17 iul 00:21LocalCea mai jucată comedie a Teatrului Elisabeta, “Boeing Boeing”, 'aterizează' la Teatrul de Vară din Jupiter!

Petreceți timpul liber într-o atmosferă distractivă! Vara aceasta, Teatrul Elisabeta din București vine pe litoral...166

17 iul 00:18LocalApel pentru locuitorii din Valu lui Traian: Canalizări pline cu pampersi și cadavre de animale!

Reprezentanții Primăriei din Valu lui Traian atrag atenția locuitorilir să nu mai arunce tot felul de resturi în...723

17 iul 00:08LocalPORNOGRAFIE INFANTILĂ, la Constanța! Percheziții și la o biserică, preot SUSPENDAT!

Procurorii DIICOT Iași împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO au efectuat 2 percheziții...3006

17 iul 00:17LocalMăsura arestului la domiciliu, încălcată de un bărbat din Techirghiol

Poliţiştii din cadrul Poliției orașului Techirghiol, la data de 15 iulie a.c., în jurul orei 12.20, au efectuat un...429

17 iul 00:07LocalȘeful Poliției Române va sesiza Parchetul cu privire la dosarul 'Cocaina din mare': polițiștii au pierdut circa 30 de saci..

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a anunțat, conform mediafax.ro, că va sesiza Parchetul în dosarul "Cocaina din...2753

17 iul 00:06LocalBărbat găsit MORT la Medgidia, pe malul canalului

Cadrele medicale au fost solicitate, în dimineața de marți, 16 iulie, să intervină la Medgidia, pe malul canalului,...4050

16 iul 02:16LocalBărbat din Năvodari, DISPĂRUT fără URMĂ! Sunați la Poliție dacă îl vedeți

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Ion Bujor, în vârstă de 77 de ani, din municipiul...694

16 iul 02:14LocalFurt de material lemnos dintr-o livadă, în Constanța

Polițiști din cadrul Poliției orașului Băneasa, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 15.10, au depistat un...477

Politică
17 iul 00:32PoliticăFost preşedinte PNL, semnal de ALARMĂ pentru Tăriceanu: PSD va scoate ALDE de la guvernare în toamnă

PSD ar urma să "împingă" ALDE în afara Guvernului, în toamna acestui an, dacă Tăriceanu va candida la...193

17 iul 00:30PoliticăSorin Grindeanu a angajat două consiliere cu experință zero: fosta miss Buzău și fiica lui Paul Stănescu. Cum răspunde fostul premier

Dezvăluiri explozive care zguduie ANCOM! Sorin Grindeanu revine în atenția publică din cauza unor angajări...327

17 iul 00:29PoliticăViorica Dăncilă, intervenție de urgenţă: a dat directivă să se aloce bani pentru mănăstirea care a ars

Guvernul României va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat...166

17 iul 00:29PoliticăNoi locuri de parcare pe strada Pandurului. Se vor reabilita și intrările în bloc

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, continuă lucrările de amenajare a unor noi locuri de parcare...368

17 iul 00:26PoliticăREGULAMENTUL de ridicare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar, ÎN DEZBATERE pe site-ul primăriei!

Primăria Municipiului Constanța informează că Hotărârea consiliului local nr. 232 pentru modificarea HCL nr....1090

17 iul 00:25PoliticăPMP propune înființarea unui nou traseu pe ruta Lumina-Năvodari-Mamaia-Constanța

Începând de joi, 4 iulie, au demarat controale în trafic pe ruta Năvodari-Constanța privind transportul public de...917

17 iul 00:20PoliticăAtenție, șoferi! Se închide o intersecție importantă din municipiul Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, acționează pe strada I.G. Duca, tronsonul cuprins între...3637

17 iul 00:25PoliticăMAI pune în dezbatere publică un proiect de lege privind folosirea brăţărilor electronice

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de lege care se referă la folosirea brăţărilor...237

17 iul 00:23PoliticăPintea, despre „pacientul acoperit“: Este parte a strategiei anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o aplice

Ideea trimiterii unui ''pacient acoperit'' în spitale este de fapt o parte a strategiei anticorupţie pe care...211

17 iul 00:23PoliticăSindicatul drumarilor din CNAIR: Am ajuns să întreţinem 50 de kilometri de şosea cu trei muncitori

Câteva sute de reprezentanţi ai sindicatului drumarilor "Elie Radu", care reuneşte angajaţi din Compania Naţională...197

Monden
17 iul 00:00MondenNu numai Anamaria Prodan „și-a ieșit din pepeni“. Și ele și-au lovit partenerii

Scena demnă de Local Kombat care i-a avut ca protagoniști pe Anamaria Prodan și Dan Alexa nu este singura. De-a...81

17 iul 00:00MondenCum arată iubitul Danielei Crudu. Bărbatul poartă un ceas luxos de peste 100.000 de euro

Dacă vă întrebaţi ce mai face Daniela Crudu de când nu mai este asistenta lui Dan Capatos, răspunsul l-am găsit...80

17 iul 00:00MondenDieta drastică i-a slăbit inima Corneliei Catanga? Ce zic nutriționiștii

Oboseală, supărare sau dietă drastică? Ce a dus-o pe Cornelia Catanga la infarct? Medicii atrag atenția însă că...75

17 iul 00:00MondenCristi Minculescu și Nelu Dumitrescu s-au bătut pe numele Iris și au rămas fără concerte

Odinioară, trupa Iris era una dintre cele mai iubite şi cea mai aglomerată din punct de vedere al numărului de...76

17 iul 00:00MondenTrupele André, L.A., Body & Soul și Sweet Kiss se refac „La Bairam“

Trupe românești celebre precum André, L.A., Sweet Kiss, Body & Soul, Akcent, N&D, AXXA și 3Rei Sud Est se reunesc pe...76

17 iul 00:00MondenMichael Douglas, de nerecunoscut la 74 de ani

Michael Douglas lasă în urmă magia şi aduce nostalgia! La 74 de ani, faimosul actor pare mai îmbătrânit ca...78

17 iul 00:00MondenCum poate fi cucerită Irina Shayk după despărțirea de Bradley Cooper. Ce trebuie să facă viitorul iubit

Irina Shayk a vorbit despre despărțirea de Bradley Cooper, dar și cum ar putea fi cucerită de un pretendent. Modelul...74

17 iul 19:18MondenBrad Pitt e în al nouălea cer. Angelina Jolie îi lasă cei șase copii toată vara

E în al nouălea cer de fericire! Brad Pitt a fost rugat de Angelina Jolie să stea cu cei şase copii ai lor pe...71

17 iul 00:00MondenMeghan a aplaudat-o pe Halep, dar presa o pune la zid. Ducesa a primit o nouă poreclă după apariţiile de la Wimbledon

Ducesa de Sussex face ce face şi reuşeşte, aproape zilnic, să îşi facă noi duşmani. După apariţiile ei de la...80

17 iul 00:00MondenNetflix elimină scena sinuciderii din popularul său serial cu adolescenţi „13 Reasons Why“

Netflix a decis să elimine o controversată scenă din popularul său serial cu adolescenţi ''13 Reasons Why'', care...68

Mapamond
17 iul 00:00MapamondGermania: Angela Merkel a stat jos la intonarea imnurilor naţionale, la primirea Maiei Sandu

Cancelarul german Angela Merkel a preferat să se aşeze la intonarea imnurilor naţionale în timpul unei vizite...74

17 iul 00:00MapamondPreşedintele Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat pentru joi Consiliul Suprem de Securitate, cerând conducerii...72

17 iul 00:00MapamondApropiatul lui Juncker, Martin Selmayr, demisionează din postul de secretar general al Comisiei Europene

Secretarul general al Comisiei Europene, Martin Selmayr, a cărui promovare în acest post de către Jean-Claude Juncker...70

17 iul 00:00MapamondRepublica Moldova: Maia Sandu, despre o posibilă vizită la Moscova, în timp ce preşedintele Dodon pleacă miercuri în Rusia

Premierul moldovean Maia Sandu a declarat marţi, într-un interviu pentru Europa Liberă, că - deocamdată - nu are...83

17 iul 00:00MapamondRusia: 27 de candidaţi au fost excluşi din cursa pentru Parlamentul Moscovei

Autorităţile ruse au anunţat marţi că au invalidat înregistrarea a 27 de candidaţi la alegerile pentru...70

17 iul 00:00MapamondItalia: Salvini cere un raport în vederea evacuării taberelor de romi

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), le-a comandat marţi prefecţilor din...72

17 iul 00:00MapamondGermania: Record demografic în 2018, alimentat de migraţia din Europa de Est, inclusiv din România

Populaţia Germaniei a ajuns anul trecut la un nivel record de peste 83 milioane de locuitori, creştere datorată în...72

17 iul 00:00MapamondÎn Ucraina a intrat în vigoare legea privind utilizarea obligatorie a limbii ucrainene

Legea cu privire la asigurarea funcţionării limbii ucrainene ca limbă de stat a intrat în vigoare marţi în...70

17 iul 00:00MapamondPE: Von der Leyen promite acţiune climatică, egalitate de gen, taxarea giganţilor IT şi un nou pact pe migraţie

Ursula von der Leyen a promis marţi, în Parlamentul European, stabilirea unor obiective mai ambiţioase în privinţa...68

17 iul 00:00MapamondSUA şi Rusia se reunesc pentru a discuta despre un nou acord privind forţele nucleare

Reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii şi Rusiei urmează să se întâlnească miercuri la Geneva pentru a...75

Sănătate
17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...633

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1291

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...735

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...348

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...339

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2414

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...455

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1282

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...944

8 iul 00:41SănătateNăvodari va avea o unitate de îngrijiri persoane vârstnice

O investiție de aproximativ trei milioane de lei, din fonduri europene, va fi realizată în orașul Năvodari, pentru...800