rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CU UTILAJUL PE PLAJĂ, ÎN PLIN SEZON ESTIVAL!

Ministerul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ

Plajele litoralului românesc sunt, în sezonul estival 2019, sub semnul "golănelii". Indivizi care au câştigat sectoare de plajă la licitaţia organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral insistă să nu respecte legea ori să profite de lacunele legislative. A fost nevoie de o revoltă a cetăţenilor pentru ca autorităţile să se trezească şi să pună la punct debandada instalată pe plajă. Ne referim aici la situaţia şezlongurilor montate până în buza mării, unii lângă altele, în deplin dispreţ faţă de cetăţenii care vin la plajă cu cearşaf.

O altă practică nelalocul ei: construcţiile care au continuat să se deruleze chiar şi în plin sezon estival, deşi, din nou, legea spune că ele trebuie să fie stopate pe parcursurii verii, pentru a nu deranja turiştii sau constănţenii care merg la plajă. Din nou, autorităţile par depăşite de situaţie: fie închid ochii cu bună ştiinţă, fie sunt slab pregătite să facă faţă tupeului anumitor "investitori". Sunt zeci de cazuri semnalate în Mamaia Sat, din acest punct de vedere. La polul opus al litoralului, adică în sud, staţiunea Vama Veche pare în continuare chic, dar şi aici sesizăm încălcări flagrante ale legii. În plin sezon estival, reporterii "Replica" de Constanţa au descoperit utilaje intrate pe plajă, pentru edificarea unei construcţii, în perimetrul subsectorului 14. Analizând lista societăţilor care au licitat plajele, vedem că subsectorul 14, Vama Veche, a fost adjudecat de SC Cados Bucureşti SRL. Firma se ocupă de acest sector de plajă de mai mulţi ani, iar, din câte relatează cetăţenii din Vama Veche, "an de an a fost ridicată o construcţie pe plajă, iar la încheierea sezonului a fost demontată pentru că se încheie activitatea". Este vorba despre un bar - Koliba Beach Bar.

De ce este atât de special subsectorul de plajă 14 din Vama Veche?

Subsectorul 14 de plajă este extrem de interesant. Din datele Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, această porţiune de plajă nu a putut fi introdusă în programul de înnisipare, motivul fiind acela că este o arie protejată, unde există căluţi de mare. Cu alte cuvinte, o zonă specială, ca şi Vama Veche de altfel.

Construcţie ILEGALĂ, dar cu certificat de clasificare de la Ministerul Turismului!

La fel de interesantă este şi următoarea descoperire, pe lângă faptul că în plin sezon estival sunt interzise lucrările pe plajă: Ministerul Turismului condus de Bogdan Trif a eliberat certificat de clasificare pentru Koliba Beach Bar din perimetrul subsectorului 14, Vama Veche! Interesante decizii ale ministerului şi... rupte de realitatea din teren, de vreme ce, din verificările noastre, rezultă că zona în cauză nu are Plan Urbanistic Zonal! Cu alte cuvinte, ministerul lui Trif pare să favorizeze încălcarea legii, pentru că, în absenţa unui PUZ... ce construcţii pot fi amplasate sau nu pe plajă?! Cum pot fi ele autorizate de administraţiile locale? Sunt întrebări la care aşteptăm răspunsuri de la ministrul Trif, de la Primăria Limanu şi de la Apele Române!

Până când vom avea toate clarificările de la instituţiile amintite, mai precizăm că pe portalul instanţelor de judecată figurează mai multe procese între administraţia locală şi SC Cados Bucureşti SRL. Societatea contestă amenzile primite anii anteriori tocmai pentru construcţia ilegală pe care o vedem, şi în 2019, răsărind pe plajă! Contactat de "Replica" de Constanţa, primarul comunei Limanu (de care aparţine Vama Veche), Dan Gheorghe Georgescu a confirmat că barul care este amenajat în plin sezon estival este ILEGAL şi că va exista, din nou, o amendă!

Vom reveni cu detalii!

Alexandra CUCU

vineri, 5 iulie 20195023
Comentarii

01drona,(8 aug 21:23)
aud tot mai des ca iti este foarte draga, si utila in plan personal sintagma jumi-juma . Concluzie: tic, tac...., tic tac...
01Koliba cu Ketamina(3 aug 15:14)
La koliba beach se vinde Ketamina Vetaset la petrecerile cu muzica dinaceea micohouse
01spagutzu(24 iul 20:09)
Siiii... cum a ramas? Cainii latra ursu trece.
02roman(19 iul 11:23)
ce cunostinte urbanistice are aceasta curvistina, amanta a numai stiu cui, sa decida?
10Miu(10 iul 19:56)
20.000lei, mama ce de bani, trebuie sa fii jmecher tare sa ai atatia bani, investitor
03Dinu(6 iul 07:02)
De barul lui Horia Constantinescu, mare sef politic OPC, amplasat ilegal direct pe plaja la Costinesti nu ziceti nimic?...aaa, acolo e protectia lui Nastase..
11OPC ptr 11.38(6 iul 00:35)
Ma sarcule, ai dat 20.000 lei ca prostu si ai ramas sarac lipit? Vrei sa scoti profit ilegal? Fara autorizatii? Prietene spune-mi despre ce terasa e vorba sa te caut si sa imi spui personal in fata ce ai afirmat mai jos, scrie aici numele tau si promit ca ne intalnim face to face
15Valentin Matei(5 iul 23:21)
Cat e georgescu in floare nici in p...a nu ma doare,il am pe Baronu patron si pe Bran director,apropo Brane,incasezi de la wc dar ai uitat sa dai si bonuri fiscale,asa v-a invatat Ciordescu?Dincolo bar Ilegal,Acolo bar Ilegal Frontiera Ilegal stiati ca aceste locatii care apartin lui Ciordescu sunt ilegale?dece va mirati cand mai apre ceva ilegal prin Vama?el adopta midelul Iorgus,se asociaza unde poate.
01Chiar asa(5 iul 22:08)
Sunt cluburi pe litoral care vand pastile pt dureri de cap , nu au case de marcat la bar, sau dc au acestea s prafuite, platesc facturile, la distribuitorii de licori, cash, chiar dc s mai mari de 5000 lei, prin depuneri la caseriile bancilor. Culmea, e plin de politie in preasma acestor cluburi, dar nu vad nimic. E minunat la noi, si e pe fata
31Smekerul(5 iul 20:50)
Hai ma lasati gargara ca am multe locatii in Vama si nu am personal am construit tot ilegal si la Mangalia peste muzeu ca smecheru treceti la munca ca va dau salariu baban.
15Si la Navodari(5 iul 19:02)
Sunt constructii ilegal amplasate fara autorizatie si puz. Mirela Matichescu a construit pe plaja o monstruozitate oribila si total ilegala. Luati masuri de demolare. Legea este egala pentru toti.
07Shadow,(5 iul 15:41)
primare, georgescu, ori suntem golani, ori nu suntem. Nu tu ai petrecut cu ministrul turismului de 1Mai? Pai.. se poate azi petrecem si maine ne dam in gat ? Las-o balta de primarie. Palaria este prea mare pentru tine, un orgolios, un tafnos, un talpau. Lasa-l pe domnul vice la conducere. Se pricepe de zece ori mai bine dacat tine. La revedere!
54Pt OPC(5 iul 11:38)
Sub anonimat esti tare in gura,cum poti sa faci un beach bar in 10 m2?!Cand o sa platesti si tu 20000 roni pentru un asa bar atunci sa vb,pana atunci du gunoiul in casa,fa de mancare in casa,scoate catelusul si cumpara-i sotiei haine ca sa ti-o calareasca altcineva!Esti un parazit al societatii!
013papu(5 iul 11:08)
apele aromane si un primar jegos pesede care crede ca toata vama e a lui si numai el trebuie sa aiba circiumi si gata .o sa platiti jegurilor pt tot ce ati facut
15simplu(5 iul 11:00)
legile trebuiesc respectate . de fraieri nu de cei la putere
19Abc..z(5 iul 09:59)
Da interesant nume are aceasta sandrama.Ori e coliba ori e bici, pe romaneste. Vama a fost locul unic si special de la mare.A fost.Acum a devenit locul dezmatului, desfraului, consumului de" detoate "si de cativa ani si cu evenimente duse pana la extrem.Farmecul a apus.
15Bebeloiu(5 iul 09:48)
Bine ca vi se rupe de mine.Mare smecherie.Fac si eu un bar pe plaja.Ce daca e ilegal.Bine ca e frumos.Da la Dincolo nu se uita nimeni?Unde Ninel protejatu lui primaru vinde bombonele la copii si ii face zombii?
08bebeto(5 iul 09:35)
spaga la primar la secretar si la aia de la politia locala cat cuprinde .si gata.construiesc si n apa dca vreau
110Smekerul(5 iul 08:54)
Se pare ca nu ati inteles. Cine e smecher construieste unde vrea iar cine e pulime nu. E simplu. Nu ati inteles asta nici dupa 30 de ani e grav. Stim o sa votati voi pe cineva sa faca ordine. Dar nu va face. Vedeti ca acum v am pregatit un nou partid cu abureala tot ceva cu salvati ca in 89. Cainii latra ursul merge. Spor la latrat dar mai bine hai la munca ca am locuri libere la beach bar.
112De la Dan(5 iul 08:44)
Sincer vama veche trebuie demolata si dat foc la tot , este infectie acolo
27Escu(5 iul 08:36)
Dar ce este legal in Vama? acolo este zona libera.
012MIMI(5 iul 07:56)
Plajele demult nu mai sunt plaje. S-au umplut de hoteluri, de restaurante, de baruri, de baraci. Degeaba avem sosea de promenada daca ne plimbam si nu vedem marea.
24Bebe(5 iul 07:27)
Mi se rupe!Construiesc tot inainte!Daca vreau ii fac si etaj!Va astept la un mojito la deschidere!
011Salvamaru(5 iul 07:08)
Directoru de la Apele Romane impreuna cu Bogasiu Carmen au nenorocit Vama Veche!Bogasiu incaseaza toate spagile pt director iar alde Koliba,Cados,,Yolo,,Amfora,Acolo fac ce vor!Fara autorizatii fara nimic!Banii la Bogasiu!
32Barbat Corsarul(5 iul 07:03)
Bebe,eu nu am stiut ca tu esti pe naspa cu constructia.Eu nu iti mai dau curent,ca patesc ca la Azuma!
013Gigi(5 iul 06:41)
Nu uitati plaja Saturn Venus,intesata de constructii ilegale.Colibele Nu dispar nici iarna,ba mai mult,in fiecare an mai aparecite una Pe plaja. Ce ziceti de parcarea intrare Venus,construita din fonduri europene,goala,interzisa parcarea,iar plaja este intesata de masini? Dar despre defrisarea copacilor din acea sona,naspaturistii si localnicii bucurindu.se de asfalt,betoane,ciment,prelate mirlanesti?
020OPC(5 iul 06:31)
Ce se instaleaza pe plaja nu sunt beach bar ci cluburi de noapte. Beach barul nu ar trebui sa aiba mai mult de 4-5 mp pe cand astea au 40-60 mp. Noaptea la aceste beach baruri bubuie muzica pana la 7 dimineata. E plina plaja din vama de ele. Sa se interzica orice tip de constructie pe plaja, nu au toalete, nimic. Acolo, dincolo, expirat, amfora si multe altele au autorizatie de functionare dar nu au toalete. Patronii au pus toaleta tip container langa respectivele baruri dar contra cost si integistrata sub o alta firma. Nu e normal sa iti ia banii de 2 ori. Cine le-a dat aut de functionare?
mai mult...Anchete
21 ian 23:53AncheteDetalii ȘOCANTE în cazul fetiței împărțită între rude, după ce tatăl s-a SPÂNZURAT! Mama a plecat cu.. NAŞUL?!

În cazul femeii din Constanța, stabilită de ceva timp în Germania, care dorește să-și recupereze copilul, după...2629

20 ian 23:55AncheteCe înseamnă ANI GREI de ÎNCHISOARE? Karam sau Ţarălungă, de la 8 ani, la 3!6641
17 ian 23:57AnchetePREJUDICIU la CFR Marfă Constanța: CHELTUIELI MARI cu MAȘINILE de SERVICIU!1576
14 dec 00:51AncheteCAZ din județul Constanța, un fel de CARACAL 2: FEMEI SECHESTRATE în CURTE și BĂTUTE CRUNT!

Și-a omorât concubina în bătaie și s-a culcat! A doua zi și-a dat seama că nu respiră, iar când a fost sunat de...8446

12 dec 01:41AncheteUn operator din Constanța a câștigat contractul de DISTRUGERE a DROGURILOR din țară! Cea mai mare cantitate: peste 5 tone3597
28 noi 03:12AncheteReprezentanții FIRMEI exportatoare din cazul NAVEI SCUFUNDATE la Midia, relații cu politicieni, vizitați de DIICOT și AFACERI de TOP!15947
16 noi 02:29AnchetePercheziţii în Constanţa, Bacău şi în Londra: interlopii Băncuţă au forţat zeci de fete să se prostitueze!

Acţiune spectaculoasă a procurorilor DIICOT, pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, concomitent cu acţiuni...8710

31 oct 00:38AncheteFirma din cauza căreia Cazinoul Constanța se va prăbuși în mare primește milioane de la stat12856
5 oct 00:40AncheteDarie și Pușcași, DOSAR GREU în instanţă: este vorba despre un teren retrocedat de Mazăre și revendicat de moștenitori7242
27 aug 00:53AncheteA ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!

Cumpărătorii de bună credință în cazul terenurilor aflate sub incidența deciziei Înaltei Curți de Casație și...8698

30 iul 16:21AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!11730
10 iul 10:09AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!11382
Vremea
0.1°0.1° - 2.2° vineri, 24 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 4.36 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/4911324323942
5/402814284034
joker1410111420
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 ian 00:00SportCând se joacă Simona Halep – Yulia Putintseva în turul 3 la Australian Open

Simona Halep o va înfrunta pe Yulia Putintseva, locul 38 WTA, în turul 3 de la Australian Open 2020. Duelul dintre...647

24 ian 00:00SportNaţionala masculină de tenis de masă a României a ratat şansa de a se califica la JO, la turneul preolimpic de la Gondomar

Naţionala masculină de tenis de masă a României a fost învinsă, joi, de selecţionata Slovaciei, scor 3-2, în...297

24 ian 00:00SportSCM Râmnicu Vâlcea a avut ghinion la tragerea la sorți din Cupă: înfruntă singura echipă care a învins-o în campionat

Campioana SCM Rm. Vâlcea a avut ghinion la tragerea la sorți a optimilor de finală în Cupa României. Echipa...292

24 ian 00:00SportCristiano Ronaldo a intrat în top cinci al celor mai buni marcatori din istorie. Portughezul, start fenomenal de 2020

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, iar starul portughez continuă să uimească...381

Local
24 ian 00:00LocalDoi tineri, ÎNCĂTUȘAȚI pentru furt! Au dat iama într-o locuință din Lumina

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt, polițiști din cadrul Postului de Poliție...305

24 ian 00:00LocalConcert CARITABIL Dan Bittman și Marius Baţu, pentru copiii cu AUTISM

Campania "Music for Autism" invită constănţenii la primul eveniment caritabil din 2020, joi 23 ianuarie de la ora 20...273

24 ian 00:00LocalCondamnați pentru infracțiuni la regimul rutier, DEPISTAȚI și INTRODUȘI în penitenciar

Polițiștii constănțeni au pus îna plicare două mandate de executare a pedepsei! La data de 21 ianuarie a.c.,...265

24 ian 00:00LocalO minoră a dispărut dintr-un centru de plasament din Constanța

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unei minore, Diana Lucia Axente, de 16 ani, din municipiul...331

24 ian 00:00LocalWeekend plin pentru jandarmii constănțeni

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii constănțeni vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia...265

24 ian 14:40LocalReclamații cu privire la cornurile primite în școlile constănțene! Video

În ultima vreme, constănțenii au făcut tot mai multe sesizări legate de cornurile pe care copiii lor le primesc de...400

24 ian 00:00LocalCreșteri ale încasărilor în prima săptămână de lucru, la SPIT Constanța

În prima săptămână de lucru cu publicul, la standul Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța (SPIT),...250

24 ian 00:00LocalAccident rutier pe bulevardul Tomis: o persoană a ajuns la spital!

Un accident rutier a avut loc, joi, 23 ianuarie, în jurul orei 11.30, în zona Tomis III, pe bulevardul Tomis, vizavi...469

24 ian 00:00LocalUn bărbat condamnat, PRINS de polițiști în momentul în care încerca să treacă frontiera

În Punctul comun de Trecere a Frontierei Ostrov-Silistra s-a prezentat un cetăţean român pe numele căruia...274

24 ian 00:00LocalPolițiștii, sfaturi importante pentru siguranța copiilor

Polițiștii constănțeni continuă activitățile preventive în școli. La data de 22 ianuarie a.c, poliţiştii...709

Politică
24 ian 00:00PoliticăTurcan: Am declanşat calendarul de anticipate; intenţionăm să ne angajăm răspunderea şi pe alte proiecte care vor crea nemulţumire în PSD

Calendarul alegerilor anticipate a fost declanşat, iar după ce proiectul de lege privind alegerea primarilor în două...214

24 ian 00:00PoliticăOrban, despre angajarea răspunderii pe tăierea pensiilor parlamentarilor: Vom anunţa o decizie; e un act de curaj

Premierul Ludovic Orban a precizat joi că Guvernul nu a luat încă o decizie cu privire la angajarea răspunderii...231

24 ian 00:00PoliticăSenatul - convocat în sesiune ordinară pe 3 februarie

"În temeiul prevederilor articolului 66 alineatele (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, precum şi ale...193

24 ian 00:00PoliticăOrganizaţia de Tineret a PMP propune înscrierea obligatorie în noul act de identitate a grupei de sânge şi a RH-ului

Organizaţia de Tineret a PMP a transmis, joi, Ministerului Afacerilor Interne câteva propuneri privind ordonanţa care...202

24 ian 00:00PoliticăOrban, referitor la întâlnirea cu reprezentanţii CSM: Nu a existat nicio concluzie; urmează să analizăm

Premierul Ludovic Orban a declarat că argumentele prezentate de conducerea CSM la întâlnirea care a avut loc la...201

24 ian 00:00PoliticăMinisterul Dezvoltării: 608 milioane de lei alocaţi localităţilor pentru plata lucrărilor executate prin PNDL

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a anunţat joi că a alocat peste 608 milioane de lei...207

24 ian 00:00PoliticăCiolacu se declară dezamăgit că Tăriceanu şi Băsescu nu iau atitudine faţă de modificarea legislaţiei electorale

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că se aştepta ca Traian Băsescu şi Călin...206

24 ian 00:00PoliticăOrban: Ministrul Finanţelor va vorbi în Parlament despre împrumuturile externe

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că ministrul Finanţelor Publice va merge în Parlament "când este posibil"...199

24 ian 00:00PoliticăNechifor (ProRomânia): Moţiunea va trece cu voturile PNL, care vrea să devină un nou PSD, dar mai dictatorial

Liderul judeţean al Pro România, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferinţă de presă, joi,...197

24 ian 00:00PoliticăCiolacu: Senatorii PSD vor hotărî cine va fi candidatul partidului la şefia Senatului

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că senatorii social-democraţi vor fi cei care...206

Monden
24 ian 00:00MondenCe a spus Pepe despre Oana Zăvoranu, după ce i-a trimis un mesaj de sărbători

În prag de sărbători, Oana Zăvoranu l-a căutat pe fostul ei soț. Vedeta a făcut public mesajul pe care i l-a...338

24 ian 00:00MondenBogdan Ionescu, nedespărţit de iubita turcoaică. Fostul ginere al lui Traian Băsescu, cu copiii şi mama-vitregă, la munte

Bogdan Ionescu nu stă rău pe plan amoros. A pus punct relaţiei cu fotomodelul Maria Grigoriu, a mai bifat câteva...412

24 ian 00:00MondenRaluca de la Bambi, criticată de Raluca Bădulescu la „Bravo, ai stil“: „Nu ştiu cât te regăseşti în acest băboi elegant“

Prima ediţie a emisiunii "Bravo, ai stil! Celebrities" a început în forţă, miercuri seară, la Kanal d, emoţiile...254

24 ian 18:48MondenOana Andoni se întoarce la pupitrul ştirilor Pro TV

Oana Andoni revine săptămâna aceasta la ştirile PRO TV. În fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, ea le...274

24 ian 00:00MondenDana Săvuică şi-a „tunat“ decolteul la 50 de ani. Apariţie sexy pe plajă, în Brazilia

Dana Săvuică a fugit direct din cabinetul medicului estetician pe plajele însorite din Brazilia, unde face furori în...351

24 ian 00:00MondenParis Hilton își plimbă câinele cu bolidul cameleonic

Paris Hilton, 38 de ani, a făcut senzație prin Beverly Hills zilele trecute după ce și-a scos la plimbare bolidul ei...260

24 ian 00:00MondenCântăreața Jessica Simpson a povestit că a fost abuzată sexual în copilărie: „Mă omoram cu alcool și pastile“

Cântăreaţa şi actriţa americană Jessica Simpson a dezvăluit recent că a fost abuzată sexual în copilărie şi...262

24 ian 00:00MondenMama cântăreței Taylor Swift a fost diagnosticată din nou cu tumoră cerebrală

Deși se bucură de mult succes în viața profesională, Taylor Swift primește lovituri dure în cea familială,...205

24 ian 00:00MondenPrima lovitură financiară pentru Ducii de Sussex

În comunicatul în care prinţul Harry şi Meghan Markle îşi anunţau intenţia de a face un pas înapoi de la...388

24 ian 00:00MondenFostul director al Grammy Awards respinge categoric acuzaţiile de viol formulate împotriva sa

Fostul director executiv al Academiei de arte şi ştiinţe ale înregistrării, asociaţie americană a...216

Mapamond
24 ian 00:00MapamondMarea Britanie: Acordul privind Brexit-ul a devenit oficial lege, după promulgarea de către regina Elisabeta a II-a

Proiectul pentru implementarea acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a devenit oficial joi lege,...202

24 ian 00:00MapamondStupoare la Bruxelles după ce Von der Leyen a anunţat încheierea rapidă a unui acord comercial UE-SUA

''Nimeni nu ştie nimic'': uimirea predomina joi la Bruxelles după anunţul făcut în ziua precedentă la Davos de...224

24 ian 00:00MapamondLa ceremoniile de la Ierusalim, preşedintele rus Putin n-a dorit să dea mâna cu vicepreşedintele american Pence

Preşedintele rus, Vladimir Putin, la sosirea joi în sala unde urma să înceapă forumul dedicat comemorării...256

24 ian 00:00MapamondKievul şi Moscova au început discuţiile despre eliberarea ucrainenilor deţinuţi în Rusia

Kievul a început tratativele cu Rusia cu privire la eliberarea ucrainenilor deţinuţi în Rusia şi în estul...196

24 ian 00:00MapamondSistemul antiaerian rus S-400 nu constituie un pericol pentru NATO, susţine ministrul de externe turc

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a afirmat joi că sistemul rus de apărare antiaeriană S-400 este...214

24 ian 00:00MapamondCoreea de Nord, invitată pentru prima oară la Conferinţa de securitate de la Munchen

Coreea de Nord a fost invitată pentru prima oară să participe la Conferinţa pe teme de securitate de la Munchen, ce...209

24 ian 00:00MapamondGrecia anunţă că va închide în câteva luni taberele pentru migranţi din insule

Grecia va închide în câteva luni marile tabere pentru migranţi din insulele din Marea Egee şi le va înlocui cu...214

24 ian 00:00MapamondVolodimir Zelenski susţine, într-un discurs de Ziua unităţii Ucrainei, că „Bucovina de Nord a fost ocupată de români“

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat miercuri un apel la solidaritate adresat conaţionalilor săi,...244

24 ian 00:00MapamondDuma de Stat a aprobat în prima lectură propunerea lui Vladimir Putin de revizuire a Constituţiei

Deputaţii ruşi au aprobat joi cu unanimitate de voturi şi după mai puţin de două ore de dezbateri toate...191

24 ian 00:00MapamondDonald Trump va fi primul preşedinte ce va participa la marşul anual anti-avort

Donald Trump va participa vineri, la Washington, la ''Marşul pentru viaţă'' şi va deveni astfel primul preşedinte...197

Sănătate
23 ian 07:25SănătateDupă ce a blocat timp de doi ani legea, PSD cere acum vaccinare obligatorie: „Este o necesitate și o urgență”

Legea care prevede obligativitatea vaccinării este blocată de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la...268

23 ian 07:24SănătateO pacientă le-a luat foc pe masă, dar Ministerul Sănătății dă avizul de funcționare Spitalului Floreasca

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia...304

24 ian 00:00SănătateUnsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Temperaturile scazute si virusurile gripale iti pun sanatatea in pericol, iar daca vrei sa previi gripa fara sa iti faci...256

24 ian 00:00SănătateCum trebuie gestionate fracturile osoase la vârstnici

Pentru vârstnici, accidentele soldate cu oase fracturate reprezintă o adevărată provocare. În timp ce pentru copii...222

24 ian 16:57SănătateApa minerală: Beneficii și contraindicații

Apa minerală, carbogazoasă sau plată, provine din izvoare de mare adâncime și are o compoziție chimică deosebit...259

24 ian 00:00SănătateBeneficiile antistres ale unui acvariu cu pești

Dacă te gândești să îți iei un acvariu cu pești în casă, atunci te poți aștepta la mai mult decât la un...209

23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...446

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...315

23 ian 00:00SănătateCoronavirusului din China: Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor exista cazuri în România, bolnavii pot fi tratați în țară

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele...389

22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...430