REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
23.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a participat la cea de-a treia reuniune a trilateralei UE-Arabia Saudită-Liga Statelor Arabe

Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a participat la cea de-a treia reuniune a trilateralei UE-Arabia Saudită-Liga Statelor Arabe

Virgil STOIAN 19 septembrie 2023 | 09:18 616

 Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat, la 18 septembrie 2023, la cea de-a treia reuniune a formatului trilateral UE-Arabia Saudită-Liga Statelor Arabe, organizată împreună cu Egipt și Regatul Hașemit al Iordaniei, în marja segmentului la nivel înalt a celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la New York.

Ministrul afacerilor externe, Luminita Odobescu, a participat la cea de-a treia reuniune a trilateralei UE-Arabia Saudita-Liga Statelor Arabe

Principalul obiectiv al formatului este revitalizarea Procesului de Pace în Orientul Mijlociu și protejarea perspectivei soluției celor două state. Tema acestei ediții a fost ”Reviving Middle East Peace Efforts: Peace Day Effort ministerial side event”.

În cadrul evenimentului, care a reunit numeroși miniștri de externe din UE și din state membre ale Ligii Statelor Arabe, respectiv reprezentanți ai unor organisme internaționale relevante, a fost subliniată necesitatea coordonării eforturilor tuturor actorilor regionali și internaționali în vederea identificării unui pachet de măsuri care să conducă la deblocarea negocierilor directe dintre părți, cu scopul implementării unei păci cuprinzătoare, juste și de durată în Orientul Mijlociu.  

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a exprimat întregul sprijin pentru acest format trilateral, menit să prezerve perspectivele soluției celor două state. De asemenea, a subliniat necesitatea creării unui orizont politic credibil și implementarea unor măsuri de sporire a încrederii care ar putea conduce la deblocarea negocierilor directe între părți, evidențiind în context importanța coordonării la nivel internațional în acest dosar. Totodată, ministrul român a evidențiat necesitatea ca părțile să fie convinse să nu mai întreprindă acțiuni unilaterale, care riscă să dăuneze Procesului de Pace și să combată discursul inflamator care erodează încrederea între părți. De asemenea, a menționat importanța menținerii status quo-ului Locurilor Sfinte de la Ierusalim, cu sublinierea rolului special de custode al Iordaniei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510