REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ministrul Agriculturii participă la Consiliul Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles

Ministrul Agriculturii participă la Consiliul Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles

Replica API 13 decembrie 2021 | 18:03 712

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, participă, în perioada 12-13 decembrie 2021, la Consiliul Agricultură şi Pescuit, ce va avea loc la Bruxelles, unde va avea o întâlnire cu Janusz Wojciechowski, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, dar şi întrevederi cu omologii săi din Franţa şi Belgia.

Adrian Chesnoiu

Potrivit unui comunicat al MADR, printre subiectele de dezbateri de pe agenda Consiliului se află posibilităţile de pescuit pentru 2022, practicile comerciale neloiale şi planul de urgenţă privind securitatea alimentară.

"Consiliul va urmări să ajungă la un acord politic cu privire la limitele de capturi totale şi cotele pentru principalele stocuri ale UE pentru anul 2022. Acordul va viza stocurile de peşte situate în apele Uniunii şi apele din afara acesteia, Marea Mediterană şi Marea Neagră", se arată în comunicatul ministerului.

De asemenea, în cadrul reuniunii va avea loc o dezbatere cu privire la practicile comerciale neloiale din cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente, precum şi aprobarea concluziilor privind planul de urgenţă pentru garantarea aprovizionării cu alimente şi a securităţii alimentare în vremuri de criză, care a fost prezentat de Comisie în noiembrie, ca parte a Strategiei "De la fermă la consumator".

Nu în ultimul rând, miniştrii vor fi informaţi de către Preşedinţie cu privire la stadiul negocierilor cu Parlamentul asupra noului Regulament privind controlul pescuitului.

Totodată, Comisia va prezenta principalele obiective ale Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit şi acvacultură şi va încuraja statele membre să elaboreze o strategie de investiţii pe termen lung care să asigure utilizarea eficientă a fondurilor, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai ministrule fa si tu un proiect pentru puturi in dobrogea sa aibe apa poporul in dobrogea sa ude cimpul macar atit fa si tu
0
0
asta e cu capu, noi de ce nu mai avem licente si pescadoare costiere ??la sulina,mangalia,navodari, de ce nu se dau licente?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272