REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul agriculturii vrea să continue plafonarea prețurilor la alimentele de bază

Ministrul agriculturii vrea să continue plafonarea prețurilor la alimentele de bază

Victor ROTARU 17 ianuarie 2024 | 13:17 484

Ministrul agriculturii, Florin Barbu a declarat miercuri că îşi doreşte continuarea plafonării preţului alimentelor de bază, pentru că ordonanţa are un rol foarte important, el precizând că sunt alimente de bază care sunt consumate de 50% din români iar acestea sunt necesare pentru toate familiile cu venituri mici şi medii. Ministrul a mai anunţat că vor fi luate în calcul „toate produsele care în perioada sărbătorilor pascale vor fi consumate”, transmite News.ro. 

Ministrul agriculturii vrea sa continue plafonarea preturilor la alimentele de bazaFlorin Barbu

„Îmi doresc continuarea plafonării alimentelor de bază, pentru că ordonanţa are un rol foarte important. Sunt alimente de bază care sunt consumate de 50% din români şi aceste alimente de bază sunt necesare pentru toate familiile cu venituri mici şi medii”, a declarat Florin Barbu într-o conferinţă de presă.  Ministrul a anunţat că va avea o întâlnire cu reprezentanţii retailerilor din România, pe tema prelungirii măsurii de plafonare a adaosului comercial pentru alimentele de bază cu încă trei luni şi va avea o întâlnire şi cu procesatorii.  „Voi avea discuţii inclusiv cu premierul Marcel Ciolacu pe acest subiect şi vă vom informa decizia pe care o vom lua în Guvern, dacă vom prelungi această ordonanţă”, a spus ministrul Agriculturii. El a precizat că, din punctul lui de vedere, îşi doreşte ca această ordonanţă să fie prelungită pentru că s-a dovedit una foarte bună şi şi-au produs efectele în piaţă. 

„Am discutat, vom lua în calcul toate produsele care în perioada sărbătorilor pascale vor fi consumate de români”, a mai spus ministrul Barbu. Ordonanţa de Urgenţă nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare a intrat în vigoare pe 1 august 2023 şi viza 14 grupe de produse alimentare: pâinea, laptele de vacă proaspăt, brânză telemea de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă, făină albă de grâu, mălai, ouă, ulei de floarea soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi proaspeţi albi vrac, zahăr alb tos. La finele lunii octombrie, Guvernul a aprobat prelungirea cu 90 de zile a măsurii de limitare a adaosului comercial la unele alimente, incluzând şi noi produse în această listă, în total fiind 21. Astfel, lista produselor cu adaos comercial plafonat a fost extinsă cu: orez - bob rotund, cozonac, bulion de roşii, smântână 12% grăsime, margarină, drojdie, pere, usturoi şi carne tocată, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108