REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
32.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Ministrul Agriculturii vrea să limiteze importurile de carne de pasăre, miere, făină și mălai din Ucraina

Ministrul Agriculturii vrea să limiteze importurile de carne de pasăre, miere, făină și mălai din Ucraina

A.F. 21 septembrie 2023 | 00:00 942

Ministrul Agriculturii vrea să limiteze importul altor produse agricole din Ucraina, pe lângă cereale. Florin Barbu a dat ca exemplu carnea de pasăre, mierea, făina de grâu sau mălaiul, unde consumul este acoperit din producția internă.

Ministrul Agriculturii vrea sa limiteze importurile de carne de pasare, miere, faina si malai din UcrainaFlorin Barbu

„Vorbesc cu ministrul ucrainean, care a acceptat această schemă de interdicție pe 30 de zile. Schema propusă de Guvern a fost foarte bună. Ucraina este de acord ca pe o perioadă de 30 de zile să nu intre cerealele în România”, a spus Barbu.

Ministrul a spus că va discuta cu oficialii ucraineni și despre licențierea altor categorii de produse, pe lângă cereale.

„Voi pune în discuție, acolo unde România are anumite produse și are grad de autosuficiență de 100%, să încercăm să limităm accesul lor în România, pentru a ajuta fermierii și procesatorii români. Să vă dau un exemplu: pe carnea de pui, România are grad de autosuficiență de 100%. La fel pe miere, pe făină, mălai”, a explicat ministrul.

În acest moment, în magazinele din România se găsesc produse ca ulei, zahăr sau făină din Ucraina.

„Am identificat anumite cantități, dar trebuie luată o anumită măsură. Am propus ca majoritatea produselor care intră în România, de exemplu ulei vrac, și o societate din România îl importă, face doar ambalare și comercializare, putem pune cheltuielile în prețul de cost al acestui produs și un adaos comercial de 5%. Pentru că nu e procesator sau producător, este un simplu distribuitor”, a spus ministrul.

„O să avem discuții bilaterale și voi pune pe tapet și aceste produse pe care România le produce și avem un grad de autosuficiență de 100%. Dacă nu se va ajunge la un numitor comun, venim cu altă schemă, prin care dacă importă produse din Ucraina vrac și în România nu se face decât ambalare, putem veni în fișa de cost al produsului să bage cheltuielile de ambalare, de transport și un adaos comercial de maxim 5% și atunci nu cred că va mai fi competitiv cu procesatorul român și cu grânele și floarea soarelui din România”, a adăugat el, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
2
1
Embargoul este normal, dar "pupindosismul" este obicei la "gu-guvernantii" rromano-kazari!!!
0
3
Auzi la el, a fost ucrainianul de acord :)) , pai si daca nu era de acord ce se intampa ma vierzure irlandez? le aducea asa ca la ma-sa acasa?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510