REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul Alexandru Rafila anunță o creștere accelerată a cazurilor de gripă

Ministrul Alexandru Rafila anunță o creștere accelerată a cazurilor de gripă

Valentina CAMARA 3 ianuarie 2023 | 12:03 829

Spitalele din România sunt sufocate de numărul tot mai mare de viroze. Persoane de toate vârstele se prezintă în secții cu stări gripale. Intensificarea acestui val de îmbolnăviri este confirmat de la vârful Ministerului Sănătății.

Alexandru Rafila

Cazurile de gripă cresc accelerat în România, anunță ministrul Alexandru Rafila

Marți, 3 ianuarie, ministrul Alexandru Rafila a declarat că, în prezent, ne aflăm într-o perioadă în care numărul de viroze creşte rapid.

Conform medicului aflat în fruntea ministerului, proporția cazurilor de gripă diagnosticate depășește 10%.

Rafila a mai subliniat că țara noastră se află în a treia săptămână de creștere rapidă a numărului de viroze respiratorii şi de cazuri de gripă.

”Ne aflăm într-un context în care numărul de viroze crește rapid, iar proporția de cazuri de gripă care sunt diagnosticate depăşeşte 10%.

Ne aflăm în a treia săptămână de creştere rapidă a numărului de viroze respiratorii şi implicit de cazuri de gripă, iar procedura care este stabilită de Centrul European al Corpului de Control al Bolilor este ca în această situaţie, după o creștere de trei săptămâni consecutive să putem să discutăm despre o epidemie de gripă” a precizat ministrul Sănătăţii.

Întrebat despre o posibilă limitare a accesului în spitale, dr. Rafila a spus că totul este la latitudinea managerilor acestor unități.

”La o epidemie de gripă, în mod evident, când se manifestă, două, trei săptămâni, valul acesta epidemic, limitarea accesului în spital şi utilizarea de echipament de protecţie pentru personalul medical, mă refer în primul rând la mască şi mănuşi, de asemenea, igiena riguroasă a mâinilor, atât pentru personal, cât şi pentru vizitatori şi pentru pacienţi, pentru reducerea transmiterii trebuie să intre în funcțiune.

Nu ministerul suspendă programul de vizite. Am făcut un ordin de ministru, dar dacă îl citiţi cu atenţie o să vedeţi că există o responsabilitate a fiecărui manager şi e normal să fie aşa, pentru că el răspunde de acea unitate sanitară şi de siguranţa pacienţilor şi a personalului medical”, a mai afirmat Rafila.

Când putem afla dacă avem epidemie în România

România ar putea intra oficial în epidemie de gripă încă de la sfârșitul acestei săptămâni. Ministrul sănătății a spus că în următoarele zile, după analizarea datelor din țară, specialiștii s-ar putea pronunța în acest sens.

”O să ştim la sfârşitul acestei săptămâni sau cel mai probabil luni, după ce o să putem să analizăm toate datele care vin din ţară. Noi avem un sistem de supraveghere a gripei la nivel naţional. El practic adună toate cazurile de viroze respiratorii, dar individualizează cazurile de gripă, fie din punct de vedere clinic sau diagnosticate.

Dacă procentul celor care sunt confirmate de laborator depăşeşte 10%, procentul din testele care se fac, pe de o parte şi, pe de altă parte, există o creştere săptămânală de 20%, săptămâni consecutive, atunci putem să discutăm de o epidemie de gripă”, a mai informat Alexandru Rafila, potrivit fanatik.ro  .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai terminati dracu' cu previziunile voastre de CACAT!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218