REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 6 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6386
22° Constanța Marți, 6 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6386

Ministrul Apărării din Germania a demisionat după un mesaj de Anul Nou intens criticat

Ministrul Apărării din Germania a demisionat după un mesaj de Anul Nou intens criticat

Valentina CAMARA 17 ianuarie 2023 | 00:00 421

Ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht, a demisionat din funcție, luni. În ultima perioadă, ea a fost ținta criticilor în special după un mesaj de Anul Nou în care vorbea despre invazia Rusiei în Ucraina în timp ce în spatele ei erau artificii.

Ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht

Demisia sa a fost anunțată oficial de Ministerul Apărării din Germania. Deocamdată nu se știe cine va fi succesorul său la conducerea instituției.

Lambrecht, în vârstă de 57 de ani, a fost criticată de luni de zile, iar opoziția i-a cerut în repetate rânduri demisia. Criticii au acuzat-o de lipsa de experiență, dar și pentru declarațiile publice. Ea a fost ținta unui scandal după ce fiul său a călătorit cu un avion al armatei germane.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, este așteptat joi la Berlin. Miniștrii Apărării din țările occidentale sunt așteptați vineri la baza forțelor aeriene americane Ramstein din Renania-Palatinat, pentru discuții legate de continuarea ajutorului militar pentru Ucraina.

60% dintre germanii care au răspuns unui sondaj de opinie în ianuarie, au cerut ca ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht, să demisioneze.

Conform sondajului de opinie realizat pentru televiziunea publică ZDF, 60% dintre respondenţi sunt în favoarea demisiei lui Lambrecht, în timp ce numai 25% susţin rămânerea ei în funcţie. Jumătate dintre votanţii intervievaţi ai social-democraţilor au spus şi ei că ministrul apărării ar trebui să demisioneze.

Blocul conservator de opoziţie CDU/CSU ceruseră deja plecarea din funcţie a Christinei Lambrecht.

Ministrul apărării s-a confruntat cu critici intense în Germania legate de competenţa sa, dar şi de comentariile sale publice, printre care mesajul de Anul Nou, postat pe Instagram, în care Lambrecht vorbea despre invazia Rusiei în Ucraina în timp ce în spatele ei explodau artificii, potrivit digi24.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292