REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ministrul Apărării Naționale, prezent la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Video

Ministrul Apărării Naționale, prezent la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Video

A.V. D.I. M.M. 11 iunie 2024 | 11:35 3853

Marți, 11 iunie a.c., la Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino" de la Mihail Kogălniceanu, au avut loc ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze sosite în România și marcarea oficială a începerii lucrărilor la noua pistă de decolare-aterizare a bazei aeriene de la Mihail Kogălniceanu, prima pistă cu destinație militară construită în România, după 1990. La eveniment a participat și Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale.

Ministrul Apararii Nationale, prezent la baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu. VideoAngel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale și Marjut Akola, ambasadoarea Finlandei la București 

Detaşamentul finlandez, constituit din aproximativ 90 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) şi cele șapte aeronave F-18 Hornet, vor executa, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române și militari ai Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru aproximativ două luni.

Ministrul Apararii Nationale, prezent la baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu. Video

În ceea ce privește proiectul de investiții pentru modernizarea și extinderea bazei, acesta are o valoare totală de aproximativ 12,173 miliarde de lei, fără TVA, iar finalizarea acesteia este estimată a avea loc în aproximativ 240 de luni de la aprobarea acestuia, care a avut loc în anul 2021. În final, suprafața bazei va fi de circa 2800 de hectare

Ministrul Apararii Nationale, prezent la baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu. Video

Video 1:

 

„Vreau să adresez un bun venit foarte călduros contingentului final care va funcționa în următoarele săptămâni în această parte a teritoriului alianței. Aș spune că aceasta este o oportunitate de aur pentru piloții britanici români și finlandezi de a zbura împreună, de a se antrena împreună și de a crea acele legături invizibile care izvorăsc între militari.” a spus Dragoș Iacob, locţiitor al şefului Statului Major al Apărării.

Video 2:

 

Ministrul Apararii Nationale, prezent la baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu. Video

„Vreau să urez bun venit în România personalului care încadrează Detașamentul Forțelor aeriene finlandeze, aflat la prima misiune de poliția aeriană într-o țară aliată de la recenta aderare la NATO.  Accederea acțiune a dumneavoastră în alianță la 4 aprilie 2023 a marcat o oportunitate istorică pentru NATO de a deveni o comunitate mai puternică și mai robustă și de a asigura o Europă mai stabilă și mai sigură”, a spus Angel Tîlvăr.

Ministrul Apararii Nationale, prezent la baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu. VideoAngel Tîlvăr

„Evenimentul pentru care ne aflăm astăzi aici este dedicat operațiunilor aeriene, desigur vorbim despre capabilități aeriene. Avem o deosebită plăcere să  celebrăm faptul că partenerul nostru finlandez a ales să contribuie la misiunea de poliție aeriană întărită”, a spus Nicolae Crețu, comandantul Bazei 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino" de la Mihail Kogălniceanu

Video 3:

„Este prima noastră misiune în România și suntem foarte fericiți să fim aici. Vom începe operațiunea săptămâna aceasta. Am avut parte de prima misiune NATO vara trecută, când am susținut Lituania pentru a securiza Summit-ul NATO, însă aceasta este prima noastră misiune NATO reală”, a relatat un membru al Detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze.

Video 4:

Video 5:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ambasadoarea Finlandei are tinuta de protocol.Sacoul nu lipseste din tinuta de protocol dama sau barbat. Sacou cu maneca lunga.Nu sacouri cu maneca scurta ,nu isi arata bratele, rochie neagra .Ei nu ii era cald? Chiar daca ii era cald,respecta regulile de protocol,respectul de sine,respectul fata de cei din jur.Nu te duci si apari ca un .ou cu o tinuta neingrijita fara sacou si cravta.Nu esti la nunata,nu esti boschetarul din parc sa vi cu camasa,esti persoana publica,functionar al statului,reprezinti o tara.Matracucele noastre din guvern vin toate in culori tipatoare rosii si cat mai stridente.Luati-va taranoii nebuni , plini de ifose si prostie ,profesori, sa mearga la scoala sa invete toti regulile de protocol.Sa invete toti mocofanii cum sa se imbrace si cum sa apara in presa si la televizor.NU stiti sa va imbracati mergeti la scoala .Nu ne faceti de ras ca natie si popor ca nu stiti sa va imbracati si nu vreti sa respectati cu strictete niste reguli stricte si elementare .
13
2
Este orice numai Ministrul al Apararii Nationale NU.Pot spune ca este un bisnitar cu ochelari negri la ochi.Un ospatar . Dar si ospatarii au cravate la gat.Ca ministru si la banii lor.. nu ai un costum de vara? Iti este cald da-ti demisia .Mort copt mori in costum acolo. Cum sa apari asa ? Aia mor acolo de caldura au si tricouri pe dedesubt.Trebuia sa vina si aia toti in slapi si slipi. Ce exemplu dai soldatilor cu aparatia ta? Ce uniforma ai tu ca ministru? Cum sa pari ma asa fara cravata si scou.Sa fie si 50 C la functiile lor tinuta in fata armatei trebuie sa fie impecabila.Ce este asta ministrul apararii nationale? Nu.Un individ la nunta.Nici la nunta nu te dezbraci de sacou.Regula pentru toti agaricii cu functii care habar nu au sa respecte regulile de protocol, sa ii respecte pe cei din jur si statul pe care il reprezinta.Asa ati vasut voi ministru in America sau alte tari ca saluta armata.In tinuta asta? Asta denota lipsa crasa de educatie si respect.
13
2
Tu nu știi să tragi cu arma.
17
0
Sa nu prindeti pe Barcaru când o tavaleste pe Nusa
20
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436