REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul Apelor și cel al Turismului, în INSPECȚIE pe litoral!

Ministrul Apelor și cel al Turismului, în INSPECȚIE pe litoral!

Replica API 21 iunie 2019 | 00:56 788

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, a venit în mare secret la Constanţa, vineri, 21 iunie a.c., pentru a se întâlni cu şefii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL ) şi pentru a analiza situaţia legată de litoral. Aceştia au fost pe teren, inclusiv în zona cordonului Năvodari.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, şi Octavian Popa, comisar general adjunct Garda Națională de Mediu, fac parte din delegaţie.

Ministrul Apelor, Ioan Deneş, în urma inspecţiei de pe litoral, spune că operatorii, în mare parte, respectă legea. „Împreună cu Bogdan Trif, am stabilit o inspecţie, urmând ca echipele de specialişti să facă controale, care se vor derula pe o perioadă mai lungă. Ne-am dorit acest lucru, am vrut să vedem realitatea. Pot să spun că se respectă legislaţia în vigoare, am avut în vedere câteva din aspectele din leglislaţie, dacă se respectă reglementarea privind cei 5 metri la marginea mării, de la linia apei şi până la şezlong, şi dacă există porţiunea de 30 % din suprafaţa concesionată pentru cearşafuri. N-am măsurat cu ruleta, dar pe unde am verificat am constatat că există aceste suprafeţe. Am găsit şi locuri în care operatorii nu aveau pubele, spaţiu adecvat pentru cearşafuri şi am impus măsuri cu termene, astfel încât acele mici inarventenţe faţă de contractul de închiriere să fie reglementate.”, a spus Deneş. .„Noi am făcut această inspecţie vizuală, urmând ca echipele de control să facă controlul. În aprilie am transmis tuturor operatorilor de plajă o adresă prin intzermediulc ăreia i-am atenţionat cu condiţiile care trebuie îndeplinite. În mai s-au făcut controale şi s-au aplicat sancţiuni, iar în iunie, din nou, am atenţionat ca până pe 15 iunie portţiunile de suprafeţe închiriate să îndeplinească condiţiile legii. Această porţiune de 5 metri nu se închiriează. Dacă n-ar fi acea lăţime, utilajele n-ar putea interveni. Au fost aplicate 21 de amenzi, în valoare de 120.000 lei”, a continuat ministrul.

Echipele de control mixte formate din reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai Apelor române și ai Gărzii Naționale de Mediu vor continua verificările intensive pe litoral până pe 15 iulie. În plus, în permanență, până la finalul sezonului estival, ministerul Turismului va menține echipe de control pe litoral.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Reyna un prieten a intrat in apa impreuna cu cei 2 copii si calcat intr-un ciob ceva , s-a taiat f grav. Intrat de urgenta in operatie tendoane, nerv retezate. OAMENI BUNI, COPII TERIBILISTI, NU MAI ARUNCATI IN APA CIOBURI, STICLE, OBIECTE ASCUTITE. PUTETI FI VOI SAU APRPIATI VOUA IN LOCUL PRIETENULUI MEU.
0
0
Au mers si la aeroport sa se cace in wc - ul de 250.000.000 a lui Artagea. ???
2
1
Dar pe la Phoenicia Mamaia Nord or fi ajuns? Nu 30%, nici macar 1% nu este plaja pe nisip disponibila pentru turistii care nu-si permit 30 lei pe zi pe 1 sezlong.
1
0
pericol! invazie de burtosi pe litoral!
4
0
Ce rahat inspecteaza astia???
2
0
In cadrul echipei de control a fost si consilierul dir gen Uzun, dl Alex Costea zis 9 plaje ? Aaa, stati asa, ca firma care a luat cele 9 plaje e a maica-si, coana Lenuta !
5
0
Au venit ca ia trimis partidul pentru colectare fonduri. Nu am auzit niciodata de oameni de la ABADL sa patruleze saptamanal pe litoral si sa imparta amenzi celor care impaduresc plaja cu umbrele, care nu lasa zona de prosoape la malul marii. La Vama Veche e raiul, beach baruri pe plaja, muzica tare din toate directiile. La Dincolo boxele sunt indreptate catre localitate, o sa devenim hipsteri cu totii. Aaaaaa scuze, acolo e actionar primarul, e permis. Sa traiasca sefu
4
1
"A venit in mare secret" , atunci de ce dracu e cu un batalion de jurnalisti dupa el ??
12
0
Hristu Uzun, zis si Gasca cu Gatul Rosu, e un baiat care nu deranjeaza si executa tot ce i se cere. Si face rost si de tone de peste cand are nevoie cel care l-a pus pe functie, Satana cu barba, homosexualul Spagoveanu.
5
3
Hristu Uzum Cippanu a asigurat masa si dansu. Spaga obliga!
8
2
Ati inebunit lumea cu controalele pe litoral, dar pe voi cine va controleaza? Abia cand va da unul in gat se declanseaza o ancheta iar pana sa se respecte procedurile deja cel vizat e pe alte meleaguri.Si asa sezonul estival e scurt, ce sa faca mai intai hotelierii, administratorii de plaje, patroni de rest, terase, sa plateasca taxe si impozite, amenzi,personal...?!
3
9
Ministri astia o imitia pe Elena Urdea care spunea"eu nu am avut o zi libera cat a fost in guvern"ei nu vin in WEKEND la mare ei mumcesc,totusi sa vedem si rezultatele munci lor ca pe ale Elenei le cunoastem COSTA RICA.
10
3
Ca sa vezi ! Tot stafful infrunta cu curaj , canicula ! Le dorim sa se vada si la....racoare !
14
1
aiurea au venit sa se vada cu dancila si se dau in inspectie defapt la baute cu partidul lor de kkt
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108