REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ministrul Aurescu i-a solicitat omologului ungar urgentarea procedurilor de control în cazul cetăţenilor ucraineni

Ministrul Aurescu i-a solicitat omologului ungar urgentarea procedurilor de control în cazul cetăţenilor ucraineni

Replica API 10 martie 2022 | 00:00 397

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a semnalat omologului ungar, Peter Szijjarto, situaţia de la frontieră şi a adresat, încă o dată, solicitarea ca, în contextul crizei umanitare din Ucraina, să fie luată în considerare urgentarea procedurilor de control al cetăţenilor ucraineni care se prezintă la frontiera ungaro-română şi care nu sunt în posesia unui paşaport biometric şi de a introduce noi măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare în frontieră, arată un comunicat al MAE.

Bogdan Aurescu

Potrivit sursei citate, este sugerată suplimentarea cu personal specializat a punctelor de frontieră cu România, respectiv pentru utilizarea tuturor benzilor de acces spre punctul de trecere a frontierei, acolo unde este aplicabilă o astfel de măsură (spre exemplu, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II), scrie Agerpres.

Astfel, au fost indicate punctele de trecere a frontierei cu timpii de aşteptare cei mai lungi: Petea, Borş, Nădlac II, Urziceni, Borş II.

Ministrul Aurescu a avut, miercuri, două discuţii telefonice cu omologul ungar, Peter Szijjarto, în continuarea convorbirii de săptămâna trecută.

Demersul şefului diplomaţiei române vine în continuarea celor făcute de MAE încă de marţi seară, 8 martie, prin adresarea în scris a acestor solicitări, atât prin Ambasada României la Budapesta, cât şi direct Ambasadei Ungariei la Bucureşti.

Ministrul Szijjarto a reconfirmat, cu acest prilej, omologului român faptul că măsurile stabilite în cadrul conversaţiei anterioare rămân valabile, anume că autorităţile ungare permit intrarea pe teritoriul Ungariei a persoanelor fără paşaport biometric şi că, în coordonare cu autorităţile competente, vor fi demarate demersurile pentru a identifica în cel mai scurt timp măsurile care se impun pentru a fluidiza procedura şi a facilita tranzitul mai rapid peste frontieră, mai precizează MAE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272