REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Ministrul austriac de interne laudă eforturile României, dar spune „nu“ în Schengen

Ministrul austriac de interne laudă eforturile României, dar spune „nu“ în Schengen

A.F. 27 aprilie 2023 | 00:00 620

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a spus, miercuri, după întâlnirea cu ministrul de interne Lucian Bode de la București, că 'mai e cale lungă' până la intrarea României în Schengen.

Ministrul austriac de interne lauda eforturile Romaniei, dar spune „nu“ in Schengen

"În ultimele săptămâni, am avu numeroase convorbiri cu Lucian Bode. Avem trei teme principale și am semnat acorduri în consecință.

Lupta împotriva călăuzelor, aici vreau să-i mulțumesc Poliției Române. A doua temă a fost frontierele externe ale UE. Pentru protecția lor trebuie să punem presiune mai mare pe UE.

Ca un exemplu că nu funcționează frontierele externe, anul trecut am avut 110.000 de imigranți, peste 80.000 neînregistrați.

M-a impresionat proiectul-pilot derulat în România și voi susține acesta la CE. Am semnat un plac de acțiune pentru combaterea migrației ilegale.

Este necesar ca atunci când constatăm că crește număr de anumite cetățenii la noi, să putem face rapid verificări.

Am văzut la Poliția de Frontieră ce lucruri minunate fac. Îmi dă puterea să susțin că România și ministrul Bode sunt partenerii mei pentru a putea crea presiune la nivelul UE.

Am făcut progrese foarte bune, dar mai este o cale lungă.

Trebuie să mulțumesc pentru colaborare și pentru faptul că vorbim în continuare împreună", a spus ministrul austriac.

"Am toată încrederea că azi Austria s-a convins că Spațiul Schengen va fi mai puternic și rezilient cu România membru", a completat şi Lucian Bode, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vom întra în Schengen peste 5 decenii
2
0
Boicotati PNL ce a dat un ministru plagiator, beneficiar de bani pentru sporul de plagiat, iar suplimentar mai se joaca si cu unul care ne-a dat ce trebuie pentru incompetenta. FELICITARI PM si Ministru de interne. Pupatii in c*r pe austrieci si pe Iohanis. Afara mai tradatorilor ???
7
0
O adevarata culme a prostiei sa inviti la tine acasa un idiot care te-a jignit deja de nenumarate ori in trecut fara nici un argument cat de cat serios ca sa te jigneasca si acasa; sunt sigur ca pot sa conduc si eu mai bine guvernul asta decat tandemul ciuca bode
9
0
Boicotati tot ce e din Austria.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407