9.4° Constanța Sâm., 10 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6208
9.4° Constanța Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6208

Ministrul Boloș anunță că renegocierea PNRR este obligatorie pentru România

Replica API 16 mai 2022 648

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, vineri seară, că realitatea din momentul de faţă va obliga România să renegocieze PNRR, mai ales că asistăm la o creştere a preţului la materialele de construcţii. Având în vedere această creştere, vom fi puşi în imposibilitatea de a realiza indicatorii, este de părere Boloş.

Marcel Boloş

Întrebat vineri seară, la Digi24, când va iniţia discuţii legate de renegocierea PNRR, Marcel Boloş a declarat că realitatea actuală va obliga România să ajungă la renegocierea PNRR.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

„Cred că realitatea pe care o parcurgem în momentul de faţă cere acest lucru pentru că pe de-o parte asistăm la o creştere a preţului la materialele de construcţii, vă dau un exemplu, este cât se poate de relevant. Avem de asemenea o inflaţie bazată pe costuri care, aţi văzut ce niveluri înregistrează şi indiferent care ar fi politica pe care Guvernul României o duce în acest sens foarte greu poate face faţă unui astfel nivel de ridicat al inflaţiei. Sunt prevăzuţi anumiţi indicatori cantitativi de exemplu pentru autostrăzi, avem 439 de km de autostradă, iar dacă creşterea preţului la materiale continuă, practic noi vom fi în imposibilitatea realizării sută la sută a indicatorului şi probabil se va pune problema unei reajustări a acestor tipuri de indicatori”, a declarat Boloş, scrie stiripesurse.ro.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a adăugat că un obiectiv al Comisiei Europene este independenţa energetică, astfel că acest lucru va deschide uşa renegocierii PNRR.

„Dar mai există şi altceva, să nu uităm că Comisia Europeană şi-a propus ca obiectiv independenţa energetică a Uniunii Europene, iar programul european se cheamă Repower EU. Din acest punct de vedere, statele membre, după cum se pare că arată lucrurile, vor fi nevoite ca să includă în PNRR capitolul de independenţă energetică, moment în care se va deschide uşa renegocierilor cu UE şi aici depinde de felul în care noi, cu argumente, vom ştii să facem PNRR cât mai bun pentru România”, a declarat Boloş.

Întrebat, de asemenea, când ar trebui să înceapă discuţiile pe renegocieri, Boloş a explicat că nu există un termen.

”Nu există un termen lansat de Comisia Europeană”, a declarat Boloş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
24293852535
5/49
34141613125
joker
29311440368