REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul Cazanciuc: Am prevăzut construirea unui nou sediu pentru Judecătoria Constanţa

Ministrul Cazanciuc: Am prevăzut construirea unui nou sediu pentru Judecătoria Constanţa

Replica API 21 februarie 2015 | 00:03 236

Prezent la bilanţul Curţii de Apel

Prezent la bilanţul Curţii de Apel

Robert Cazanciuc

Ministerul Justiţiei, Robert Cazanciuc, s-a aflat vineri, 20 februarie a.c., la Constanţa. Ministrul Justiţiei a participat la şedinţa de bilanţ a activităţii Curţii de Apel Constanţa şi a instanţelor aflate în raza de competenţă, declarând că este mulţumit de activitatea de la Constanţa. „În primul rând, le-am mulţumit magistraţilor pentru activitatea din 2014, pentru eforturile depuse astfel încât noile Coduri penale să fie aplicate fără probleme. A fost un an bun pentru sistemul de justiţie, un an în care progresele au fost consolidate şi în care s-au pus bazele pentru dezvoltarea viitoare a bazei materiale a instanţelor şi parchetelor. Toate aceste eforturi pe care magistraţii, dar şi Executivul care a finanţat suplimentarea de posturi şi programele de investiţii, au fost remarcate, pentru al doilea an consecutiv, ceea ce este o premieră în sine, şi în recentul Raport de ţară”, a declarat ministrul Cazanciuc.

În acelaşi timp, ministrul a discutat cu magistraţii despre suplimentarea numărului de posturi de grefier, despre programele de investiţii în infrastructură şi în echipamente I.T., dar şi despre redesenarea hărţii judiciare astfel încât să echilibrăm volumul de activitate între instanţele de acelaşi grad. „Este nevoie de personal, în special grefieri. E nevoie de cel puţin un grefier la fiecare Complet de Judecată”, a declarat ministrul Justiţiei. Potrivit lui Cazanciuc, clădirea instanţei din Medgidia are nevoie de investiţii. Vestea bună pentru Constanţa este că, prin Programul naţional de investiţii în sediile instanţelor şi parchetelor lansat împreună cu Ministerul Dezvoltării, „am prevăzut construirea unui nou sediu pentru Judecătoria Constanţa”. Spiritul de cooperare din interiorul sistemului judiciar ş politica de deschidere totală a Ministerului Justiţiei pentru dialog real cu magistraţii, dar şi cu celelalte profesii juridice, a dat rezultate, însă există încă o problemă care ţine de practica neunitară, a mai arătat Cazanciuc. Împreună cu magistraţii, cu CSM-ul, trebuie să găsim rapid o soluţie astfel încât actul de justiţie să aibă, aşa cum se remarca şi în Raportul de ţară, şi un anumit grad de predictibilitate. Este un aspect important pe care sunt convins că îl vom soluţiona cu ajutorul magistraţilor şi în beneficiul justiţiabililor”, a declarat ministrul Justiţiei. Ministrul a mai spus, referitor la penitenciare, că ar fi nevoie de un miliard de euro pentru a acoperi deficitul numărului de locuri.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108