REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul Cseke Attila: Avem în finanţare peste 300 de investiţii pe infrastructura sportivă

Ministrul Cseke Attila: Avem în finanţare peste 300 de investiţii pe infrastructura sportivă

Valentina CAMARA 21 ianuarie 2023 | 00:00 330

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat, vineri, în timpul inaugurării sălii de sport din oraşul Sângeorgiu de Pădure, în valoare de aproape 10 milioane de lei, că în anul care urmează ministerul are în finanţare peste 300 de investiţii pe infrastructura sportivă.

Ministrul Cseke Attila: Avem in finantare peste 300 de investitii pe infrastructura sportivaMinistrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila

"Dezvoltarea infrastructurii sportive, inclusiv pentru comunităţile mai mici, comunităţi locale, este importantă. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, are un program de investiţii pentru aceste comunităţi locale, unde la fel de important este ca elevii şcolari, copiii, dar şi adulţii să aibă condiţii de infrastructură sportivă. Suntem la Sângeorgiu de Pădure, unde am inaugurat această sală de sport cu 180 de locuri în tribune. O sală modernă, care face parte din acest program investiţional guvernamental, în cadrul căreia în ultimii doi ani Ministerul Dezvoltării a finalizat 96 de săli de sport şcolare sau săli de sport de mărime mai mare. Toate acestea sunt fac parte din acest program investiţional. Urmează în perioada următoare, în anul următor avem în finanţare peste 300 de investiţii pe infrastructura sportivă. De la cea mai mică sală de sport şcolară până la săli polivalente, toate acestea au anumită destinaţie. Cele de nivelul acesta au ca şi destinatar comunităţile local", a declarat Cseke Attila.

Ministrul a spus că acesta este un program investiţional important pentru a asigura la nivelul cel mai de jos aceste investiţii, mai ales că administraţiile locale nu dispun de resurse financiare proprii care să le permită să suporte asemenea costuri.

"Aici vorbim de o investiţie de aproape 10 milioane de lei, ar trebui zeci de ani ca un orăşel cum este Sângeorgiu de Pădure, să poată să strângă resursele financiare necesare pentru asemenea investiţii (...) Programul este unul continuu, vorbim evident de sute milioane de lei care sunt pe partea aceasta de construcţii de săli de sport în întreaga ţară. Sunt în fiecare zonă a ţării deja destul de multe săli de sport, dar evident că această sală de sport, de exemplu, dacă vorbim aici de Sângeorgiu de Pădure, probabil nu va strânge numai comunitatea locală şi poate să strângă şi din comunele alăturate. Deci practic întreaga zonă îşi are o infrastructură sportivă din acest moment", a arătat Cseke Attila.

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, prezent la inaugurare, a arătat că astfel de investiţii reprezintă o realizare extrem de importantă pentru comunităţile locale şi că întotdeauna în centrul guvernării trebuie să fie omul.

"Astăzi, la Sângeorgiu de Pădure am inaugurat această sală de sport cu 180 de locuri pentru spectatori şi este o realizare importantă pentru comunitatea locală şi de fiecare dată când am ocazia să merg într-o astfel de situaţie spun următorul lucru: guvernarea este pentru a servi comunităţile locale. Fără oameni şi fără a servi oamenii, nicio guvernare nu poate să fie nici eficientă, nici corectă, nici susţinută. De aceea, de la bun început, noi am spus că tot programul de guvernare şi tot ce facem, indiferent că vorbim de infrastructură, că vorbim de investiţii, că vorbim de a proteja familiile de fiecare dată, în centrul guvernării trebuie să fie omul. Deşi această sală este pentru copii, este pentru generaţiile viitoare, ca să aibă posibilităţile şi infrastructura necesară să se dezvolte", a subliniat Kelemen Hunor.

Vicepremierul a spus că pentru fiecare copil este important să facă sport, să nu plece din localitate pentru a avea condiţiile secolului 21 şi că preocuparea UDMR este de a merge în această direcţie până la sfârşitul mandatului actualului guvern, dar şi după aceea.

Primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila-Zoltan, a arătat că în ultimii 10 ani, de când este primar, nu a întâlnit o firmă atât de serioasă cum este cea din Botoşani care a construit sala de sport.

"Ne aflăm la sala sporturilor din Sângeorgiu de Pădure, o sală cu 180 de locuri, care a fost finalizată de constructorul Simion Construct Botoşani. Şi aici vreau să fac o paranteză, timp de peste 10 ani de când sunt primar, nu am mai lucrat cu o firmă atât de serioasă. Şi vă zic sincer că dacă am avea firme ca acestea, cred că construcţia foarte multor investiţii în ţara noastră ar fi foarte avansată. Aici o să se practice sporturi ca baschet, handbal, volei şi fotbal. Aveam o sală de sport a şcolii, care e micuţă. Am avut nevoie de investiţia respectivă pentru că mai degrabă pentru fete nu prea am avut posibilităţi de a oferi sport în sală. Totalul investiţiei este de 9,7 milioane de lei, finanţată în totalitate de Ministerul Dezvoltării. Noi a trebuit să introducem utilităţile, din fericire am putut să terminăm şi noi partea noastră. Constructorul a finalizat lucrarea, a început în 2020 în septembrie şi în 2021, noiembrie, deja ne-au şi predat cheile pentru sală", a susţinut Csibi Attila-Zoltan.

La inaugurarea sălii de sport de la Sângeorgiu de Pădure au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, şi parlamentarii UDMR Mureş, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614