REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Cuc, mulțumit de activitatea lui Tivilichi! A vizitat portul Midia și promite investiții în continuare

Ministrul Cuc, mulțumit de activitatea lui Tivilichi! A vizitat portul Midia și promite investiții în continuare

Replica API 15 august 2017 | 00:00 410

Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc a ajuns în Portul Midia, în cursul zilei de luni, 14 august. Alături de acesta se află și șeful CJC, Marius Horia Țuțuianu, dar și directorul CN APMC, Dan Tivilichi. Este vorba despre faptul că CN APMC a finalizat dragajul șenalului navigabil și a pasei de intrare din Portul Midia până la cota de proiectare.

„Am pornit să vedem prima etapă a unui proiect, care a demarat în cursul săptămânii trecute și mă refer la dragajul de întreținere, un dragaj care nu a mai fost făcut în Portul Constanța de mai bine de 10 ani de zile. Scopul acestui proiect și al acestei investiții este de a aduce la cotele proiectate inițial adâncimea de dragaj în Portul Midia și Portul Constanța. În următoarele 3 săptămâni se va finaliza dragajul în Portul Midia.

Lucrurile cele mai importante pe care aș vrea să le subliniez sunt că proiectele nu se opresc aici și chiar în acest moment avem pornită procedura de achiziție pentru serviciul de dragaj pentru dragajul de investiții, un proiect de 47 de milioane de euro, care pe lângă dragajul prorpiu zis presupune și achiziționarea unei nave care va efectua măsurătorile necesare pentru atingerea adâncimilor propuse prin acest proiect. Am fost foarte încântat să văd în ultimele 6 luni o accelerare și o debirocratizare a procedurilor din cadrul Portului. Știu că s-au semnat și contractele cu operatorii tradiționali din Port, care va facilita dezvoltarea investițiilor de către aceștia în cadrul Portului”, a declarat ministrul transporturilor, Răzvan Cuc.

Ministrul Cuc a ținut să laude munca formidabilă a șefului de la CN APMC„De asemenea, avem și un proiect prin care va avea ca scop construcția unei nave pentru colectarea deșeurilor și o uzine specializată pentru prelucrarea acestor deșeuri, în valoare de 17 milioane de euro. Lucrurile sunt pozitive. Mă declar mulțumit de activitatea domnului Tivilichi până acum. Ceea ce și-a propus până acum a și realizat, respectând termene și deblocând proiecte care nu s-au mai făcut de mult timp în port”, a punctat Răzvan Cuc.

„Salut vizita domnului ministru în județul Constanța. Aș vrea să îi mulțumesc încp o dată pentru că este a 6-a vizită, 3 oficiale și 3 neoficiale. Cred că este singurul ministru care în 10 ani, vine de 6 ori într-un județ în 6 luni. Am demarat multe proiecte importante pentru Constanța. Știu că orice investiție care se face în Port este foarte benefică atât locuitorilor din Constanța, cât și operatorilor economici. Vreau să vă anunț că proiectele pe care le-am demarat, sunt pe termen scurt și pe termen lung. Mă refer la proiectele pe infrastructură rutieră și cele din Portul Constanțam care sunt conștient că trebuie să menținem totul la cel mai înalt nivel”, a declarat Marius Horia Țuțuianu.

„Suntem onorați de vizita domnului ministru. Nu e nici prima vizită și împreună cu domnul ministru avem discuții săptămânale referitoare la situația portului. Portul Constanța chiar s-a bucurat de susținerea Ministerului în tot ceea ce și-a propus. Așa cum am discutat de multe ori cu dumneavoastră, am început acest dragaj de întreținere după 10 ani de zile. Facilitează accesul navelor de mare capacitate, mai ales în zona Midia. Cu ajutorul substanțial al ministerului reușim sau suntem foarte aproape să transformăm portul Midia într-un port zonă liberă.

Este o chestie foarte importantă. Vom continua dragajul de întreținere. Vom scoate un nou caiet de sarcini. Și nu ne vom opri până nu aducem toate porturile, mă refer la Midia, Constanța, Agigea, Mangalia, la cotele proiectate. Portul Constanța este unul din motoarele principale a județului Constanța și a municipiului Constanța. Și când spun județ, trebuie să ne gândim că din administrația portului Constanța se numără și Midia, care e arondată către Năvodari și Agigea care e la Agigea, dar și Mangalia. Încercăm să dezvoltăm toate porturile care se află în jurisdicția administrației”, a declarat Dan Tivilichi.

Claudia CORBU

VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred ca Dir. APC a uitat ceva. Dragajul Portului Midia a fost realizat de Boskalis cu fonduri Rompetrol. D-nii directori APC nu si-au dorit acest lucru ptr. ca ,,nu aveau fonduri . Dragajul este finalizat in 2015 iar APC trebuie sa plateasaca. Cum ? Sunt curios. 1,5 mil. Euro au pierdut in instanta, in proces. Le va da Min. Transp. banii ? Interesant. Am fost in politica dar ,,specimene "de genul acesta chiar nu am intilnit si pot spune ca am vazut destule in viata. Apropo-plajele le-au realizat d-nii primari, gen C-ta , Eforie ? Uitati 2006 cu studiile JYCA ? Erau publice, cu dezbateri...
2
0
Haideti cu proiectele bune! Asteptam o infrastructura europeana domnule Cuc. Succes
0
2
Felicitari
0
3
Lalala ce naiba sunteti asa pupincuristi? Ce conducere? Sclavul lui felix stroe? Tutuianu e zero barat. Daca se supara stroe il demite a doua zi. Trebuie sa i dea limbi la greu sa nu l dea afara. Cu o sluga la cinducerea judetului suntem praf
4
1
Felicitari Horia Tutuianu, Felicitari Razvan Cuc. Sunteti un exemplu de politicieni care se implica si care au rezultate!
1
4
Aprecie faptu ca relatia dintre Constanta si Bucuresti este pe o panta ascendenta .. Asta inseamna ca orasul nostru va evolua. Felicitari conducerii orasului si judetului !
1
4
Mai Gabriel lingaule, care proiecte? Ma esti cretin? Ce proiecte? Nu i vezi ca parca sunt la stabor? Tutuianu cu fata lui de manelist, Tivilichi cu fata de bulibasa imbuibata si Cuc cu fata de tambalagiu. Vai de capul nostru. Uitati va la ei in poza. Un tablou grotesc
2
1
Dle Stroe si dle Fagadau,sa nu va mire faptul ca la urmatoarele alegeri,o sa ramaneti singuri! Numiti in continuare sau lasati in continuare oamenii PNL-ului,PMP-ului,etc,in functiile cheie ale judetului sau municipiului! Pacat ca am crezut in voi,iar voi niste mincinosi fatarnici! Dar,nu-i nimic,voi pierdeti! La urmatoarele alegeri care nu sunt asa departe,PSD Constanta va fi istorie!
3
1
Felicitari ministrului Cuc pentru sustinerea proiectelor din judetul Constanta!
1
4
Ce sa mai comentam, o sa aiba o surpriza psd , daca o sa stie sa faca campanie pnl. Cred ca o sa stie, conducereea partidului ii pune pe vechii directori sa faca diverse servicii pentru psd ca sa ramana in functie. cred ca e o mare gaselnita ca nu poate sa ii acuze nimeni ,Fals. O sa vada ce se pregateste
3
0
Sa vorbim discutii, adica sa facem FIS de la flatulenta. Mai e un pic pan la marele nimic. Tutu e tucalaru lui Stroe Felix, sevuristul de la vraja, iar tivilichi e tucalarul altor securisti.
4
1
In sfarsit se misca ceva in Constanta !!! Dupa 10 ani este un nou inceput !
1
5
un haz involuntar de exceptie: sub poza cu Cioaba si Obelix... aaaa.... ministul si directorul, Google AddSense a bagat reclama: "Erectie Flasca? - Vrei sa dureze mai mult?". Sincer, nu prea inteleg nici reclama - daca e flasca de ce ai vrea-o mai mult timp flasca - dar asocierea cu cei doi e antologica. Nu, nu-i vreau pe Cioaba si Obelix mai mult. Ahahahahahaha...
1
0
Bai Cuc esti un mare Nauc daca il lauzi pe Grasanul de Tivilchi omul PD ului si a lui Base. Tutuianule cand te-am votat pe tine si pe restul nu ne-am inchipuit ca sunteti atat de tampiti sa tineti la conducerea portului, canalelor, centralei nucleare, deconcentratelor, etc.
4
0
ma dar de ce trebuie sa aiba fetele astea. Doi grasani si un uscat intalniti sa vorbeasca despre....nimic
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102