REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Ministrul Economiei: Este nevoie să definim clar cine sunt românii care au cu adevărat nevoie de subvenţie

Ministrul Economiei: Este nevoie să definim clar cine sunt românii care au cu adevărat nevoie de subvenţie

Replica API 8 noiembrie 2019 | 03:47 379

Virgil-Daniel Popescu, foto realitatea.net

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil -Daniel Popescu, susţine că trebuie definit clar cine sunt românii care au cu adevărat nevoie de subvenţii, deoarece există în jurul Bucureştiului vile cu piscine încălzite care beneficiază de subvenţie la gaz.

"Constat că există tendinţe de a 'supralicita' sau 'supradimensiona' sensul declaraţiilor mele cu privire la necesitatea definirii consumatorului vulnerabil. Da, este nevoie să definim clar cine sunt românii care au nevoie cu adevărat de subvenţie. Aşa cum am mai spus există în jurul Bucureştiului vile cu piscine încălzite care beneficiază de subvenţie la gaz, ceea ce este strigător la cer. Este o risipă de resurse financiare care se dau în acest moment către toată lumea", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că pentru definirea consumatorului vulnerabil va trebui creat un grup de lucru interministerial.

"Reamintesc că acest concept nu va fi realizat doar de Ministerul Economiei, ci vom crea un grup de lucru interministerial cu cei de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Să lucrăm într-adevăr pentru oameni, nu doar pentru anumite grupuri de interese", a explicat ministrul Economiei.

Miercuri, la preluarea mandatului, Virgil Popescu a afirmat că subvenţionarea preţului plătit de toată populaţia României la energie şi gaze trebuie să înceteze şi să continue să primească ajutoare doar cei care au cu adevărat nevoie.

"Dorim abrogarea OUG 114 care a produs mari disensiuni în piaţă. O să vedem răspunsul Comisiei Europene la calendarul propus şi în funcţie de acest lucru vom lua în calcul perioada de tranziţie", a spus Popescu.

Calendarul propus de autorităţile române prevede liberalizarea în etape a pieţelor de energie electrică şi de gaze, până la 1 aprilie 2021 în cazul gazelor şi 1 iulie 2021, pentru piaţa de electricitate.

"Abrogarea 114 cu tranziţie, odată cu definirea consumatorului vulnerabil. Trebuie ca subvenţia să se ducă către acei oameni care au nevoie. Practic, în acest moment, întreaga populaţie a României este subvenţionată, însă acest lucru trebuie să se oprească. Doar oamenii care au nevoie trebuie ajutaţi şi de aceea acest concept al consumatorului vulnerabil", a adăugat Popescu. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pun faianta si bat cuie , gresie si iti dau la muie ! visezi laba trista , nici un punct din ceea ce zbieri nu va fi rezolvat . Esti un simplu mancator de cacat care nu poti schimba lumea ! mandolina nu va face nimic din ceea ce ragi tu , vei vedea !
0
2
de subventii,au nevoie bietii romani,care n-au muncit nicidata...panaramele societatii romanesti,,jegurile umane,care vor sa le dea primariile de toate...in zi de sarbatoare aceste rebuturi umane au urmatoarea abordare...cum sa muncim,tocmai astazi...noi n-am muncit niciodata...voi sa ne dati ajutoare sociale...d'aia v-am votat..sa ne dati...
2
1
ascundete baaaaa
0
0
Mobilizati-va. Este momentul nostru. In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
2
1
Are dreptate pentru ca acum primeste acelas ajutor si pensinarul cu 20.000 pensie si ala cu 1000 de lei cu toate ca si unul si altul are vechime completa in munca.Ia uitativa ma umde este raportul asta de 1 la 20,in tarile dezvoltate economic sau in dictaturile africane.
2
0
Dupa moaca cred ca stiu cine are nevoie de o subventie in partea superioara.
0
1
Au venit cei de dreapta care vor sa vada daca suntem saraci sau nu. Suntem ba zmeule... De la inaltimea averii dumitale nu cred ca vei putea vedea. Ati inceput cu tampeniile useriste. Si culmea sunteti la PNL nu la usr.
5
7
O sa defineasca cine e sarac sau nu! Cum o sa faca, nu mai ei stiu! Demagogie la greu! Cred ca nu ui apuca jacheta! E foarte bine, sa vada lumea cu cine are deaface
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272