REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
26° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Ministrul Economiei, prezent la Constanța, la Pavilionul Expozițional

Ministrul Economiei, prezent la Constanța, la Pavilionul Expozițional

Georgiana BOGLEA 25 mai 2024 | 10:43 2104

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin Agenția Teritorială pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Constanța (A.T.I.M.M.T. Constanța) a organizat Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2024 – industria HORECA – Constanța în perioada 23 – 25 mai 2024, la Pavilionul Expozițional Constanța.

Ministrul Economiei, prezent la Constanta, la Pavilionul Expozitional

În ultima zi a evenimentului, a fost prezentă Corina Martin care este Președinte de onoare la Asociația Patronală, Ministrul Economiei, Radu Oprea, Horia Constantinescu, candidat la funcția de prima la Primăria Constanța din partea partidului PSD și Horia Țuțuianu, deputat PSD.

Ministrul Economiei, prezent la Constanta, la Pavilionul ExpozitionalRadu Oprea, Ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Radu Oprea a vorbit în deschiderea evenimentului despre cum încearcă să le sară în ajutor antreprenorilor de pe litoral, dar și ce aport a avut Horia Constantinescu în această mișcare.

Horia Constantinescu a declarat că a contribuit la ajutarea operatorilor economici să fie cât mai mult intrați în legalitate prin activitatea sa la Protecția Consumatorilor.

Suntem în prag de deschidere a sezonului estival. Am avut primar ediție în toamnă pentru că am considerat atunci că este bine să ne pregătim ca oricare om gospodar și să facem pe timpul verii sania și carul pe timpul iernii. Să nu ne prindă deschiderea sezonului cu lucrări de construcții, cu lucrări de amenajare și să avem toate serviciile pe care trebuie să le oferim puse la punct. Acum suntem la a doua ediție pentru că antreprenorii din turism au cerut acest lucru. Să fim din nou prezenți la Constanța cu acest târg dedicat în principal celor cărora trebuie să le oferim împreună turiștilor care vin pe litoral. Este evident că doar printr-o bună colaborare cu toate instituțiile statului vom putea să avem un sezon estival  de succes. Și spun acest lucru pentru că încă mai sunt foarte multe lucruri de făcut. Din păcate licitația pentru plaje încă nu e finalizată. Am reușit să aducem acolo elementele pe care antreprenorii din turism ni le-au spus, dică închirierea plajelor pe 10 ani de zile, lucrul acesta este realizat. Însă mai sunt extrem de multe lucruri de făcut și am discutat aceste lucruri cu Horia Constantinescu pentru că în calitate de președinte al ANPC-ului cu toții erau obișnuiți ca Horia să vină să controleze și să nu fie neapărat cea mai amabilă persoană de pe litoralul românesc, dar cred că ăsta era lucrul lui pe care trebuia să îl facă. Vorbind despre plaje am dezvoltat împreună un concept în ideea în care trebuie să sprijinim antreprenorii , să fie în legalitate cu construcțiile, astfel încât să nu mai fie în bătaia puștii, să fie cu toate documentele la zi. Lucrul acesta l-am făcut împreună, am avut discuții și cu ISC și alte institutii ale statului care vin să controleze pe litoral, în special pe partea de plajă. Ca viitor primar al Constanței va putea să facă ceea ce ne-am propus împreună., a declarat Ministrul Economiei, Radu Oprea.

Video 1:

Ministrul Economiei, prezent la Constanta, la Pavilionul ExpozitionalHoria Constantinescu, candidat la funcția de primar la Primăria Constanța

Îmi aduc aminte că în urmă cu mai bine de un an împreună cu domnul Ministru am lansat operațiunea  - La pas prin litoral - și am străbătut zona de faleză din Năvodari până la ceea ce de mult era campingul din această zonă. Am văzut atunci împreună mai multe locații de mai mult de 5 stele în jurul cărora se aflau locații de 1 stea și aceea căzătoare. A fost momentul în care elaborând un proiect mai amplu alături de Ministerul Economiei am transmis și celorlalte autorității adică Inspectoratul de Stat în Construcții, reprezentanților Apelor Române și reprezentanților Apelor Române din zona Dobrogea - litoral necesitatea elaborării unui proiect care să aducă în legalitate întreaga activitate de pe plajă și de pe faleze, acolo unde din păcate a rămas într-o zonă de ceață incertă. Suntem în plin proces de elaborare a unor modificări legislative discutate cu toate asociațiile patronale, cărora le mulțumesc pentru implicare. Trebuie să înțelegem că noua variantă pe care o prezint operatorilor economici este cea care are obligația de a construi cu aceștia o relație în care întreg turismul ă se dezvolte așa cum trebuie, având experiența acumulată la Protecția Consumatorilor, autoritate de control ce cu siguranță nu poate să deseneze proiecte ci trebuie prin efectul actelor normative să aplice sancțiuni acolo unde este nevoie. Vorbeam împreună cu Corina Martin zilele trecute să mergem să facem un material video într-una dintre locațiile ce au înțeles mesajul nostru, al autorității și anume reconstruim blocul alimentar în portul Tomis. Astăzi se pot lăuda cu un exemplu de bune practici. ”, a declarat Horia Constantinescu.

Video 2:

 

Ministrul Economiei, prezent la Constanta, la Pavilionul ExpozitionalCorina Martin, Președinte de onoare la Asociația Patronală. 

Ministrul Economiei, prezent la Constanta, la Pavilionul ExpozitionalHoria Țuțuianu, deputat PSD

Mă bucur să fiu astăzi alături de Ministrul antreprenoriatului și turismului, domnul Ștefan Radu Oprea, la ediția de anul acesta a Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, organizat la Constanța. Evenimentul este o modalitate concretă de susținere a acestui sector vital al economiei. Vorbim despre stabilirea de noi parteneriate, de oportunitatea de interacțiune la workshop-uri și prezentări privind provocările și tendințele actuale din industrie. Mult succes tuturor participanților! Să fie cu folos!, a declarat Horia Țuțuianu

Pe durata celor trei zile, vizitatorii au avut oportunitatea de a participa la un eveniment destinat industriei ospitalității, de a interacționa cu profesioniști care vor expune noutățile și tendințele din domeniu, de a stabili noi parteneriate, precum și de a asista la workshopurile și prezentările de specialitate.

Ministrul Economiei, prezent la Constanta, la Pavilionul Expozitional

Programul în ultima zi a târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Industria HORECA este următorul:

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023


11.00 – Vizitarea standurilor târgului de domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul
economiei, antreprenoriatului și turismului
11.45 – Declarații de presă
12.30 – Seminar – Programe de garantare pentru IMM-uri – prezintă Dumitru Nancu,
director general FNGCIMM

Ministrul Economiei, prezent la Constanta, la Pavilionul Expozitional

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde sunt mulți barbati și ceva gratis vreo masa mare hop și martin disperata după barbati potenti
1
0
Poza cu lepre si secaturi
2
0
Corina, Horia, bretonista psd-ista.. asta e Constanta tati..
6
0
Ce cauta pesedeul acolo? Si tanti martin, nelipsita de la ospatz. Vai steaua noastra.
12
0
numai iiinfractori !
11
0
PSD aduce doar corupti si disperati dupa ciolan. Este blat total intre PSD si PNL! Ticalosia distruge orasul!
15
0
Asta e a 3 generatie de talhari si tasu mare corupt comunist functionar prin Ploiesti
12
0
Duce lipsa barbasu e aruncat in cusca in America
13
0
Nimic fără Corina
13
2
Ministrul il prezinta pe scena pe...Horia. clar blat. Nu mai votati Pnl sau Psd!
14
2
Hahalerele astea fac evenimente numai de ochii lumii. Astea nu folosesc nimanui, pentru simplu fapt ca sunt ptost gandite. Nici au are cum sa fie altfel cu asemenea p****i ca organizatori! Fosulele astea nu stiu cum trebuie facut si fac numai "dupa ureche". Tara falimentara!
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616