REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Educaţiei a „demolat” liceul pentru fiul său: profil inventat special pentru beizadea, elevii de-a XII-a chemaţi la ore după amiaza

Ministrul Educaţiei a „demolat” liceul pentru fiul său: profil inventat special pentru beizadea, elevii de-a XII-a chemaţi la ore după amiaza

Replica API 18 septembrie 2015 | 00:00 11237

Să-ţi baţi joc, legal, de câteva sute de oamni, asta înseamnă să fii mafiot

Să-ţi baţi joc, legal, de câteva sute de oamni, asta înseamnă să fii mafiot

Sorin Cîmpeanu, Radu Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a dat peste cap activitatea unui întreg liceu şi a schimbat programul de viaţă a sute de oameni de dragul fiului său, „boboc” în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” din Bucureşti. Aşa au ajuns elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să fie obligaţi, dintr-o dată, să vină la cursuri după amiaza, nu dimineaţa, cum era în orarul stabilit de conducerea şcolii, înainte însă de descălecarea beizadelei ministeriale.

Situaţie sensibilă măcar pentru liceeni din ultimul an, în condiţiile în care trebuie să-şi schimbe din mers programul de învăţat pentru bacalaureat. Toate astea pentru ca Radu Cîmpeanu, fiul ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu, să nu se obosească prea tare şi să vină la liceu de dimineaţă, cum era învăţat în gimnaziu, chiar dacă asta înseamnă să dai peste cap viaţa a sute de elevi şi părinţi.

Şi cu clasa în care învaţă acum băiatu’ lu’ tata e o poveste interesantă. Din considerente de rang guvernamental, Radu Cîmpeanu a fost admis la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu”, cu nota 8,03, la un profil inventat ad-hoc, special pentru prinţişor. Este vorba despre profilul „Ştiinţe ale Naturii”, care nu a existat în programa acestei unităţi până în această vară, înfiinţat prin comasarea a două clase de matematică- informatică.

Şi, pentru ca tabloul să fie complet, mândrul tată Sorin Cîmpeanu a venit la deschiderea anului şcolar la liceul pe care l-a „demolat” pentru fiul său în calitate de ministru, cu toate cele necesare ghiolbanului guvernamental român: coloană oficială, jandarmi, bodyguarzi etc. Pentru că e ministru şi îşi permite, fraierilor! Cîmpeanu jr. a absolvit clasa a VIII-a la Liceul „Nicolae Iorga” din Capitală. Băiatul ministrului a obţinut nota 7,90 la examenul de Limba şi literatura română şi nota 7,25 la proba de Matematică.

Radu Cîmpeanu a depus contestaţie la matematică, dar nota finală a rămas neschimbată – 7,57. Imediat după examenele Evaluării Naţionale au apărut voci potrivit cărora subiectele au fost în mod intenţionat neobişnuit de uşoare până şi pentru nivelul şi aşa deosebit de scăzut al învăţământului românesc tocmai pentru ca ditamai ministrul Educaţiei să nu păţească vreo ruşine cu băiatul său dintr-a a VIII-a. Şi, la cum i s-au aşternut toate la liceu beizadelei, mai că le-am da dreptatea acelor voci.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367