REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Joi, 20 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6766
31.4° Constanța Joi, 20 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6766
 

Ministrul Educației anunță modificări în funcționarea universităților

Ministrul Educației anunță modificări în funcționarea universităților

A.F. 5 decembrie 2022 | 23:22 1031

Ministrul Educației Ligia Deca susține că este în curs de finalizare un nou cadru legislativ pentru învățământul superior, iar creșterea autonomiei universitare și participarea studenților la luarea deciziilor sunt priorități ale mandatului ei.

Ligia Deca

Ministrul Educației Ligia Deca a participat luni la evenimentul internațional „Valori fundamentale în învățământul superior: autonomia universitară”, în cadrul căruia a avut un pe tema autonomiei universitare.

Ministrul susține că, alături de reprezentanți ai universităților, ai diferitelor structuri centrale şi de membrii grupului BFUG pe tema valorilor fundamentale în Spaţiul European al Învâțământului Superior (SEIS), a discutat exemplele de bune practici existente, dar și provocările contextului național în creșterea autonomiei,

„De altfel, literatura internațională de specialitate a relevat necesitatea unei mai mari autonomii a universităților, dar și necesitatea elaborării unui sistem de indicatori referitori la exitența de facto a acesteia. În SEIS există dezbateri în curs cu privire la posibilitatea de a analiza modul în care autonomia instituțională, precum și alte valori fundamentale, sunt protejate”, a scris, pe Facebook, Ligia Deca, scrie Mediafax.

Ea arată că este în curs de finalizare un nou cadru legislativ pentru învățământul superior, iar una dintre temele principale de discuție este echilibrul dintre autonomia instituțională și responsabilitatea publică.

„Creșterea autonomiei universitare şi a responsabilității publice, asigurarea transparenței procesului decizional, participarea studenților la luarea deciziilor și asigurarea unui climat etic în universități sunt priorități ale mandatului meu, de la care nu mă voi abate”, a precizat ministrul Educației, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu zic sa le dai diplome de licență si master din prima, cum trec de poarta, ca de venit la ore vine pulea spataru, și se găsesc destui escroci care sa le dea examenele prin neprezentare. Halul în care a ajuns învățământul universitar pe aici, nu are precedent și nu are egal în lume. O rusine !
2
0
Propun ca toate universitățile sa devina "edituri de diplome", caci deja se vede acest lucru! Nu mai trebuie "curs", ci trebuie "scurs"!
2
0
tanti asta care a facut UMC este bomba pe educatie
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616