REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Educației: Peste jumătate din profesorii din preuniversitar NU vor să se vaccineze

Ministrul Educației: Peste jumătate din profesorii din preuniversitar NU vor să se vaccineze

Replica API 15 ianuarie 2021 | 00:04 1412

Ponderea angajaților din învățământul preuniversitar care s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze anti-Covid-19 se apropie de 50%, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În sistemul de învățământ universitar ponderea e de 60%.

Sorin Cîmpeanu precizează la RFI că aproape jumătate dintre angajații din sistemul preuniversitar s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze: „Noi am inițiat o interogare a întregului sistem. Întrebarea a fost adresată tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului național de educație. Până în momentul de față, învățământul preuniversitar se apropie, deci în momentul acesta, data limită este vineri, 15 ianuarie, orele 16, până în acest moment, personalul din sistemul de învățământ preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, fără ca aceste răspunsuri să constituie o obligație legală de vaccinare, iar în sistemul de învățământ universitar suntem deja la 60%".

În opinia sa, „orice persoană vaccinată din sistemul de învățământ va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus, deci practic, va însemna o diminuare a riscului la care sunt supuși elevii și profesorii".

Ministrul Educației spune când se va decide eventuala redeschidere a școlilor pe 8 februarie: „Decizia va fi luată, punând la masă expertiza din Educație cu expertiza din Sănătate, pentru că este foarte îngustă fâșia dintre dreptul fundamental la educație și dreptul fundamental la sănătate și decizia va fi anunțată cât mai repede cu putință, oricum în luna ianuarie, rămânând practic cel puțin o săptămână până la data de 8 februarie, pentru ca școlile, profesorii, elevii, părinții să aibă suficient timp în vederea pregătirii începerii școlii în format fizic, acolo unde se va putea", scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu merge bine deloc ! Astazi a debutat etapa 2 , dsp n a raspuns , platforma e de rahat , m am progr dupa 3 ore pe atentie , 28 ian ! In cta doar sp militar si modular , pavilion expozitional nimic ! RUSINE PLATFORMA A FOST INCARCATA ANTERIOR DE PILE SI RELATII , PRACTIC IN PRIMELE 10 ZILE NU SE PUTEA PROGRAMA ! RUSINE BAI , AUTORITATI VA FACETI DE COMEDIE !
1
0
cit de retarzi s au adunat in invatamint te ia groaza
2
1
astia sint nucleul dur pesede,prostii tariiasa ca nu.i de mirare.proastelor,vaccinati.va fa ca faceti buba,tarancilor ydioate si inculte!
3
2
Nu asa functioneaza imunizarea, boule!
3
1
Pur si simplu unii nu vor sa se vaccineze. Ce treaba au cei care se vaccineaza cu acestia? Ei sunt protejati. Sa si vada de treaba lor. Nu se pot imbolnavi de la cei care nu se baccineaza. Ca sunt imunizati. Nu? Si sa mau stiti ceva. Nici nu sunt si nici nu vor fi in Romania vaccinuri suficiente pentru toti cei 9 mil care ar trebui sa fie vaccinati intr un an. Asta inseamna 18 mil doze. Hai pa!
6
5
O mare MUIE tuturor care nu se vaccineaza! Niste retardati cu creierele spalate, bolnavi de conspiratii, Bill Gates, oculta mondiala, Soros, etc....
7
7
Pai daca profii si doctorii nu insista cu vaccinarea, noi ce ne mai batem capul. Sa se vaccineze Iohanis si e de ajuns..
6
2
Inseamna ca te omori singur...Doar prostii se vaccineaza
8
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102