REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ministrul Energiei: La centrala nuclearelectrică Zaporoje au fost repornite 2 unităţi

Ministrul Energiei: La centrala nuclearelectrică Zaporoje au fost repornite 2 unităţi

Replica API 7 martie 2022 | 00:21 646

La centrala nuclearelectrică Zaporoje au fost repornite 2 unităţi, potrivit ultimelor informaţii pe care le avem de la colegii din Ucraina, iar în acest moment funcţionează 3 unităţi, din cele 6 de pe amplasament, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Virgil Popescu

"Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), aflată în permanentă legătură cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a anunţat deja că nivelurile radiaţiilor sunt normale. Aş dori să le transmit românilor că nu există motive de îngrijorare", a precizat acesta, vineri seara.

Centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Ucraina, a fost lovită în timpul nopţii de joi spre vineri de bombardamentele ruse.

Echipele de intervenţie ucrainene au anunţat vineri că au stins un incendiu care s-a declanşat într-o clădire a centralei nucleare.

Ulterior, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a transmis că echipamentul esenţial de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina nu este afectat după incendiul provocat acolo de bombardamentele ruse.

De asemenea, Departamentul de Energie al SUA a anunţat că centrala nucleară de la Zaporojie este protejată de o structură robustă, iar reactoarele au fost închise în siguranţă. Totodată, nu sunt înregistrate scurgeri de radiaţii.

În context, ministrul Mediului, Barna Taczos, a precizat vineri dimineaţa că autorităţile din România nu detectează radioactivitate crescută, după ce forţele ruse au tras asupra centralei nucleare din sud-estul Ucrainei, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272