REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul Energiei: România ar trebui să utilizeze potenţialul eolian offshore din Marea Neagră, pentru a produce energie ieftină

Ministrul Energiei: România ar trebui să utilizeze potenţialul eolian offshore din Marea Neagră, pentru a produce energie ieftină

Replica API 25 februarie 2020 | 00:00 553

România ar trebui să utilizeze potenţialul eolian offshore din Marea Neagră pentru a produce energie ieftină, idee care nu a existat până acum în dezbaterea publică, a declarat, luni, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, într-o conferinţă de profil.

"Să ne uităm la ţările din Marea Nordului. Parcuri offshore, de ce nu încercăm să facem şi noi studii în zona platformei Mării Negre pentru a avea ferme eoliene pentru producerea energiei electrice. Este o energie ieftină, tehnologia a evoluat şi costul pe MW a scăzut foarte mult şi eu cred că putem inclusiv acest lucru, pe lângă gazele din Marea Neagră să avem şi energia vântului din Marea Neagră. Sunt teme de discuţie", a spus ministrul, în cadrul forumului "Importanţa geostrategică şi economică a Mării Negre în actualul context european", organizată de publicaţia Financial Intelligence.

El a precizat că nu există studii făcute până acum în acest sens, iar ideea nu a mai fost dezbătută public, deşi există potenţial.

"Nu există studii făcute până acum şi cred că a venit momentul să ne apucăm de treabă pe acest lucru. Eu am fost la câteva conferinţe europene şi am văzut ce există în Mare Nordului şi nu văd de ce potenţialul vântului din Marea Neagră nu ar putea fi folosit şi pentru producerea de energie electrică în România", a susţinut Popescu.

Potrivit acestuia, există bani europeni care pot fi utilizaţi în acest sens.

"Hidroelectrica, o companie verde, poate să facă acest lucru. Este cel mai important asset al Hidroelectricii, faptul că este companie verde şi vreau să rămână aşa. Deci ar avea cine să facă, ar avea şi potenţial şi ar putea atrage cofinanţări, s-ar putea asocia cu alte companii din alt stat şi ar putea accesa fonduri de conectivitate dintre state, deci ar putea demara un proiect", a continuat oficialul, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exista studii.
0
0
Exista specialisti in domeni dar trebuie cineva sa intrebe de ei.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614