REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Energiei: 'Vor fi probleme cu românii plecați de acasă, în străinătate'

Ministrul Energiei: 'Vor fi probleme cu românii plecați de acasă, în străinătate'

Replica API 13 ianuarie 2021 | 22:32 2469

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că întreg procesul prin care românii își aleg furnizorul de energie electrică se desfășoară anevoios. El crede că românii nu trebuiau puși pe drumuri, ci companiile să își înainteze ofertele către ei, scrie stiripesurse.ro

Virgil Popescu: „Nu era nevoie de tevatura schimbării contractelor de energie electrică. Nu pun termen într-o lună, două sau trei și să-l pun pe om oe drumuri. (...) Vor fi probleme cu românii plecați de acasă, în străinătate. Dacă locuiește cineva în locuința respectivă totuși își pot face modificarea. Dar pentru cei din străinătate mă bazez că se pricep să folosească email-ul și e mai ușor. Problema e la cei din mediul rural, persoane în vârstă, care nu se pricep.

De asemenea, pe viitor trebuie să simplificăm procedura de schimbare a furnizorului. Se cer multe acte”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei, la Digi24.

Piaţa de electricitate a devenit complet liberalizată începând de la 1 ianuarie 2021, ceea ce înseamnă că românii nu mai plătesc preţuri stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), ci trebuie să compare şi să-şi aleagă de pe piața liberă oferta care li se potriveşte cel mai bine.

Liberalizarea înseamnă că preţurile nu vor mai fi reglementate, iar furnizorii vor achiziţiona toată cantitatea de energie de pe bursă.

Cei şase milioane de consumatori care au rămas în piaţa reglementată au două posibilităţi: fie nu fac nimic, rămân cu vechile contracte şi plătesc automat preţuri numite „de serviciu universal”, care vor fi mai mari cu 13-26%, fie încheie alte contracte în piaţa liberă (concurenţială). Momentul i-a luat prin surprindere pe majoritatea consumatorilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va trece mult si romanii care si-au facut un rost acolo in afara vor renunta la cetatenia romana,vor vinde ce au in tara si gata. Romania sigur nu are ce oferi bun pentru generatia actuala si generatiile ce vin. Tara e ocupata definitiv din interior,de un sistem imputit antidemocratic si retrograd. Dupa Siria,suntem pe locul doi la emigrari si probabil vom fi primii in urmatorii ani.
5
0
HOTIE PE FATA GIRATA DE STATUL ROMAN. NU NE MAI TREZIM ODATA? SALARIILE SI PENSIILE AU INGHETAT IAR PRETURILE APROAPE CA S-AU DUBLAT IN ULTIMUL AN. EI STAU CU PENSII SPECIALE DE ZECI DE MII. NORMAL CA LE CONVINE SA STEA CHIAR SI CU ELE INGHETATE.
10
2
platite in tara, si scapati de probleme!
4
0
au inventata un contract de astenta si cind im prins in loc sa ceara scuze, au pus 100lei in plus la factura RUSINEE ENEL MUNTENIAA, Avocatul poporului te sesizezi din oficiu..........
6
0
deci tot noi cei care v am votat o sa avem de suferit o sa o luati voi prin gurita cat de curand
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102