REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ministrul Finanțelor le dă asigurări comisarilor europeni: vom acționa pentru reducerea deficitului

Ministrul Finanțelor le dă asigurări comisarilor europeni: vom acționa pentru reducerea deficitului

Replica API 3 februarie 2021 | 00:00 1004

Guvernul va acționa pentru reducerea deficitului astfel încât să mențină perspectivele de relansare și creștere economică pentru perioada următoare, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și comisarii europeni Valdis Dombrovskis și Paolo Gentiloni pe teme de buget și PNRR, scrie stiripesurse.ro.

Alexandru Nazare

Ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, a participat, în regim de videoconferință, la o întrevedere cu comisarii europeni Valdis Dombrovskis și Paolo Gentiloni pe tema bugetului României pentru anul 2021 și stadiul implementării Planului Național de Redresare și Reziliență. Ministrul Alexandru Nazare a prezentat o situație a economiei, precum și perspectivele de creștere.

Alexandru Nazare consideră că "este esențial să construim o relație de încredere cu Comisia Europeană, atât la nivel tehnic, cât și politic. Transparența și dialogul la nivel tehnic, premergătoare construcției bugetare, sunt bazele recâștigării încrederii că România va reveni pe o traiectorie fiscal-bugetară sustenabilă. Ne-am angajat să facem consolidare fiscal-bugetară, în linie cu recomandările Comisiei Europene, dar avem în vedere faptul că economia este în continuare afectată de criza Covid-19. Vom reduce deficitul astfel încât să păstrăm perspectivele de relansare și creștere economică pentru perioada următoare. În același timp, vom utiliza resursele de asistență tehnică disponibile pentru elaborarea PNRR, în vederea prezentării unui plan de reziliență solid, care să reflecte atât cerințele comisiei, cât și obiectivele naționale."

În cadrul aceleași întrevederi, comisarul european Paolo Gentiloni a menționat: "Punem la dispoziția României instrumentele disponibile la nivelul Comisiei de Asistență Tehnică pentru elaborarea PNRR de către Directoratul de Reformă."

Deficitul bugetar din 2020 a fost de 101,92 mld lei, reprezentând 9,79% din PIB, iar construcția bugetară dinacest an se bazează pe un deficit de 7%. În mod normal, deficitul bugetar nu ar trebui să treacă de 3%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un mare bou ai fost si ca Sinistru al transporturilor!
2
0
Nu comisarilor sa le dati asigurai,datile romanilor asigurari ca vor trai mai bine si voi veti fura mai putin,ca tara nu se afla in aceasta situatie grea din cauza oamenilor de rand,ci din cauza voastra,a demnitarilor,a politicienilor,a guvernantilor,care vati inbogatit,cocotanduva pe inlte functii,de unde profitati din plin.
1
0
Zi boule mai mult adica cum faci asta?ca de mancat treaba mare toti va pricepeti.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272