REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ministrul Finanţelor: Nu mi-a cerut nimeni demisia; Nu ştiu de unde aceste bazaconii

Ministrul Finanţelor: Nu mi-a cerut nimeni demisia; Nu ştiu de unde aceste bazaconii

Victor ROTARU 23 septembrie 2023 | 00:00 315

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a negat că i s-ar fi cerut demisia în PNL, catalogând aceste informaţii apărute în presă ca fiind "bazaconii".

Ministrul Finantelor: Nu mi-a cerut nimeni demisia; Nu stiu de unde aceste bazaconii

În cadrul unei conferinţe de presă la finalul şedinţei de Guvern, Boloş a fost întrebat de jurnalişti dacă i s-a cerut demisia în PNL, în urma adoptării proiectului de lege privind măsurile fiscale.

"Nu mi-a cerut nimeni demisia. Nu ştiu de unde aceste bazaconii, în momentele acestea, în care presiunea pe Ministerul Finanţelor este una uriaşă. Jocul acesta 'de-a demisia' şi felul în care se pune problema şi responsabilitatea de care trebuie să dăm dovadă în aceste momente, îndemnul este la dialog, nu la această dezbinare, pentru ca soluţiile cele mai potrivite pentru populaţie şi pentru mediul de afaceri să poată să fie identificate şi în felul acesta să nu afectăm oamenii. Ce însemna dacă Guvernul României lua decizii în urma cărora oamenii scoteau bani din buzunar? Dar în acelaşi timp, trebuie să fim foarte atenţi, pentru că avem o zonă de optimizări fiscale, şi ştiu bine ce spun, în care, la un moment dat, trebuie să înceteze, iar aceste măsuri din proiectul de lege au şi acest scop, ca zonele de optimizare fiscală să terminăm cu ele şi să încercăm ca banii pe care îi putem obţine din munca mediului de afaceri, pe care noi îi avem din impozite şi taxe, să-i putem folosi pentru oameni. Acesta este îndemnul meu şi cred că este unul de responsabilitate faţă de situaţia dificilă în care ne aflăm", a răspuns ministrul Boloş.

De asemenea, Boloş a fost întrebat ce le transmite colegilor săi din PNL care ar fi nemulţumiţi de activitatea sa, informaţie apărută "pe surse" în presă.

"Să fim mult mai înţelepţi pentru o situaţie de criză pe care România o parcurge. Îi îndemn să lectureze conţinutul acestui proiect de lege, care a pus în centrul atenţiei şi protejează oamenii şi mediul de afaceri, într-o perioadă extrem de grea pentru România şi bazaconiile acestea, că astăzi ministrul Boloş demisionează, mâine s-a răzgândit, nu cred că fac cinste, cu o situaţie extrem de grea prin care trecem şi în care am încercat să cumpănim lucrurile, încât turbulenţa aceasta pe care o avem să fie trecută cu bine. Şi apoi toţi cei care critică astăzi, poate mâine se vor bucura de investiţiile pe care le vom face pentru oameni, pentru ca noi, împreună, să avem un viitor mai bun. Nu spun vorbe doar de dragul de a le spune, îi îndemn la echilibru şi să fie mai atenţi cu ceea ce înseamnă aceste măsuri, pentru că ele sunt foarte importante pentru România în aceste clipe grele", a mai declarat ministrul Finanţelor.

Proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare, pentru care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea, a fost analizat în primă lectură în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri seara, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAIATI PENSIILE SPECIALE PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
6
0
lasa ca ti-o cerem noi. apropo, parca ziceai ca te faci popa... hai pa!
4
0
mwie cu kkt hotule !!!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468