REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ministrul Finanţelor: Revenirea în 'V' a economiei este o certitudine

Ministrul Finanţelor: Revenirea în 'V' a economiei este o certitudine

Replica API 5 septembrie 2020 | 00:00 1020

Revenirea în ''V'' a economiei este o certitudine şi toate datele oficiale de la Institutul Naţional de Statistică şi Eurostat confirmă acest scenariu, susţine ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Florin Cîţu

"Am promis şi am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în 'V'. Astăzi, nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS şi Eurostat, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi. În perioada de criză am reuşit această performanţă pentru că am injectat lichiditate în economie de la Ministerul de Finanţe (după 7 luni 27,01 miliarde lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 ) şi am crescut masiv investiţiile (record după 8 luni - 24,7 miliarde lei).

Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil şi transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudenţă şi responsabilitate finanţele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani", a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că, după 8 luni, în plină criză economică, cu o creştere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6,6 miliarde lei cheltuieli directe) şi scăderea veniturilor bugetare, s-a reuşit performanţa de a scădea dobânzile pentru tot portofoliul cu 0,2 puncte procentuale.

"O economie de aproape 100 milioane euro. Vom face totul, ca şi până acum, ca economia României să fie cât mai puţin afectată de cea mai mare criză economică globală din ultima sută de ani", a subliniat ministrul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
provocata de covid un moment prielnic de imbogatire rapida a borfasilor cu guler alb din politica romanesca,se fura la greu iar explicatiile se fac cu masca pe figura,urmarile vor fi dezastruoase,primavara lui 2021 va fi speciala,..clasa politica romanesca indiferent de partid actioneaza in stil mafiot,...poporul roman e doar o sursa de imbogatire,vin timpuri f grele pt cetateanul roman
0
0
cand RCA se scupeste, cand euro creste deci cresc si facturile, cresc si preturile, tu ne spui de economie? citate din carti iti da si un elev de clasa intai!
0
0
Lasa-ne cu laudele de sine. Cand vor simti romanii ca in buzunarele lor se vor regasi mai multi bani, ca plata facturilor nu va mai fi o povara cand vor duce o viata mai linistita, nu sa traiasca de pe o luna pe alta la limita supravietuirii si cu sacrificii enorme ptr a-si putea plati darile...mai vorbim. Pana atunci Catule...ciocu mic. Sunteti praf, ati demonstrat-o
4
0
Este grozav. Romanii chiar se pricep toti la calcule specifice economice si la interpretarea graficelor. Ei bine,totusi exista multi economisti si chiar elevi buni care pot contrazice lejer macanelile astuia care crede ca inchide gura neamului ragaind expresii ce se vor ,,ermetice'' pentru prostit populatia.Catu cu ,,V''-urile,Tataru cu cocoasele pandemiei,numai experti in exprimari aiurea,numai competenti si dedicati romanilor nu. Viata populatiei este pe ultimul loc,pe primul fiind bunastarea sefimii si a companiilor si bancilor straine. Soarta poporului las si adormit este meritata.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108