REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ministrul Justiţiei, despre achitarea lui Toni Greblă: „E normal, dacă nu sunt probe”

Ministrul Justiţiei, despre achitarea lui Toni Greblă: „E normal, dacă nu sunt probe”

Replica API 16 mai 2018 | 00:30 284

Prezent la Constanţa, ministrul justiţiei, Tudorel Toader a făcut precizări cu privire la achitarea fostului judecător al Curţii Constuţionale, Toni Greblă, făcând referiri, la modul general, şi la alte nume din politica românească.

„Dar de ce vorbim noi, e grav că l-a achitat pe Ponta? E normal, dacă nu sunt probe. E foarte bine, dacă s-a făcut actul de justiţie. Sau Toni Greblă… Dar ca om, ca şi cetăţean, de ce facem deosebire că l-a achitat pe unul? Dar câţi anonimi pe care nu-i ştim noi nu au trecut prin aceste furci, nevinovaţi. Trebuie să vedem fenomenul, nu exemplele. Exemple sunt aşa, de nuanţă, că e ăla, e ală, e ăla. Care e deosebirea? Are tot un buletin, tot un CNP, tot un suflet, tot o suferinţă, tot o familie, tot o degradare socială, poate şi fizică şi psihică”, a declarat ministrul. Tot el a precizat că, la un moment dat, se va lua în calcul o evidenţă inculpaţilor care au fost anchetaţi penal, trimişi în judecată şi, în final, achitaţi.

Ministrul Justiţiei a mai spus că va veni vremea în care va exista o evidenţă riguroasă a celor care au fost anchetaţi, arestaţi şi ulterior achitaţi, „să ştim şi noi un tablou al românilor care au suferit pe nedrept”.

„Nu ştiu dacă vom realiza sau nu, dar poate nu ar fi lipsit de interes să ştim şi faptul că X a fost ţinut în anchetă trei ani de zile, eventual trimis în judecată, eventual arestat, de către procurorul Y. Poate nu e lipsit de interes să ştim şi noi de ce pe unul care fură îl punem la zid şi spunem că ăsta e condamnat şi cutare şi cutare şi cutare şi după aceea el e nevinovat, ne pare rău, îţi dăm despăgubiri, du-te la CEDO îţi dau ăia de la CEDO, vezi dacă nu facem o înţelegere şi o semnează ministrul Justiţiei şi scoatem procesul de pe rol, îi dăm 2-3 mii de euro, la revedere. Credeţi că trei mii de euro acoperă suferinţa a trei ani de puşcărie nemeritată? Categoric, nu. Şi atunci de ce îl punem la zid, a furat, e infractor, e cutare, e cutare, e grav, e foarte grav, dar ăla care a făcut represiunea asta nedreaptă nu trebuie să-l ştim şi pe ăla? Poate va veni vremea când lucrurile se vor limpezi”, a mai declarat Tudorel Toader.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si nu au fost ,,probe", ar trebui despagubit mi se pare ceva correct indifirent de pozitia in societate.
1
0
Daca dorel pune presiune pe judecatori, i i ameninta voalat cu raspunderea.... Trecand inspectia judiciara in subordinea lui. De aici si achitarile pestilor din psd alde. Si vom vedea din toamna de unde bani pt. Salariile bugetarilor si pensiile votantilor psd si nu numai.
3
1
Pai de unde probe? Probele au fost caprele care au mierlit-o si rochiile pe care deja le-a rupt de purtare soata lui grebla
6
0
Dar ce conteaza ca sant vinovati sau nevinovati, important e toti pesedistii cu functii de conducere sa intre la puscarie, care vor sa faca ceva bun pt. romani, la puscarie. De ce sa nu ne conduca 100 de ani Base, neamtul, Ciolos, Orban, c a ei ce fac, dau din plisc, si pe urma saracie, inchis spitale, taiat salarii, pensii ca la sclavi, mariri de taxe, pai de sa fie tva 19% si sa nu fie 24%. Hai sa-i aducem inapoi pe Base, Boc, Udrea, Videanu, Blaga, Funeriu, mi-e dor de ei. Ce treaba buna ar face cu neamtul, Orban, Gorghiu, Closette si celelalte vedete din PNL si USR.
3
4
pe cel mai tare justitiar din Romania.
1
2
Noi suntem DNA si nu ne lasam. Adica spre comunizm inainte! SAU DIN GRESEALA IN GRESEALA SPRE VICTORIA FINALA.
3
5
Adica bubosul gargamel vrea sa spuna ca ponta cu grebla nu sunt hoti de ultima speta. Isi permite sa zica. Inca e pe cai. Dar urmeaza sa-l decapiteze si pe el profesorul doctor analfabet supozitorul infractorului dragnea.
8
1
Doru e cu infractoru
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272