REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Justiţiei şi vizita la Penitenciarul Poarta Albă: se caută soluţii pentru suplimentarea locurilor de detenţie

Ministrul Justiţiei şi vizita la Penitenciarul Poarta Albă: se caută soluţii pentru suplimentarea locurilor de detenţie

Replica API 16 mai 2018 | 00:00 296

Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a aflat, marţi, la Constanţa, ocazie cu care a stat de vorbă cu judecătorii instanţelor constănţene, după care s-a deplasat la Penitenciarul Poarta Albă unde s-a întâlnit cu directorul acestuia, în cadrul unui proiect aflat în desfăşurare, în acest moment, la nivelul ministerului. Înainte de toate, ministrul Toader a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-au discutat mai multe subiecte „fierbinţi”.

În cadrul acesteia, Toader a anunţat că ministerul are în plan, în stadiul de pre-fezabilitate, construirea a 2 penitenciare noi, cu o capacitate totală de 1.900 de locuri. Totodată se lucrează şi la construirea, modernizarea și extinderea unor pavilioane în cadrul penitenciarelor existente, printre care se numără și cel de la Poartă Albă. Tot ministrul a precizat că la ultima vizită la Poartă Albă a constatat o supraocupatie, de 182 la sută. Tudorel Toader a mai precizat că a redactat un memorandum pe care l-a înaintat la Parlament cu problemele deținuților din penitenciare și pentru îndreptarea condițiilor necorespunzătoare din penitenciare dar și problemele personalului angajat.

Arhivă în curtea Penitenciarului Poarta Albă!

De asemenea, el a declarat că Ministerul Justiției are în vedere construirea unor arhive în țară. pentru instanțe. Mai exact, este vorba de construirea a 15 arhive. Una va fi și la Constanța în curtea Penitenciarului Poarta Albă și speră că până în anul 2020 construcția să fie finalizată iar finanțarea vine de la minister. Aceste arhive se vor construi din bani de la Banca Mondială, care sunt deja la dispoziția Ministerului Justiției – 65 milioane de euro. Proiectele vor fi concepute anul acesta, execuția construcțiilor va începe în 2019 și va dura, speră ministrul, un an, un an și jumătate.

În acelaşi context, s-au mai abordat teme privind buna coordonare institutională dintre Ministerul Justiţiei, Curtea de Apel Constanţa şi instanţele arondate acesteia. Totodată, ministrul a precizat că se lucrează la edificarea unui nou sediu pentru Judecătoria Constanţa. Întrebat ce se va întâmpla cu actualul sediu în care funcţionează această instanţă, ministrul a răspuns amuzat că i se va găsi o întrebuinţare.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te astept lingaule in celula sa ne fii iubit.
0
0
solutia este simpla: 7,62mm setat pe FA, apoi cazare la garsoniere 2 m subsol.
6
3
sa se faca langa popas valu lui traian padure este o unitate militara ar fi misto sa se faca sectie de penitenciar de jmekeri
5
0
Priviti aceasta nevertebrata din poza!!!Se citeste pe fata animalului servilismul si pupincurismul extrem!
10
1
poate ramine acolo boul moldovean
6
1
lui liviu,sa aibe jacuzi,ca vine cu nevasta d-na cacariceanu.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102