REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion: Astăzi vom trimite la CSM proiectul pentru desfiinţarea SIIJ

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion: Astăzi vom trimite la CSM proiectul pentru desfiinţarea SIIJ

Replica API 31 decembrie 2020 | 11:55 2633

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat că joi va trimite Consiliului Superior al Magistraturii un proiect de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în vederea obţinerii unui aviz din partea acestei instituţii.

Stelian Ion

"Încă de la preluarea acestui mandat, am discutat în cadrul Direcţiei de elaborare acte normative, în sensul de a face unele corecturi proiectului de lege referitor la desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie şi a trimite acest proiect către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea obţinerii unui aviz. Am făcut acest lucru, iar în cursul zilei de astăzi vom trimite către CSM proiectul. Vreau să vă fac precizarea că, din proiectul iniţial de lege, am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea SIIJ, eliminând celelalte articole care se refereau la aşa-zisele super-imunităţi ale judecătorilor şi procurorilor, pe care nici aceştia nu le ceruseră şi care, din punctul meu de vedere, nu îşi aveau locul în acest proiect de lege. Am avut o colaborare bună cu CSM până în prezent, am obţinut acele avize şi sunt optimist că şi pe viitor se va întâmpla acelaşi lucru şi vom obţine un aviz din partea CSM pe acest proiect de lege", a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Ministrul Justiţiei a explicat că acest proiect trebuie să primească mai întâi un aviz din partea CSM, după care el va fi aprobat de către Guvern şi apoi va fi depus în Parlament.

"Ca interval de timp, este greu să estimezi cu exactitate, dar îmi doresc ca până la sfârşitul lunii martie, cel târziu, să avem adoptat un astfel de proiect şi să intrăm în normalitate. Este un termen pe care îl consider rezonabil şi care poate fi îndeplinit, dar nu ţine numai de instituţia noastră. Noi ne vom face treaba cu celeritate să spun aşa, va ţine şi de Parlament, însă vă pot spune că avem o colaborare bună cu Parlamentul şi sunt convins că lucrurile vor merge accelerat şi acolo", a spus Stelian Ion.

El a adăugat că, tot joi, va trimite către GRECO un răspuns, în care se va menţiona faptul că în programul de guvernare este stabilită ca prioritate desfiinţarea SIIJ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
justitia corupta,siij corupta....totul pute a faradelegi,abuzuri,coruptie sub blanda obladuire a Uniunii Europene
1
3
cat mai e pana la dictatura ? fac mai rau decat predecesorii . si abuzurile procurorilor cine le va sanctiona ?!
17
1
Draga cine oi fi, iti intelegem frustrarea ca incepi sa postezi ca un fanatic USR ist insa, nu toti cei de aici sunt PSD isti. Daca voi credeti ca placa asta cu PSD in sus si in jos a functionat la cei care v au crezut, eu ca spun sincer ca in cateva luni o sa va faceti de ras. Mai mult dacat atat, acest asa zis ministru este o persoana conpromisa si de aceea a fost pus pe aceasta functie. Prietenii stiu de ce! Asa ca, mai lasati ne cu placa asta ieftina si veniti cu solutii concrete, nu cu aceleasi vrajeli din campania electorala.
11
2
A innebunit postacul pesedeu scrie mult si prost il recunosti din prima isi da multe like uri sa para mai multi , din pacate vrajeala marii nu tine la constanta , felicitari domnule ministru al justitiei Stelian ion constantenii va sustin
5
20
Anchetati de structurile locale va rezulta o chestie de mica familie, asa se presupunea ca unul de la Bucuresti poate fi mai impartial cu unul de la Cucuieti .Nici nu este mare graba sa se arate ca un magistrat calca stramb pentru imaginea intregii bresle este afectata.Practic, ar trebui creat un organism separat de acest minister in care ar trebui sa fie implicata si societatea civila..Altfel vom avea o vesnica colegialitate
4
0
De ce sunteti atat de mirati? Nu voi ati votat acest specimen? Stati usurel, sa vedeti ce va mai asteapta. Sunt curios daca peste un an, o sa mai intalnesc vreo persoana care o sa recunoasca ca l a votat pe acest nene sau pe partidul lui! Vedeti, omul desfiinteaza, fara sa vina cu solutii! Asa o sa va prosteasca in continuare, in mai toate domeniile.
21
6
Va doresc cati mai multi procurori tip Portocala
16
4
Ai venit cu sarcini clare...de-aia nu mergea treaba in tara. Sa vezi acum abuzuri ale judecatorilor si procurorilor. Vai...dar ce ma bucur
19
6
Mars in plm si tu si proiectul tau!
23
7
noaptea ca hotii parca spuneau ca nu se baga pe justitie nu o sa mai auzim de voi 30 de ani
23
8
Cu discursul asta ati nenorocit toata romania jigodiilor nenorocit de urmasi ai nazismului si poponari
16
8
au devenit pesedistii pe site. Se vede din comentarii ca este comanda de la partid. Unul sau doi ciumeti rosii posteaza indignati cu aceleasi cuvinte. Oricum in Constanta toata conducerea partidului este la puscarie. Au mai ramas vreo cativa si vorba poetului nici ei nu se simt prea bine.
11
23
Sa nu uitam ca acest DOBITOC a luat moca o garsionera cu boala de HANDICAPAT ce este .... Un jeg uman acest parvenit prin hotie
30
5
Stai fara grija ca Mitra mediteaza mai multi studenti decat incap in universitate si e mai bogata decat ministrul justitiei. Stii cat costa?
9
1
Cati procurori sau judecatori a trimis in judecata SSIJ? Aproape 0 pentru ca ii protejaza. Mai ales pe cei din Cta care se stiu ei foarte bine cum preiau dosare si trimit oameni nevinovati in judecata. FOARTE BINE DESFIINTATI SIIJ IAR PROCURORII SI JUDECATORII SA FIE DE COMPETENTA DNA.
11
13
LASILOR,SA VA FIE RUSINE!
14
2
fara suparare aveti ce ati votat
21
7
Asa se intampla cand dai briciul la maimuta.
20
7
Stelica, ti fati lai, dadusi ordonanta de urgenta. Si ce urlai ca un disperat cu ordonantele de urgenta. Mincinosi, cinici, haini santeti , astia de la USR-Soros.
26
6
A votat poporul si a dat briciul cui nu trebuia !
22
6
Mariana Mitra cred ca ar trebui sa ii dea niste meditatii de drept penal si lu' machedonu' asta..asa cum a procedat cu multi...
20
5
in tara asta sunt procurorii si judecatorii !!! Daca trece legea nu o sa mai aibe nici un fel de retinere !!! Muie cu cacat justitiei in frunte cu stelian ion !!!
32
6
Sectia speciala nu face decat sa ia dosarul de la procurorul desemnat, pe motiv ca sunt cercetati procurori sau judecatori, pentru a-i santaja si a ingrosa lista celor ce judeca la comanda.
9
23
Prima voastra grija. Oare de ce ? Cui va fi data in subordine activitatea actuala , tot unde a fost. Mare democratie aplicati
23
6
Nu intelegem pt ce a fost facuta daca trebuie desfiintata ....ce manevre mai sunt...???
23
7
CSM nu va da aviz pentru desfiintarea acestei sectii deoarece STIE si CUNOASTE foarte bine ceea ce se intampla prin PARCHETE,JUDECATORII si CURTI DE APEL. daca as fi ministru de justitie as incerca SA GASESC SOLUTII PENTRU A MENTINE ACEASTA SECTIE SI CHIAR SA ACORD PUTERI MAI MARI PETRU EA,nu sa promit sau sa votez desfiintarea sectiei. EU INTELEG CA PRIN DORINTA DE A DESFIINTA SECTIA ,SE DORESTE INCURAJAREA CORUPTIEI PUNAND-UI PE ANUMITI JUDECATORI SI PROCURORI IN POSIBILITATEA DE A SE CREDE DUMNEZEI. in democratie prietene trebuie sa invetiaccepti si lucruri care sunt diferite de parerea ta
41
8
Jenant , Viorica Dancila era mult mai calificata pentru postul asta de ministru !
40
14
ne prezinta dupa moaca lui un mare cacanar propulsat de partidul de cacat a lui KWJ.Toti sifonarii,spalatorii de curururi din aceasta tara sau infiltrat in acest partid pentru functii.El este imaginea incompetentei este omul zero al acestei tari si sa gandit cum sa mai disrtuga oameni decat prin desfiintarea acestei sectii de investigarea BANDITILOR numiti PROCURORI si judecatori !.
38
13
Pai de asta avea nevoie tara. Cand psd isi inregimentase politic anumiti magistrati care ii favorizau nu va convenea. Acum desfiintati SIJ pentru a umbla in liniste la anumiti magistrati? SIJ trebuie doar pusa la locul ei in structura Parchetului General adica in acelasi rand cu DIICOT si DNA. Interesele oneroase si dubioase bata-le vina!
38
12
Desfiintarea acelei sectii da frau liber abuzurilor grave,comandate de securitate si politicieni sistemului mafiot politic. Se vrea instaurarea terorii ,a infricosarii populatiei si presei libere,adica se pune covor rosu in calea dictaturii absolute. Daca romanii nu ies in strada impotriva acestei aberatii,inseamna ca suntem un popor de tot cacatul si chiar nu meritam libertatea si ca e bine sa scoatem din istorie toti eroii,ca sa nu le facem memoria de ras in lume.
45
14
HOTUL A AJUNS MINISTRU!!! ASTA ESTE DOAR INCEPUTUL.....SA VEDETI CE V-A URMA !!!!
45
12
Pai de ce mah stricatule sa desfintezi sectia speciala???pe cretinii aia de procurori nu trebuie nimeni sa ii sanctioneze?? Altceva nu ai gasit ce ss faci? Asta e problema ta, sectia speciala? Tu esti avocat, cu ce te dereanjeaza sau te pui bine cu magistratii pe viitor...am inteles ..
46
11
Politia, IIJ are competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori, inclusiv judecatorii si procurorii militari si cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie isi pastreaza competenta de urmarire penala si in situatia in care, alaturi de persoanele mentionate anterior sunt cercetate si alte persoane
25
9
cu pensiile magistratilor de ce nu cracniti? Ei sunt dumnezei? Adica noi muncim o viata pe salarii mizere iar cei care taraganeaza procesele revolutiei, mineriadelor, 10 August, merita recompense?
45
7
Am impresia ca acest dobitoc pentru asta traieste.Impins de partidul sri pe aceasta functie nu numai ca habar nu are despre ce este vorba dar o sa si dea cu barda intr-o justitie vai de mama ei.Sa ii luati prostului cutitele din mana pana nu o sa fie prea tarziu.
42
7
De ce sa se desfiinteze?Incurca pe cineva?
44
10

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212