REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

MINISTRUL Mediului promite MĂSURI la GROAPA de GUNOI de la Costinești, a Iridex!

MINISTRUL Mediului promite MĂSURI la GROAPA de GUNOI de la Costinești, a Iridex!

Replica API 21 mai 2021 | 00:08 2764

Groapa ecologică de la Costinești, administrată de Iridex Group Salubrizare SRL, a ajuns coșmarul locuitorilor din Schitu și din Costinești, dar și a turiștilor. Sunt efectuate de către Garda de Mediu, frecvent, controale la locul cu pricina, se aplică amenzi dar… atât. Primarul din Costinești, Jeanu Dumitru, a sesizat această situație ministrului Mediului, Tanczos Barna, cerându-i un control fie pentru a închide groapa de gunoi sau a fi mutată în altă parte. Aflat la Constanța, într-o vizită de lucru, demnitarul nu și-a făcut timp pentru a vizita bomba ecologică.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, se află într-o vizită de lucru la Constanța, ocazie cu care s-a întâlnit cu șefii instituțiilor deconcentrate ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din județ și cu autoritățile publice locale. Demnitarul a susținut și o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre tonele de deșeuri descoperite în Portul Constanța, dar și despre proiectul de combatere a eroziunii costiere Faza a II- a.

Ministrul Mediului: Nu ajung la groapa de gunoi de la Costinești

În cadrul conferinței, reporterul Replica l-a întrebat pe ministrul Tánczos dacă își face timp să viziteze și bomba ecologică de la Costinești, acesta precizând că nu va merge acolo, fiind preocupat să ajungă în Portul Constanța și pe plajă. A precizat, însă că ”am discutat despre groapa de gunoi cu Garda de Mediu și Agenția de Mediu, au un termen, au fost efectuate controale, s-au stabilit perioade de două luni pentru conformare, au fost aplicate amenzi. Nu știu dacă ajung la groapa de gunoi, cu siguranță o să ajung în Port, la containere. Lucrurile la groapă, dacă nu se respectă sarcinile impuse de Garda de Mediu, se va ajunge la măsuri mult mai dure”, a spus Barna Tanczos.

Șeful Gărzii de Mediu: Vom lua măsura suspendării activității sau la revenirea situație existente

A luat cuvântul comisarul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a precizat faptul că, dacă societatea nu se va conforma, va lua măsura suspendării activității sau… mai rău. ”Există controale în curs, vor fi și în următoarele zile controale, dacă nu se respectă măsurile, verificăm modul în care sunt depozitate deșeurile. Dacă nu se respectă măsurile impuse, vom lua măsura suspendării activității sau la revenirea situație existente”, a spus Berceanu.

Corneliu Pascu, apropiat al lui Dan Voiculescu

Groapa de gunoi funcționează pe societatea Iridex Group Salubrizare SRL, deținută de Corneliu Pascu, fost senator român în legislatura 2004 – 2008, ales în județul Buzău pe listele partidului PC. Corneliu Pascu deține grupul Iridex, înființat imediat după 1989. Cu o avere estimată la 34 de milioane de euro, senatorul a fost pus la zid de Coaliția pentru un Parlament Curat din cauza datoriilor la bugetul de stat care au dus la executarea silită. În anul 2005, Corneliu Pascu era vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România. Firma fostului senator a primit contracte și de la Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral (ABADL). Practic, într-un singur an, Iridex a primit contracte de peste 50 de milioane de lei numai în Constanța. În total, mogulul gunoaielor, Pascu, a încasat, de-a lungul anilor, peste 100 de milioane de euro din diverse înțelegeri semnate cu instituții ale statului, din toată țara. Societatea apare cu datorii, în 2019, de 59.123.560 lei. Cifra de afaceri a fost de 64.365. 822 lei, în 2019.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Str viilor cand
0
1
Un nenorocit! La zis cu el ordinarul infect!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468