REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Ministrul Muncii a trimis ordinul către Casa de Pensii: pensionarii primesc pensiile înainte de Paște

Ministrul Muncii a trimis ordinul către Casa de Pensii: pensionarii primesc pensiile înainte de Paște

Virgil STOIAN 25 aprilie 2024 | 15:58 1053

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul a cerut Poștei Române ca poștașii să nu aibă liber pe 2 și 3 mai, pentru a vira pensiile, iar cu băncile comerciale vor fi schimbate convențiile de virare a pensiilor.

Ministrul Muncii a trimis ordinul catre Casa de Pensii: pensionarii primesc pensiile inainte de PasteSimona Bucura Oprescu

”Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru ca #plata #pensiilor să poată fi făcută înaintea sărbătorilor pascale. Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) urmează să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poșta Română și băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata acestor drepturi.

”Devansarea plății pensiilor înainte de sărbătorile de Paște presupune un efort susținut pentru care vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați, colegilor din minister, Casei Naționale de Pensii Publice și caselor teritoriale de pensii, băncilor comerciale cu care CNPP are încheiate convenții și, nu în ultimul rând, reprezentanților Poștei Române, care vor face eforturi pentru ca aceste drepturi să ajungă cât mai repede la pensionari”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu.

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, va fi virată către Compania Naţională Poşta Română SA suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat. Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei.”, scrie Simona Bucura Oprescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
campanie electorala si propaganda psd cu platile pensiilor inainte de paste . daca pensionarii cheltuie tot pana la paste ce vor manca pana pe 12- 15 iunie cand va intra urmatoarea pensie ? deci cum vor vota pe 9 iunie cu gandul ca uzunarele sunt goale ? vor apare cei cu uleiul si malaiul din nou probabil .
1
0
VA RUGAM ..VA IMPLORAM...NU MAI POSTATI FOTOGRAFIA DNEI. MINISTRU AL MUNCIRII CU TRANDAFIRUL PE PEPT..NE FACE SILA CAND O VEDEM..TOT TIMPUL MINTE.....MINTE..MINTE SI CAND DOARME. NU NE FACE PLACEREA S-O MAI VEDEM...NE-AM SATURAT DE MINCIUNI...DE INDEXARI...DE COMPENSARI..DE VAUCERE DE ADORMIT COPIII..DE VAUCERE DE STAT DEGEABA...ROMANII NU MAI SUPORTA MINCIUNILE VOASTRE..PLECATI...REPEDE...
6
2
Faceți ne o favoare și scutiți ne de prezenta acestei nulități. Am scăpat de balbaitul Budai și am dat de tata asta care nu știu cine a plantat o și ce a recomandat o ca habarn nu are pe ce lume trăiește. Prezenta zilnica a acestor nimicuri, analfabeți, agramați, seara de seara cu fel și fel de aberații, ne au intoxicat
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515