REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ministrul MUNCII anunță CREŞTEREA ALOCAŢIILOR: E o OBLIGAŢIE!

Ministrul MUNCII anunță CREŞTEREA ALOCAŢIILOR: E o OBLIGAŢIE!

Replica API 26 iulie 2020 | 23:00 2591

Violeta Alexandru afirmă că decizia Curţii Constituţionale privind dublarea alocaţiilor copiilor „nu este o opţiune, ci o obligaţie” şi anunţă că până la 1 august Guvernul va lua o decizie cu privire la punerea în aplicare a acestei decizii „în corespondenţă cu posibilităţile pe care le are bugetul pentru susţinerea, atât în perioada următoare, cât şi în anii următori”.

„Nu este o chestiune de opţiune să respectăm decizia Curții Constituţionale. Până la 1 august echipa guvernamentală va lua decizia corespunzătoare pentru punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale. Suntem pregătiţi să luăm această decizie în corespondenţă cu posibilităţile pe care le are bugetul pentru susţinerea, atât în perioada următoare, cât şi în anii următori. (...) Subliniez faptul că decizia Curţii Constituţionale nu este o opţiune, ci este o obligaţie. (…) această opţiune se bazează exclusiv pe o analiză obiectivă a posibilităţilor pe care bugetul le are în vederea susţinerii tuturor cheltuielilor solicitate” a declarat Violeta Alexandru sâmbătă, într-o conferinţă de presă, întrebată dacă Guvernul va pune în aplicare legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

În acest context, ministrul a acuzat că primeşte la minister „aproape zilnic” din partea PSD, proiecte care vizează diverse cheltuieli, fără a avea acoperire bugetară, ea susţinând că aceste demersuri „fac impresia unei strategii coordonate” care arată „o abordare de partid neserios, care nu ţine cont de nimic”.

„Spre deosebire de PSD care trimite, cel puţin Ministerului Muncii, aproape zilnic proiecte din Parlament de dublare, de triplare, de patru, de cinci ori a mai multor tipuri de cheltuieli, fără să indice sursa bugetară, conştient, PSD, că aceste propuneri sunt populiste şi că nu pot avea toate corespondent în posibilităţile bugetare, toate aceste abordări vă arată faptul că ceea ce-şi propun este realmente să fie populişti şi să sugereze populaţiei că doar ei se interesează de aceste lucruri” a afirmat Alexandru.

Alexandru a reafirmat că PNL „a luat decizia creşterii atât a pensiilor cât şi a alocaţiilor” iar în ceea ce priveşte implicaţiile bugetare Ministerul Finanţelor Publice urmează să prezinte o situaţie a încasărilor la buget în baza căreia guvernul va anunţa decizia legată de modul în care se vor face aceste majorări.

„Suntem conştienţi, nu doar eu ci şi colegii mei, de necesitatea de a creşte pensiile. Nu este o chestiune de la care să ne sustragem, însă o decizie legată de procent, de ce se poate face, de eventuale modificări ale prevederilor legii în vigoare pe care o avem în acest moment va fi luată pe baza evaluării pe care Ministerul Finanţelor o va prezenta foarte curând” a conchis ministrul Muncii, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mecla de fesa dorsala.
6
0
Ma jigodie, dar sa dati la presa 50 de mil de euro de unde ati gasit bani? Jigodie ordinara ce esti. Pt ce 50 de mil de euro la presa ma ? PENTRU CE?!!
0
0
Sasaita asta mai mananca mult cacat?
3
0
A-ha! Dar s-au gasit cinzej de milioane pt campanii anti-covid in presa, au fost usor de sifonat. Vorba cuiva, incepe sa cam puta ...
4
0
Bine ca s-au gasit bani pt.carantinati!Trei sute de lei pe zi!Iar mastile alea pe care anunta ca le vor da gratis,se cumpara de undeva ,cu ce pret si ai cui bani?
4
0
Voi chiar nu realizati ca economia nu poate sustine cresterea alicatiilor si pensiilor cu atat de mult? Cand vad atata prostie imi vine sa fug dim tara!
1
6
Cresterea aloxatiilor cu 15% inseamna nimic, praf in ochi esre o jignire la adresa copiilor si parintilor care ii cresc cand roate preturile la alimente aproape s-au dublat in perioada epidemiei.
11
1
Astia de la malaria galbena dau dovada si aici cat de semianalfabeti, cititi si voi ce gangure Pistolul, saracutu,o fi terminat 10 clase. Pe de alta parte, daca se maresc alocatiile din Bau-Bau vei deveni Mai-Mai pt copii.
3
3
este sa dublati alocatiile copiilor nu doar sa le mariti. O alta obligatie este cresterea cu 40 procente a pensiilor. Si la 01.01.2021 vine obligatia de a mari salariile cu 25 de procente. Sunteti zapaciti buai pnl usr plus ca nu stiti cum sa faceti. Nu i usor la guvernare. Dar nu va faceti probleme. Mai aveti putin sa va chinuiti si reveniti in opozitie sa faceti iar demonstratii si sa luati bataie de la jandarmi. Ha ha ha!
7
3
la Constanta, postacii PNL devin mai agresivi. Suchea, te-a certat tare Orban, ma? Aaaa... stai asa. Tu esti doar un lipitor de afise, fie ele si digitale. N-ai tu acces la Orban, amaratule!
8
5
Ciuma rosie, in 25 de ani de guvernare nu a putut sa mareasca alocatiile copiilor. Acum vor sa o dubleze pe aceea propusa si adoptata de pnl. Poate se mai joncteaza intre ei si ne mai dubleaza si pensiile. Pensiile speciale, zic. Apropo, medicii, nu merita pensii speciale?
5
11
Degeaba ati iesit sa mancati cacat, mai bine stati la cotet. Va dau astia la mwe, nu mai aveti ce fura?
7
9
Se zice cum e turcu si pistoluladica cei care comenteaza sunt bieti pesedei care nu mai primesc nici pui nici zahar .Mie mila de ei Semultumeau cu asa putin iar cei mari furau la greu Nastase tot ce i iesea in cale Mazare la fel Oprisan nu mai putea de bine Constantinescu ce sa mai zicem Valcov la fel are tablouri cat muzeu Louvre poate chiar mai multe Codrin si el a parvenit rau de tot Ce sa mai zicem de fortaretele lui Dragnea Mai sunt niste flamanzi care ataca precum haiducii la tv prin presa lanseaza zvonuri Se sufoca ca s ar putea sa nu prinda nici un ban din miliardele de la brouxelles
9
9
Nu marite ci dublate! E o mare diferenta! Guvren de rahat ,va intreseaza doar afacerile si veniturile voastre, va doare in cot de oamenii de rand
10
9
Multa Puie Msd
6
9
mai asssta de la 19.11 !! ce te iei de mine ?? ce vina am eu?? asssa mi sssa transssmisss sssi mie asssa dau sssi eu mai departe !!! eu sssunt doar purtatoare de cuvant !!! sssi sssa ssstiti ca nu sssunt vrajitoare chiar daca asssa iesss in poze !!!
7
12
Mars in gura ma-ti de avortata. Acum ca vin alegerile anunti ca mariti ah? Du-te-n mortii ma-ti de jigodie cu tot cu guvernul pulii si cu butoiul cu kkt de la Cotroceni. MUIE MALARIA GALBENA!
12
17

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272