REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ministrul Muncii anunţă măsuri de sprijin pentru angajaţii din sectorul privat

Ministrul Muncii anunţă măsuri de sprijin pentru angajaţii din sectorul privat

Replica API 7 iunie 2022 | 22:16 895

Ministrul Muncii, Marius Budăi, face anunțul momentului la Antena 3. Noi măsuri de sprijin pentru angajații din mediul privat. Guvernul României urmează să ia o serie de decizii prin care vor avea loc majorarea salariilor, ca parte a unui proiect prin care se asigură creșterea calității vieților angajaților.

Ministrul Muncii a vorbit la Antena 3 despre măsuri menite să sprijine angajaţii din domeniul privat.

"Este o măsură pe care deja am luat-o, ținând cont de ceea ce am spus în programul Sprijin pentru România și anume, acea majorare voluntară cu 200 RON, fără ca să fie taxați de către stat.

Este o măsură pusă la dispoziția mediului privat, acolo unde își permit să mărească veniturile salariaților, ţinând cont de evoluția prețurilor. Dar nici să creem o obligație și nici să mai taxeze statul această sumă, pentru că traversăm cu toții o situație, nu tocmai fericită.", a explicat Marius Budăi.

Va rămâne sau nu la latitudinea angajatorilor din mediul privat, dacă vor crește sau nu salariile?

"Cu siguranță acolo unde angajatorii își vor permite această creștere, intermediară până la o creștere a salariului minim, va acorda angajaților pentru că sunt și dumnealor interesați să-și păstreze angajații într-o piață concurențială tot mai dură.", a spus Budăi.

Ministrul a declarat că practic se vor adăuga aceşti bani la salariul de bază al angajaţilor:

"Această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaților, pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, şi nici din această sumă nu va fi oprită nicio taxă."

Ministrul Muncii a mai precizat că încă nu deţine o estimare cu privire la procentul angajatorilor privaţi care pot implementa măsurile anunţate, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272