REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ministrul Muncii dă asigurări: 'Avem bani pentru pachetul de ajutor social'

Ministrul Muncii dă asigurări: 'Avem bani pentru pachetul de ajutor social'

Replica API 18 aprilie 2022 | 00:00 325

Ministrul Muncii Marius Budăi i-a asigurat pe români de faptul că există bani pentru pachetul de ajutor social, subliniind că primele vouchere se vor acorda din bani proveniți de la bugetul de stat. Ministrul a reiterat că acestea vor fi emise începând cu data de 1 iunie.

Marius Budăi

"Cu siguranță că avem banii, altfel nu ne-am fi avântat. Primele discuții au avut loc la Brxelles, urmează să fie parafate și documentele. Suntem pregătiți că prima tranșă să o dăm din bugetul de stat fără niciun fel de probleme.

Voucherele vor fi implementate începând cu 1 iunie pentru că este nevoie de elaborarea actelor normative și a normelor de avizare (...). Voucherele se vor da odată la două luni. Începe cu iunie, apoi iulie, august și tot așa ...", a spus Budăi la Realitatea Plus, citează stiripesurse.ro.

Ministrul Muncii a arătat, de asemenea, că în atenția să se află românii vulnerabili și companiile.

"Gândiți-va care ar fi fost situația acum dacă nu implementăm primul pachet social, în luna ianuarie. (...) Trebuie să venim cu măsuri către mediul de faceri pentru a păstra locurile de muncă. Cea mai bună protecție socială este păstrarea locului de muncă", a spus Budai.

Întrebat cum comentează afirmația lui Daniel Dăianu, care a vorbit recent despre scenariul îngrijorător al înghețării pensiilor și concedieri în rândul bugetarilor, ministrul Muncii a răspuns: "Am făcut o analiză la Ministrul Muncii și am constatat că aș mai avea nevoie de angajați că să pot implementa și PNRR-ul și fondurile europene și toate strategiile pe care le avem în vedere. Nu cred că putem vorbi de concedieri în masă. Fiecare ministru trebuie să își facă curățenie în propria curte.

Despre înghețări, cu siguranță românii știu că nu noi, cei de la PSD, susținem așa ceva. Trebuie să sprijinim mediul de afaceri și categoriile vulnerabile. Eu am un principiu - nu suntem în stare, lasă pe alții și plecăm acasă.

PNRR ne condiționează majorarea pensiilor (...). Din cauza avalanșei de prețuri s-a uitat foarte repede faptul că, recent, în ianuarie, am avut o majorare. S-au uitat din cauza creșterii prețurilor și e normal să fie așa. Când voi avea ceva concret, voi comunica. Înțeleg curiozitatea și va înțeleg profesionalismul, permiteți-mi să comunic când am ceva de spus. Nu vreau să creez vreo așteptare și să nu o pot îndeplini".

Referitor la nouă lege a pensiilor, Marius Budai a spus: "Suntem în prezent într-o triada cu Banca Mondială, Guvernul României și celelalte minister, plus Comisia Europeană (...). Foarte mulți cer să nu renunțăm la legea actuală. Lucrăm. Am reușit să nu cheltuim cei 4 milioane de euro puși în PNRR de cineva anume

2,3 milioane dosare de pensii sunt deja introduse că să putem face calcul final privind recalcularea pensiilor".

Pe finalul intervenției sale telefonice la Realitatea PLUS, ministrul a făcut un scurt comentariu referitor la amendamentul depus de USR la Lege offshore pentru că banii obţinuţi de statul român prin exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensii prin Pilonul 2.

"Orice discuție se poartă în Parlament. Nu cred că este o varianta, personal", a conchis Budai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272