REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Muncii dezvăluie că Pilonul 2 face 'gaură' în Pilonul 1 de pensii

Ministrul Muncii dezvăluie că Pilonul 2 face 'gaură' în Pilonul 1 de pensii

Replica API 10 august 2022 | 00:00 4207

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, miercuri seară, că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii. Budăi a explicat că ”nu suntem afectaţi în Pilonul 1”.

Marius Budăi

Marius Budăi a dezvăluit, miercuri seară că deficitul din Pilonul 1 de pensii este exact cât se virează către Pilonul 2 de pensii.

”Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este 12 miliarde, exact cât virăm noi către Pilonul 2. Estimarea este de aproximativ 12 miliarde, vom vedea la sfârşit pe execuţia bugetară, exact cât virăm către Pilonul 2. Nu vreau să creez o ştire de aici, că a spus Budăi că nu mai virăm către Pilonul 2, este exclus aşa ceva, este o lege”, a declarat Budăi, potrivit news.ro.

Întrebat cum explică această situaţie, Marius Budăi a spus că aşa s-a întâmplat.

”Aşa s-a întâmplat anul acesta”, a afirmat Marius Budăi.

Ministrul Muncii nu a putut răspunde nici cu cât ia mai mult faţă de Pilonul 1 de pensii, un om care se încadrează în pilonul al doilea.

”Nu pot să spun cât voi avea eu, când voi ieşi. Sunt ani în care vom contribui. Nici din Pilonul 1 nu poţi să ştii. Se schimbă acum, nu va mai fi punct de pensie, va fi valoare punct de referinţă”, a precizat Marius Budăi, citează stiripesurse.ro.

Întrebat, de asemenea, dacă face cineva presiuni să rămână în vigoare Pilonul 2, Budăi a exclus această variantă.

”Nu, exclus. Este o lege dată în România din 2004-2005. Nu e politica Ministerului Muncii la Pilonul 2. În primul rând, ASF trebuie să vină cu soluţiile necesare. Noi nu suntem afectaţi în Pilonul 1 în virarea contribuţiilor către Pilonul 2, deci pensia noastră nu este diminuată de transferul contribuţiilor către Pilonul 2. Asta am fost informaţi clar, de atunci”, a declarat Marius Budăi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intoarca romanii din strainate acasa ca numai idei comuniste aveti toti,ea banii lui mata si bagai in pilonu 1 nu ai oameniilor.
0
0
2 ar trebui sa mearga ministeriabili de doi lei ca si Biris si altii si altii ,in sua ceva gen pilonu 2 daca contribui pentru sa ai bani cind te pensionezi participi ,ti se da deductie la taxe ,impozite in special ,geniile din carpati in loc sda dea deductie la impozit sa platesti mai putin ei zic lasa contribuiesti mai putin la CAS in loc sa capeti deductie la taxele platite la ANAF cui sa ii spui la un geniu ca BUDAI sau BIRIS care biris ar vrea sa lucreze in RO da sa aibe offshore pe cipru sa nu plateasca taxe in RO ,da e profesor de matematica,vai de noi.
0
0
Autorii articolului ori sunt idioti,ori sunt ticalosi! Aceasta este o stire falsa,intr-ucat ministrul a spus cu totul alceva!
0
0
Fac gaura. Comunistii hoti vor sa dure banii oamenilor. Lasati pilonul 2 in pace securistilor
1
0
Normal ca face de ce s a impartit contributia in doua?
0
0
Si gaura in ma-ta cine face mai Mariusica ? Nu va atingeti de acei bani pe care nu ii puteti folosi cum vreti voi !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920