REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul Muncii, noi detalii despre cardurile alimentare

Ministrul Muncii, noi detalii despre cardurile alimentare

Replica API 27 mai 2022 | 00:00 1517

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut publice noi detalii cu privire la cardurile alimentare pe care Guvernul urmează să le acorde începând din luna iunie 2022.

Marius Budăi

Ministrul Muncii a declarat că distribuirea voucherelor sociale pentru persoanele vulnerabile se va face prin Poşta Română, din luna iunie.

Cum și când vor fi primite voucherele pentru alimente

"Nu aşteptăm ca furnizorii să tipărească toate cardurile. Pe măsură ce le avem imprimate le vom livra prin Poşta Română către populaţie. Dar dacă până la 30 iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 2 sau 3 iulie nu înseamnă ca pe luna aferentă nu va primi suma.

Suma lunii iunie nu va fi pierdută, indiferent când vor fi primite cardurile", a spus Marius Budăi întrebat ce se întâmplă cu voucherele.

Vouchere alimente. De unde le iau pensionarii şi în ce magazine le pot folosi

Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar "Sprijin pentru România".

Cardurile sociale vor fi realizate de Edenred, Sodexo și UpRomania, care au câştigat licitaţia organizată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Plata ajutoarelor sociale face parte din măsura temporară "Sprijin pentru România" și are un buget de 3,1 miliarde lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat și din fonduri europene nerambursabile.

Voucherele pentru alimente vor fi împărţite pensionarilor cu venituri lunare mai mici de 1.500 de lei, persoanelor cu dizabilităţi, familiilor în care venitul mediu de persoană este de 600 de lei şi persoanelor fără adăpost, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am luat de la Posta cardul alimente pentru mama care are 92 de ani, l-am activat dar, nu este alimentat. Situl Ministerului Muncii si nici cel al MIPE nu sint ragiungibili. Exista un email prin care pot afla causa? Multumesc pentru raspuns.
0
0
Cine a primit pin gresit la cardul social ce este de facut ?
0
0
dta,chiar nu pricepi ca prin masurile sociale pe care le promovezi,incurajezi...NEMUNCA.. care este difernta intre persoanele care au muncit pentru aceasta ROMANIE ,circa 35-40 ani,si persoanele catre n-au miscat un pai in viata lor,odihnindu-se cu KURUL pe banca in fata portii???de ce procedati asa??? aveti nevoie de voturi...le veti primi de la cei ce se odihnesc mereu DOAMNE AJUTA-NE
2
0
daca s-a spus ca in de la1 iunie ???? voi o prelungiti p**a la 30 iunie??? 1-2 iulie???? ce inseamna sa te misti incet HALAL
0
0
Hai cu asistatii sociali, hai cu pomenile... vin si voturile.... a**a ati facut de 30 de ani comunistilor.
1
0
Termina mai comunistule cu pomenile si ajutoarele sociale date CUI, ce incurajati ?! Nemunca ?! Rezolva odata cu pensiile celor care au muncit, da, chiar au muncit 35 - 40 de a**. Rusine !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218