REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul Muncii SPULBERĂ speculațiile: Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare din România

Ministrul Muncii SPULBERĂ speculațiile: Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare din România

Replica API 2 martie 2021 | 22:19 2420

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că vârsta de pensionare rămâne la 65 de ani, dar angajaţii din sistemul public pot opta ca după această vârstă să mai muncească până la 70 de ani, dar în această perioadă pensia nu va fi cumulată cu salariul de la stat, conform News.ro, citat de stiripesurse.ro

Raluca Turcan a fost întrebată duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă va fi mărită vârsta de pensionare.

“Nu. Vârsta de pensionare rămâne 65 de ani. Guvernul pregăteşte un proiect prin care angajaţi în sistemul public care îşi doresc să muncească mai mult să aibă opţiunea de a se pensiona la 70 de ani. Vârsta standard de pensionare rămâne însă 65 de ani. (…)Aceasta este o oportunitate pe care o acordăm în sistemul public ca după vârsta standard de pensionare, care este 65 de ani, să poată să muncească până la 70 de ani”, a afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a precizat că pensia nu va fi cumulată cu salariul.

“Dacă până acum puteai să faci acest lucru de la an la an cu acordul şefului de instituţie, în ceea ce era o sursă de abuz într-o formă sau alta, prin proiectul nostru de lege, în momentul în care ajungi la vârsta de pensionare şi optezi să te pensionezi la 70 de ani, contractul tău de muncă merge mai departe. Nu intri şi în pensie”, a explicat ministrul.

Întrebată ce vor face în acest caz magistraţii Curţii Constituţioale, care primesc şi pensie şi salariu, Raluca Turcan a răspuns: “Nu intenţionăm să facem excepţie. (…) Avem nişte constrângeri constituţionale şi anume sunt mandate definite prin Constituţie şi magistraţii propriu-zis ai Curţii Constituţionale, având mandat definit prin Constituţie, îşi vor păstra mandatul chiar şi după vârsta de pensionare, însă sistemul din instituţia Curţii Constituţionale se supune acestei legi”.

Raluca Turcan a menţionat că acest proiect de lege ar putea fi prezentat în viitoarea şedinţă de Guvern în primă lectură şi ar putea fi aprobat până la finalul actualei sesiuni parlamentare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pare a fi teleghidata.
0
1
MUIE MALARIA GALBENA !!!
4
3
Ati votat numai securimea pina acu , si acu vreti sa rastoarne Raluca ce ati votat si acceptat voi 30 de ani!
7
1
ba raluca,pensionarea la 45,50 de ani ltr niste trintori care au frecato toata viata este o flegma in ochii celorlalti,care le platesc pensiile.cind speranta de viata em70 ani,cummsa muncesti fa pina l 65?unde in lume iese cineva la pensie la 45 ani cu pensia de trei ori cit salariul???ati innebunit?
9
3
Raluca buze rotunde ca nuca
6
3
acestei palusti care ma inebunit cu gura ei rotunda facuta in draci dupa penis.Iasi da numai sex oral
6
3
Prostavanca botoxata cu perle.S-a ajuns parvenita.Si-a pus perle ziua in amiaza mare.Proasta si le-a pus peste camasa.
7
2
asta este atat de proasta ca Dancila mi se pare acum desteapta
6
2
Intai terminati cu pensionarile la 42-50 de ani si apoi mai vedem. Lasati ideile "europene" cu pensionarea la 70 de ani ca la noi este cu totul altceva. Unii ar fi boyeri la 45 si altii cu boli si poate chiar in cimitir la 70. Nedrept. Mai sunt si altii care "munceste" in conditii grele si nu ies la 40-50 de anisori. Asa ca sictir.
10
2
Sugatoarea de maciuci nu crezi ca poti pune varta de pensionare la 70 de ani adica pensionarii direct in cosciug muistilor???
15
6
despre cine voroveste japita,la 65 de ani ies la pensie prostii care ii tin in carca pe mai tinerii pensionari de la buget,41 ,45 de primaveri,pensii de serviciu si speciale
16
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108