REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Ministrul român al Apărării, la ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forţelor Întrunite, la Napoli

Ministrul român al Apărării, la ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forţelor Întrunite, la Napoli

Replica API 18 iulie 2020 | 00:00 1132

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat vineri, la Napoli, la ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forţelor Întrunite (JFC).

Nicolae Ciucă

În cadrul evenimentului, amiralul James G. Foggo III a predat comanda JFC către amiralul Robert P. Burke, arată un comunicat al MApN, scrie Agerpres. Ambii amirali fac parte din Forţele Navale ale SUA.

După ceremonie, ministrul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe noul comandant al JFC Napoli, amiralul Burke, pentru noua funcţie, "reafirmând încă o dată importanţa Parteneriatului Strategic între SUA şi România în ceea ce priveşte domeniul militar, dar şi contribuţia Comandamentului Forţelor Întrunite NATO de la Napoli în planificarea şi conducerea operaţiilor în cadrul structurilor aliate de pe teritoriul naţional", precizează MApN.

"Acţiunea comună a ţărilor din NATO pentru o prezenţă militară înaintată pe Flancul Estic reflectă o recunoaştere sporită a nevoii de consolidare a acestuia, precum şi manifestarea concretă a solidarităţii între aliaţi. Consider că dezvoltarea relaţiei transatlantice puternice rămâne condiţia esenţială pentru securitatea şi stabilitatea din spaţiul euro-atlantic", a declarat ministrul român, în acest context.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-a mulţumit personal amiralului James G. Foggo pentru sprijinul permanent şi semnificativ oferit în vederea atingerii capabilităţii complete a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est din (HQ MND-SE), structură multinaţională NATO dislocată pe teritoriul României, dar şi pentru înfiinţarea noii structuri NATO din România, Corpul Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE).

În marja evenimentului dedicat ceremoniei de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forţelor Întrunite de la Napoli, ministrul român a avut o întâlnire oficială cu Kenneth J. Braithwaite, secretarul Departamentului Forţelor Navale ale SUA.

În cadrul discuţiilor, ministrul Ciucă a subliniat importanţa unei prezenţe aliate robuste, eficiente şi credibile în România având în vedere situaţia de securitate complexă din zona Mării Negre. El a punctat şi faptul că România "rămâne angajată efortului de a fi prezentă în cadrul misiunilor sub egida NATO", accentuând importanţa pe care ţara noastră o acordă misiunii "Resolute Support" din Afganistan. Cei doi oficiali au abordat şi modalităţile de replanificare a activităţilor de instruire şi pregătire, în contextul pandemiei COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212