Ministrul SĂNĂTĂŢII: RESTAURANTELE pot fi REDESCHISE dacă ...
Ministrul SĂNĂTĂŢII: RESTAURANTELE pot fi REDESCHISE dacă ...
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMinistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că România se află pe o direcţie de stabilizare a evoluţiei epidemiei de COVID-19, dar că trebuie făcute eforturi de respectare a regulilor pentru a ajunge pe o pantă descendentă.
'Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi - 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă', a spus Tătaru.
Ministrul a atenţionat asupra faptului că trebuie respectate regulile sanitare comunitare pentru a stopa infectarea.
'Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca şi dotare, dar nu vă lăsaţi în baza spitalelor, aş prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli', a mai spus ministrul.
Restaurantele, DESCHISE dacă timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor
Întrebat cum vor funcţiona restaurantele în sezonul rece, ministrul Sănătăţii a reiterat faptul că spaţiile interioare cu mese ale unităţilor de alimentaţie publică pot fi deschise dacă timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor.
'Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta' - a precizat Nelu Tătaru, potrivit agerpres.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.