REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.9° Constanța Mie., 29 Nov. 2023
Anul XX Nr. 6562
6.9° Constanța Miercuri, 29 Noiembrie 2023 Anul XX Nr. 6562

Ministrul Tătaru: Să ne obișnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani

Ministrul Tătaru: Să ne obișnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:00 981

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că experienţa pandemiei de gripă porcină din 2009 ne arată că au urmat doi ani de epidemii sezoniere, iar această situaţie se va repeta şi cu virusul SARS-CoV-2 şi că trebuie "să ne obişnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani".

"După experienţa pandemiei de gripă porcină din 2009, am putut vedea că o pandemie a fost urmată de doi ani de epidemii sezoniere. Aşa va fi şi în acest moment. Să ne obişnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani. Dar având în vedere prima curbă, putem evalua şi ce va urma în următorii doi ani. Nu avem un tratament (...), nu avem un vaccin. În momentul în care noi putem să gestionăm astfel încât să avem puţine decese, puţine cazuri, mergem spre o curbă lină şi putem gestiona prin sistemul medical pe care îl avem, atunci putem spune că am reuşit să trecem prin această pandemie, gestionând-o. Atunci când vom ieşi şi vom vedea că avem o mare parte a populaţiei care s-a imunizat, avem prezenţa unor anticorpi, putem vedea următorii doi ani ca nişte epidemii cu nişte cazuri care nu vor avea aceeaşi amploare ca în această perioadă, dar vor fi nişte cazuri cu o simptomatologie frustă sau uşoară care vor merge până vom avea o stare de imunitate la toată populaţia României. Sperăm în acest context şi în descoperirea şi fabricarea unui vaccin cu care să putem gestiona următorii doi ani", a declarat ministrul Tătaru, la Antena 3, scrie Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că încă nu este aproape momentul în care vom avea un vaccin împotriva COVID-19.

"Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase şi după această perioadă să-l putem procura şi să-l putem utiliza în întreaga masă", a spus Tătaru.

De asemenea, întrebat dacă ar schimba cu ceva lupta cu noul coronavirus dacă s-ar şti că acesta a fost creat într-un laborator, ministrul a răspuns negativ. "Nu ar schimba cu nimic. Noi am plecat pe o procedură, pe o stare de epidemie şi apoi pandemia, am plecat într-o luptă cu ceva necunoscut, cu ceva care s-a regăsit pentru prima dată în patologia umană, cu ceva care nu are un tratament, nu are un vaccin. Poate că după ce vom termina şi vom ieşi din pandemie cu bine, împreună, vom putea să analizăm ce a fost, cum a fost, de unde a venit", a menţionat el.

Totodată, ministrul Nelu Tătaru a reiterat că suntem, ca moment, la jumătatea acestei pandemii în ţara noastră şi autorităţile aşteaptă să vadă, pentru înregistrarea vârfului epidemiei şi apoi faza de descreştere a numărului de cazuri, cum va evolua infecţia cu coronavirus după Sărbătorile Pascale, timp de 7-10 zile, în condiţiile în care această boală prezintă apariţia simptomatologiei din a doua până în a zecea zi de la infectare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa-l avem mostenire, ia parte in testament!
0
0
bai tatare daca tu te-ai obisnuit sa traiesti cu mata nu generaliza,poti sa traiesti si cu kkt cel mare dar pe noi lasane in pace,sa traim asa cum am trait pana azi fara reguli jidanesti impuse de cozi de topor ca voi guvernul tradator si hot al lui ciolanis
0
0
Vorbeste si el ca doar are functie pe care ma pis cu bolta ca si pe toate diplomele,licentele,brevetele si altele care nu garanteaza nici pentru inima si nici pentru constiinta cuiva!ASA CA LE POTI AVEA PE TOATE si e degeaba daca X,nu el ca asta e vai pula lui bagat in fata,TATARU...mi e mila de ce fata are...depasit de timpuri si de situatie bien-sur...daca X are apucaturi de pedofil sau de mason ca e tot una
0
0
ce treaba are corona mutantu din laborator cu ah1n1 din 2009 sa faci comparatie cat va dura ca doi ani , de ce nu se administreaza vaccinul flulaval, fluvirin daca tot se face o asemanare cu porcina2009 mexicana
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633