REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Transporturilor a vizitat malul surpat de la Cumpăna

Ministrul Transporturilor a vizitat malul surpat de la Cumpăna

Replica API 23 mai 2020 | 23:29 2661

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a venit la Constanța, în cadrul unei vizite de lucru, pentru diferite obiective de interes, atât la nivel local, cât și pentru economia țării. Oficial a mers şi la Cumpăna, la malul surpat, pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările.

„Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode, a ajuns în Constanța, prilej cu care am discutat despre mai multe subiecte extrem de importante, urmate de o vizită în diferite obiective de interes, atât la nivel local, cât și pentru economia țării.

În primul rând, i-am expus domnului ministru mai multe puncte importante, la care lucrăm, atât eu, cât și colegii mei, și despre care considerăm că ar fi extrem de apreciate și de locuitorii județului. Aici mă refer la realizarea sensului de la Lumina, care va spori siguranța șoferilor care tranzitează DJ 226 și DN22. Apoi, am discutat despre varianta ocolitoare a localității Techirghiol, care va servi ca alternativă pentru șoferii care merg spre sau vin dinspre Sudul Litoralului. De asemenea, am reiterat importanța reactivării rutelor interne dintre Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” și aeroporturile importante din Banat, Moldova și Ardeal.

Aceste discuții au fost urmate de vizita propriu-zisă, în care l-am însoțit pe domnul ministru. Prima oprire a fost în Portul Constanța, unde ne-am întâlnit cu reprezentanții APMC și ANR, care ne-au prezentat situația actuală și previziunile pentru viitorul apropiat, în ceea ce privește activitatea portuară. Lucian Bode a subliniat faptul că eforturile pentru dezvoltarea portului trebuie să se intensifice, iar un instrument pe care îl pot folosi cei care administrează Portul Constanța este reprezentat de fondurile europene. O rată de absorbție mare ar genera investiții importante, iar România ar putea fi prezentă tot mai mult în rutele de transport europene, mărindu-și, implicit, și volumele de la an la an, un obiectiv demn și realizabil, având în vedere potențialul imens al unuia dintre cele mai mari porturi din Europa.

Apoi, am mers alături de domnul Bode la spitalul militar modular, amplasat pe Stadionul „Portul” (aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor). Acolo, domnul ministru a văzut cum este dispus spitalul modular care funcționează în strânsă legătură cu Spitalul CF Port, interconectate pentru un flux cât mai eficient. Dl. Bode a apreciat modul în care este conceput și dispus spitalul mobil și a recunoscut că este un motiv de bucurie că, în ciuda faptului că s-au depus eforturi pentru ridicarea lui, spitalul nu are pacienți.

În cele din urmă, delegația condusă de ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a ajuns la Cumpăna, acolo unde a fost prezentat ultimul stadiu al lucrărilor de reabilitare a malului de pământ surpat. Lucrările se derulează foarte bine, iar specialiștii estimează că, spre finalul verii, va fi reabilitată complet partea inferioară a malului, pe toată distanța surpată, fapt ce va aduce un mare plus de siguranță pentru cetățenii care locuiesc în zonă, dar și pentru continuarea fără probleme a traficului naval pe Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Per total, ministrul Lucian Bode s-a declarat mulțumit de progresele pe care le face județul nostru, dar este mult de muncă în continuare. Infrastructura bună ne va facilita investiții importante și creșterea nivelului de trai. Este de datoria noastră să lucrăm pentru binele Constanței, dar și autoritățile județene și locale trebuie să depună eforturi susținute pentru proiectele din transporturi“, a declarat Prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Citeşte şi:

Încep lucrările la malul surpat din Cumpăna. Guvernul a deblocat banii!

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce o fi avut de vazut? Cu lopata oricum nu ar fi dat, poate o fi venit sa manance un peste la malul marii sau sa ciufuleasca barza... Au plecat de la guvern unii infometati si au venit altii hamesiti, dar tot atat de competenti profesional.
4
0
Nici acum nu il da afara pe malai mare Daniel Georgescu, seful de la canale Navigabile? ce fel de PNL sunteti voi ca il tineti pe asta de laPSD?!?
4
0
Un rahat de comunicat. Ne-am plimbat prin port, am baut o cafea. Du-te dracu. Ati fost in port sa vedeti ca e varza ati facut ceva? Pentru aeroport, ai vorbit prefect de cacat despre curse interne dar alea externe boule? La cumpana sa vada un mal surpat. DE CACAT SUNTETI TOTI, DE LA PORTARUL PREFECTURII PANA LA UN BOU DE MINISTRU, iar prefectul nostru e MOTUL PE CACAT!
9
1
Nea Prefectu, parca a vorbit tov. Ceausescu! Bravo! Limbaj de PCR! Traiasca!
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108