REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Turismului, la Constanța: OMD-urile sunt o CERTITUDINE!

Ministrul Turismului, la Constanța: OMD-urile sunt o CERTITUDINE!

Replica API 9 ianuarie 2022 | 16:56 2718

Promovarea turistică a României, în discuții în întreaga țară

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a participat sâmbătă, 8 ianuarie, la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri și ai turismului din județul Constanța. "În cadrul acestei întâlniri am făcut o scurtă prezentare a atribuțiilor și a urgențelor. Am cules informații particulare și generale din acest județ. Este cea de a treia întâlnire regională de când am preluat mandatul. Am mai fost la Brașov și Vatra Dornei.”, a declarat Daniel Cadariu. Totodată, în discursul său, ministrul a vorbit destul de mult și despre înființarea unor Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) ce au ca principal scop promovarea turistică a României.

Constantin-Daniel Cadariu, reprezentantul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului intenționează să înființeze opt Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) ce au ca principal scop promovarea turistică a României. În acest sens, ministrul a făcut și o vizită de lucru, la Constanța. „Nu mai vorbim de o speranță ci de o certitudine. Având în vedere faptul că din PNRR ministerul va beneficia de o finanțare de 10 milioane de euro pentru a putea infiinta 8 OMD-uri. Până la finalul anului 2022 vom avea adoptată întreaga problematică și legea ce vizează aceste OMD-uri. Sunt ani de zile de cand se discuta despre aceste norme de aplicare și care nu au fost adoptate pentru că nu s-a ajuns la un consens între părți, între minister, reprezentanții statului și mediul privat. În prevederea actuală nu se spune nimic despre înființarea unui OMD national. De-a lungul timpului a existat o reținere din partea salariaților din minister pentru că se spunea că înființarea unui OMD national ar putea duce la privatizare a Ministerului Turismului. Din punctul meu de vedere este din ce în ce mai necesar să avem un OMD national. Sunt aproape convins că acest lucru trebuie inclus în lege. O formă finală legea o va avea. Forma finală a aceste OMD-uri este de a da o șansă să își ducă la capăt principala menire, cea de a realiza promovarea turistică a României”, a declarat ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Vor fi înființate maxim 8 OMD-uri

„În negocierile purtate cu Comisia Europeană, din cele 10 milioane de euro se poate finanța înființarea a maxim 8 OMD-uri. În anul 2020, mai toată activitatea economică a fost afectată în toată Europa. Am speranțe să fie mai bine”, a mai spus ministrul.

Video:

Se elaborează documentația pentru OMD Mamaia Nord

Printr-o dispoziție dată în 16.03.2021 de primarul Florin Chelaru, la nivelul Primăriei Năvodari s-a constituit grupul de lucru cu atribuții în ceea ce privește elaborarea documentației pentru înființarea Organizației de Management al Destinației (OMD) Mamaia Nord. ,,Aceste organizații de management al destinațiilor vor fi capabile să formeze rețele de produse identificabile care să permită poziționarea acestora, prin canalele de promovare și comercializare, atât pe principalele noastre piețe emintente, cât și pe unele noi. Organizația de Management al Destinației (OMD) va avea ca principală atribuție managementul și marketingul stațiunii Mamaia Nord ca destinație integrată de călătorie. Foarte important, OMD-ul va avea personalitate juridică și va putea accesa fonduri europene pentru promovarea și dezvoltarea destinației turistice Mamaia Nord.” transmit reprezentanții Primăriei Năvodari.

Năvodari

Ce este o OMD?

Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) este o entitate cu personalitate juridică, care funcţionează prin asocierea reprezentanților autorității publice locale din componența destinației, cu reprezentanți ai organizațiilor/federațiilor patronale din turism, sau după caz, cu reprezentanți ai mediului privat din turism, care asigură realizarea politicii de marketing și gestionarea coordonată a componentelor destinației în scopul dezvoltării și valorificării potențialului turistic al destinației. Prin înființarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD) se urmăreşte coalizarea organizaţiilor şi a factorilor interesaţi pentru dezvoltarea, valorificarea potenţialului turistic şi coordonarea destinaţiei turistice. Noțiunea de OMD a fost aprobată prin OG15/2017, iar implementarea acestui concept va permite dezvoltarea turismului, cu implicații directe în creșterea circulației turistice, a volumului de incasări din turism atât la nivel local, cât și la nivel național.

Printre principalele atribuții ale unei organizații de management al destinației se includ: crearea unui cadru favorabil pentru competitivitatea destinației, promovarea conservării și îmbunătățirii atracțiilor turistice, promovarea îmbunătățirii calității mediului înconjurător, a serviciilor și infrastructurii, impulsionarea și coordonarea eforturilor pentru dezvoltarea produselor, crearea și gestionarea unei imagini la nivelul destinației, conducerea și coordonarea cercetării de piață, colaborarea cu sectorul privat pentru coordonarea campaniilor de promovare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un articol lung plin de vorbe goale
0
0
Vorbe-n vant.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367