REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

MINOR AMENINȚAT cu MOARTEA: „Bag cuțitul în tine“

MINOR AMENINȚAT cu MOARTEA: „Bag cuțitul în tine“

Replica API 8 septembrie 2021 | 13:09 1323

Constantin G. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi tulburarea ordinii publice. Acesta este acuzat că a ameninţat cu moartea un minor: “Bag cuțitul în tine” , i-a spus individul, expunând în același timp un cuțit, provocându-i victimei o stare de temere și, în același timp, și martorilor prezenți, tulburând ordinea și liniștea publică.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, în timp ce se îndrepta spre casă victima, împreună cu alte 3 persoane, au fost ajunși din urmă de o căruță în care se aflau Constantin G. și încă o persoană, aceștia oprind în dreptul lor, inculpatul reproșându-i că l-ar fi agresat pe nepotul său. Persoana vătămată a arătat că inculpatul a vrut să îl prindă de umăr, dar s-a ferit, iar apoi acesta i-a cerut fratelui său un cuțit, cu care l-a amenințat, spunându-i că îl omoară și folosind expresia ”bag cuțitul în tine”. Victima a mai relatat că, de teamă, a luat-o la fugă înspre domiciliu, în timp ce inculpatul a continuat să îi adreseze injurii. Băiatul a arătat că a fugit acasă, unde i-a povestit mamei sale cele întâmplate, dar și că îi este frică când iese prin localitate, întrucât inculpatul umblă frecvent sub influența băuturilor alcoolice și l-a amenințat spunându-i că nu va scăpa de el.

Constantin G. a negat acuzațiile victimei

Potrivit declarației inculpatului, acesta nu a consumat băuturi alcoolice în ziua respectivă, nu a amenințat în niciun fel persoana vătămată, nu avea asupra sa niciun cuțit și nici nu a coborât din căruță pentru a arunca cu cărămida înspre aceasta.

Ce a spus instanța

La stabilirea pedepsei, instanța a avut în vedere limitele de pedeapsă prevăzute de lege, modul și împrejurările de săvârșire a faptelor, urmările produse, impactul social negativ la comiterea unor astfel de fapte, care atrag în mod necondiționat oprobriul public, și impun, corelativ, o reacție fermă de reprimare și sancționare din partea autorităților judiciare, dar și datele personale ale inculpatului, care este în vârstă de 33 de ani, a absolvit 4 clase, nu a satisfăcut stagiul militar, este necăsătorit, nu are ocupație, nu are antecedente penale, iar pe parcursul procesului penal a avut o atitudine nesinceră, nerecunoscând faptele. Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis condamnarea lui Constantin G. la 7 luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost comunicată pe 25 august 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272