REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

MINOR internat pentru REEDUCARE, după ce a BĂTUT o femeie în stradă

MINOR internat pentru REEDUCARE, după ce a BĂTUT o femeie în stradă

Replica API 27 februarie 2021 | 22:49 1486

Un minor din municipiul Constanța a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de tâlhărie după ce a lovit și a încercat să fure o poșetă din mâna unei femei, în plină zi. Înainte de asta, i-a aplicat mai multe lovituri, până a lăsat-o într-o baltă de sânge.

Cum s-a petrecut incidentul

În urma audierii prietenilor acestuia, s-a stabilit faptul că în ziua de 15 martie, în jurul orei 11.30, inculpatul s-a întâlnit cu prietenii săi în apropierea Gării CFR din municipiul Constanța Unu din ei, a observat două femei pe strada Labirint, moment în care a decis să acționeze. A fugit de lângă prietenii săi și s-a apropiat de cele două și a lovit-o pe una dintre acestea cu pumnii și picioarele până a căzut la pământ plină de sânge. A încercat să-i sustragă poșeta, dar nu a reușit așa că a luat-o la fugă.

În referatul de evaluare s-a consemnat faptul că stilul de viață al inculpatului îl predispune spre conduite antisociale, abandonul școlar, nivelul redus de instruire, că are susținerea tatălui și intenția de a-l aplica în activitățile de zilier.

Ce a decis instanța

La individualizarea măsurii educative instanța a avut în vedere criteriile legale prev. de ar.t74 Cod penal și art.116 Cod penal, respectiv gravitatea faptei dată de evaluarea împrejurărilor săvârșirii sale, cu intenție directă, lipsa prejudiciului, conduita de recunoaștere a inculpatului, fără antecedente penale, studii 2 clase, fără ocupație și fără loc de muncă.

Astfel, instanța i-a aplicat minorului, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de tâlhărie cu măsura educativă neprivativată de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 4 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Constanța. De asemenea, acesta a fost obligat să se prezinte la serviciu de probațiune la datele fixate de acesta.

În baza art.274 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare în sumă de 800 lei către stat.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
I au dat o masura educativa neprivativa, adica sta acasa si este asistat zilnic, acasa la el, la televizor! Dureros, fiind tentativa la talharie puteau sa l trimita intr un centru educativ, adica sa stea inchis!!
4
0
daca societatea nu le da sanse asa se intampla, de geaba il bagati la reeducare, ca dupa ce iese de acolo ce altceva o sa faca decat ce a facut si inainte, cel mai bine e sa-l bagati la un loc de munca si sa-l legati de un credit ipotecar, si sa vedeti dupa aia ce responsabilitate o sa aiba si nu o sa mai aibe timp de altceva cand stie ca are de platit rate la banca
0
2
Mucan: daca era mama mea faceam dregeam defapt voiam sa moara sa raman cu casa se chirpici Machidon: scaun cu rotile direct
1
6
eutanasiat urgent cioara borata
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614